A bölcsődébe apukától is kérnek munkáltatói igazolást, vagy csak az anyukától?
Nálunk kérnek apukától is.
Sőt mind a kettőnktől kell kereseti kimutatás is és ez alapján állapítják meg a gondozási díjat.
Viszont sok anyukától hallottam már, hogy apukától nem kell kereseti kimutatás, csak anyukától és abból számolják a gondozási díjat...
Milyen gondozási díjról írsz, kedves utolsó, erről még nem hallottam?
Úgy tudom, hogy a bölcsibe csak az étel ellátásért kell fizetni, esetleg valami kis közös pénz ünnepekre, programokra, apróbb kellékekre.
Vagy nem?
Van gondozási díj, amit sok önkormányzat átvállal.
Nálunk az étkeztetést is átvállalják, anyagi háttértől függetlenül.
Amúgy kértek munkáltatiót mindkettőnktől, sőt nálunk a díjátvállalás miatt vagyonynyilatkozatot is kértek.
Nálunk van gondozási díj, amit a kormány vezetett még be kb. 2010-2011-be talán?!
+ ehhez jön hozzá a napi étkezési díj.
Nálunk az önkormányzat (XV. ker) semmit nem vállal át, csak azt ,amiből neki haszna válik .. :)
Ha nem viszel be kereseti kimutatást, akkor napi 600Ft+étkezési díjat kell fizetni, ami kb. 1200-1300 Ft/nap.
23 napra (1 hó) kb. 28 ezer forint az, hogy a gyerek állami intézményben van, amíg a szülők dolgoznak.
És itt még nincs pénzgyűjtés húsvétra, mikulásra, etc..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!