3 éves hisztis a kislányom,2 hónapja ovis. Nem bírok vele. Egyre komolyabb. Mit tegyek?
Fiam dettó.február óta jár a drágám,ott mintagyerek, itthon meg már lassan ördögűzőt kell hivatnom.
Elkeseredtem én is nagyon,hogy milyen lesz így a viszonyunk, meg nem nagyon tudom kezelni az extra-hisztiket, mert tojik magasból a büntiszékre,simán elücsörög ott akár negyedórákat is.
Említettem is az egyik ismerősömnek,aki nevelési tanácsadóban dolgozik, meg a korai fejlesztőben is,és kiröhögött,azt mondta,nincs semmi gond,a kicsi engem büntet.Nem akar oviba járni igazából, velem akar lenni, és akkora törés neki az ovi(dacára annak,h ő is szeret ott lenni),hogy így jön ki belőle, ilyen formában.Azt hiszi ,nem szeretem mert oviba kell mennie.Fáj a szívem érte, de ez az élet rendje,nem?A helytelen vislekedés pedig nem elfogadható.Én megértem,hogy ki kell neki is ereszteni a gőzt,nade nem úgy,hogy anyát üti ,meg fejeli....:(((
2. vagyok
Valószínűleg azért most jött ki rajta, mert az oviban jobban kell viselkedni, figyelnie kell magára. És az ebből jövő feszültséget vezeti le otthon. De ne aggódj, ez természetes. Az nagyobb baj lenne, ha oviban lenne rossz vagy benne maradna a feszültség :-)
Mivel nemrég kezdte az ovit, ezért ő most szembesül a te hiányoddal. Rájött, hogy napközben nem vagy vele, és a düh-harag-bánat délután jön ki belőle, amikor már ott vagy neki.
Elég okos ahhoz, hogy tudja nem az óvónőnek kell előadnia szomorúságát, hanem neked. Rajtad éli ki a bánatát hiszti formájában.
Még mielőtt azt hinnéd, hogy ez egyedi probléma és te rontottál el valamit, azelőtt gondold végig, hogy milyen nehézségeken megy most át a lányod. Egy új helyzettel kell megküzdenie, és még nem tudja igazán megfogalmazni, amit érez. A hiszti úgymond az egyetlen út, amit könnyen meg tud valósítani.
Ez nem a te hibád.
Szerintem, ha kitartó vagy és türelmes (persze mértékkel és fegyelmezéssel), akkor túl lesztek ezen a dolgon. Meg fogja idővel tanulni miként fejezheti ki magát másképp.
Addig pedig ne büntess tehetetlenségből, hanem magyarázz neki és nyugtasd meg.
Ha pedig extrán hisztis, akkor valóban nem fog sok minden használni. Egyes anyukák szerint ilyenkor le kell önteni vízzel, meg zárd be, meg tilts meg neki dolgokat, csak éppen azt felejtik el, hogy ettől még a gyerek nem fogja tudni kezelni a dühét. Ebben te segíthetsz neki normális fegyelmezéssel, következetességgel és állandó beszélgetésekkel az ő nyelvén, az ő értelmi szintjén. A sírást pedig felejtsd el, állj két lábra, hogy lássa a lányod, hogy viselkedik egy értelmes felnőtt, akitől példát vehet.
Nyugi Anyuci, nem földönkívüli eset a lányod! :)
Hát neveld meg!
Nem mi vagyunk a szülei nem tudunk ráhatni.
Ajánlom figyelmedben:Szuperdada
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!