Hogyan nevelsz, ha a gyerek hisztizik, ordít, dühöng, mert valamit nem akar?
A lányom szintén ilyen. Most 29 hós.
Én ilyenkor beveszem a "leszarom" tablettát, berakom a szobájába, és ,egmondom neki, hogy kijöhet, ha befejezte.
Lefoglalom magam, aztán ha abbahagyta, jön és azt mondja: anya, befejeztem!
Nálunk általánosan azzal kezdődik a reggel, hogy leeszi a felvágottat a kenyérről, és kér még rá. Képes (lenne) parizerrel jól lakni.
Vegyél egy nagy levegőt, mert még jön egy szep. is!
Most fejlődik ki az ÉN tudata, meg akarja tudni, hol vannak a határok.
Az enyém már kezd ráérezni, mi az, ami miatt bünti van, érti, hogy mit akarok, mit várok tőle.
Csak néha próbálgatja a határait. Itt kell elcsípni, mert később komoly gondjaitok lesznek!
Az a baj, hogy a vígasztalással neki adsaz igazat, szinte bocsánatot kérsz.
A gyerek nem buta, csak kicsi!
Ha pozitív visszajelzést adsz a helytelen viselkedésre, nem tanulja meg, hogy nem szabad neki, sőt! még jobban csinálja.
Én voltam kicsiként rettentő hisztis.
Kaptam apukámtól egyszer-kétszer egy pohár hideg vizet a nyakamba, ha már vörösödtem.
Dupla büni volt, hiszen kellemetlen dolog a hideg víz, plussz át kellett öltöznöm, amit utáltam.
Néhány alkalom után elég volt megkérdezni tőlem: "hozzam a poharat?" és abbahagytam.
Nem lettem lelki sérült, nem félek a víztől, apámtól. Tudom, hogy nem volt igazam, így visszagondolva, és hálás vagyok, hogy apám visszafogott.
http://www.youtube.com/watch?v=-9qryE26Lj0
Érdemes megtekintésre! :)
Kitartás! Következetesség! :)
A hisztire nem kell reagálni. Mint ha semmit sem mondana olyankor. Néha nehéz megállni, de érdemes. Amit úgy kér, nem kapja meg, soha. Pakolássz olyankor, és soha semmilyen szinten ne reagálj a zsarolásra, mert ez az. két éves, kitapasztalta, hogyan manipulálhat. De te vagy az erősebb, és a felnőtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!