Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik olyan kisgyerek, aki...

Létezik olyan kisgyerek, aki soha nem volt hisztis, nem volt dackorszaka?

Figyelt kérdés
Kisfiam 21 hónapos. A dackorszak elején járunk. Néha előfordul, hogy az utcán/játszótéren hisztizik-szerencsére nem az a "földhöz vágom magam" hiszti, és hamar ki lehet zökkenteni. Mégis úgy bámulnak az emberek, mintha magát az ördögöt nevelném... Még a játszótéren is néhány anyuka megbámul. Az ő gyerekük soha nem csinál(t) ilyet????
2013. márc. 7. 14:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10 es ez nagyon aranyos történet:))
2013. márc. 7. 15:23
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Átfutottam a hozzászólásaitokat. Nem teljesen fedi a valóságot, hogy azért nem hisztizett a lányom anno, mert minden rá volt hagyva, sőt! Sajnos nagyon is szigorú anyuka voltam. Azt hittem, ez tette meg a hatását egyébként, és ezért nem dacol. De nem, sokkal inkább el volt nyomva kicsit szerintem, és csak most tanulja meg, hogy önálló akarata van, és azt érvényesíteni is kell az életben olykor...Sosem tudott harcolni semmiért, mindenbe belenyugodott, vagy segítséget kért. Tehát ez sem jó ám! De jobb későn, mint soha, most, kamaszként, és sok nehézség közepette már edzi az élet, csak így már szerintem fájdalmasabb, mint 2 évesen...

előző voltam.

2013. márc. 7. 15:24
 13/20 anonim ***** válasza:
azaz most már a 10-es. :)
2013. márc. 7. 15:25
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen egyébként ez érdekes amit írsz nekem is van 2 barátnőm akinek a kislányát nagyon hamar és erősen letörték akaratügyileg, főleg apuka, de anyuka is. És a kislányok valóban nagyon jó gyerekek lettek csak a másik véglet hogy nagyon kis gyámoltalanok meg olyan kis beletörődőek ha vmit nem lehet hát nem lehet meg se próbálkoznak vele, belenyugszanak szóval ezt sem jó nézni sokszor. Ők még kisiskolások amúgy.
2013. márc. 7. 15:28
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatom szerint az idősebb, mindig okosabb rokonok gyerekei sose hisztiztek. Ők azok, akik 1 évesen folyékonyan, hibátlan mondatszerkezetben kértek meg az édesanyjukat, hogy: "Anyuka, tessék kitörölni a fenekem, mert végeztem a WC-n a kakilással!"

Szerintem létezik ilyen gyereke, de az nem az enyém! sajnos vagy sem, ezt nem tudom eldönteni. Az enyém rettenet akaratos ismerős környezetben, de egyébként meg egy gyámoltalan, mulya kis pasi. Mikor a bölcsis gondozónőnknek elejtek egy-két megjegyzést, csak ámul-bámul, ők egy szófogadó, bár beszédes kisfiúnak jellemzik, aki inkább kihátrál a konfliktushelyzetekből, bár önmagát nem védi meg, de a barátaiért kiáll.

2013. márc. 7. 16:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy barátnőm,akiknél a kislány egy igazi mintababa,mintagyerek, kisanygyal.Nekem 2 fiam lett 2 évvel később-hát gondolhatod-ellenkező eset.Van földön fetrengőshiszti,meg hasonlók.Ez a barátnőm csak les-ő még ilyet nem látott.Én meg irigykedtem egy darabig.Aztán rájöttem,miért van.Fél a gyerek.Igen,annyira letörték az akaratát otthon,hogy gyakorlatilag elég ha ránéz az anyja szomorúan elballag,néha pityereg.Így rá kellett jönnöm,inkább az én örökmozgó,boldog fiaim(akik persze erősen dacosak épp)mint egy boldogtalan kislány.Hogy fog ő emlékezni a gyerekkorára?Egyszóval van ilyen,de szerintem semmi jót nem jelent.
2013. márc. 7. 17:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Megértelek,én is tök utálom a bámulósokat.Az én fiam ma pl. eldöntötte,hogy ő bizony nem jön haza,ott marad a rendelőben a doktor néninél.Na,rá 1 percre mégis elindult-futva az utca fele,a város kellős közepén,szinte a legforgalmasabb helyen.Kénytelen voltam felkapni a 17 kg-os gyereket,de így viszont az autóig ordított,mint a sakál!Hát,jó menet volt,gondolhatod hányan bámultak,s javarészt anyák!Tényleg,mindenkinek szuper gyereke van?
2013. márc. 7. 17:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Igazatok van, nem jó letörni az akaratát teljesen a gyereknek, a középutat kell megtalálni valóban! De ennek ellenére a lányom (a 14 éves, akiről írtam) mégsem úgy emlékszik vissza a kisgyerek korára, hogy hú, de szörnyű volt! :) Az a fura, hogy szerinte jó volt úgy, mert mindemellett neki az alaptermészete is ilyen nyugis. Thát nem igazán kellett fegyelmezni, "jókislány" módjára azt tette, amit elvártunk tőle, mert neki iszonyatosan fontos volt, hogy örömet szerezzen nekünk! :) Ilyen a személyisége, most is folyton meg akar felelni, és sokszor saját maga elvárásainak nem tud, ez okoz neki lelki konfliktust. Nem egyszer én mondom neki, hogy "lazíts már egy kicsit" :D

És persze elborzadva nézi az öcsikéjét, hogy mit művel, na de a fiunk alapvetően is makacs, akaratos természetet örökölt. Ő ilyen, sosem adja fel, mondjuk is mindig a nagylánnyal, hogy na ezt meg nekünk kell eltanulni tőle! :)

Egyébiránt a kisfiú koraszülött volt, 12 héttel hamarabb jött a világra, az orvosok szerint a hatalmas akarata és küzdési vágya nélkül most nem is lenne itt.... :(

Hát így kerek a történetünk. :)

2013. márc. 7. 18:21
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok. Jó olvasni a sztorikat:)
2013. márc. 7. 22:01
 20/20 anonim ***** válasza:
Létezik igen.A két idősebb gyerekem lány,és nem voltak hisztisek.Én is inkább szigorú anyuka vagyok,nem a ráhagyós tipus,de a lányaim mondhatnám angyalok voltak.....a 3 éves hisztigép fiamhoz képest.
2013. márc. 7. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!