Vivamax GYV7 lázmérőről tapasztalatok?
Figyelt kérdés
0,2 tizedes pontossággal mér a leírás szerint. Érdekelne, hogy gyakorlatban tényleg jól mér-e. Köszi
2013. márc. 6. 19:48
1/3 anonim válasza:
nem ajánlom. egy határ kaka. nekünk ilyen van, de csak azért, mert nem tudtam visszavinni, mert elveszett a számla, ami kéne a garanciapapírhoz :-( arra jó, hogy azt megtudjuk, hogy lázas-e, de za meg már nagyjából tapintással is megvan. ha 36.1-et vagy 36.2-t mér homlokon, akkor nem lázas a gyerek. ha 36.4 vagy afelett mér, akkor már jó eséllyel lázas. de ez lehet 36.4-nél 38.2 is. nagyjából ilyen pontos. fülben talán egy fokkal jobb. a kisfiamnál nem ritka a 40 fokos láz sem. annyi, hogy akkor piros színű és akkor mutatj a kb. 38.4-et. vagy zölden a 37.9-et, aminek nem is zöldnek kéne lennie. sárga színt még sosem mutatott, pedig midnefélét mért már. és több egymást követő mérés a kötelezően kihagyott fél perccel sem mutatja ugyanazt. kb megközelítőleg sem. a homlok és fülhőmérőket eleve alapból pontatlannak mondják. de tájékozódásnak tényleg jó. pontosan a digitális mér hónaljban, ha nem csipogásig hagyod bent, hanem legalább 4 percig. de pl éjszaka jó a homlokos is arra, hogy érdemes-e felkelteni a gyereket lázmérés és lázcsillapító beadása miatt
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatod.
Akkor ilyet nem veszek. Egyszer ki kellett hívni az ügyeletet, az orvosnak olyan homlokhőmérője volt, ami pont annyit mutatott, mint a mi higanyos lázmérőnk. Csak sajnos nem tudom milyen típus volt az, s nem tudom megkérdezni sem, nem ismerem azt az orvost, aki kijött. Akkor nyomozok tovább.
Köszi, megy a zöld kéz.
2013. márc. 18. 18:22
3/3 A kérdező kommentje:
Régen volt fülhőmérőnk, mikor a kamasz fiam még kicsi volt. Jó régi a készülék és már nem működik. Ráadásul sosem tudtam jól mérni vele, nem jöttem rá a fülben mérés technikájára. Bízom benne, hogy találok jó homlokhőmérőt, sokat voltunk betegek a télen és nagy könnyebbség lenne egy jó lázmérő, ami gyors. Van pici gyerekünk is, miatta főként. Egészségpénztárra megérné megvenni. Köszi még egyszer.
2013. márc. 18. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!