Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit játszol otthon 4,5 évesedd...

Mit játszol otthon 4,5 éveseddel ovi után?

Figyelt kérdés
Olyan lelkiismeret furdalásom van, hazaérünk kb. ötkor, gyorsan megpróbálom elvégezni a házimunkát, a fiam addig tévét néz, vagy legózik egyedül. Amikor már ráérnék, akkor kezdődnek a kedvenc meséi a minimaxon...nem igényli, hogy játszak vele. Gyakorlatilag egész este megy a tévé...mit játszhatnék vele? A társasokat, ami van neki, meg a kártyákat már unja...
2013. márc. 6. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Az a 4.5 éves nekünk már 13, de ovis korában nagyon szerette a PlayStation-t. Spyro, Toy Story, Donald stb. Még manapság is szoktunk játszani.
2013. márc. 6. 08:30
 2/5 anonim ***** válasza:
én addig nem kapcsolnám be a tv-t,amíg a kedvencek nem kezdődnek,így nem menne egész délután és este a tv-zés.úgy nem lehetne egyébként,hogy amíg a kedvencek nem kezdődnek,addig együtt játszotok,és te akkor házimunkázol,amíg nézi a kedvenceit?vagy miket kell csinálni?főzöl?
2013. márc. 6. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan lányom van, de azért leírom. :) Az enyém nagyon szeret babázni, úgyhogy nálunk ez a favorit ilyenkor, meg most már hogy jobb idő van hazafelé beugrunk a játszóra. Ezen kívül az enyém is unja a társast, de ezen kívül dominózni szoktunk néha, illetve ő is néz valamennyi mesét, neki valahogy nagyon összenőtt a vacsi a mesenézéssel, este már általában csak szendvicset eszik és közben Pom-pomot néz a youtube-on. Most tegnap pl. rákapott az éneklésre, azt én is szeretem. Bekapcsolok a youtube-on valami zenét (tegnap pl. Gigit) szöveggel és akkor tudom neki énekelni, ő meg táncol rá meg halandzsázik. Kb.20x meghallgattuk, alig akart lekattanni róla. Még labdázni szeret a nappaliban. :D Sajnos valóban van olyan, amikor egyedül kell játszania, mert nekem is kell főznöm (nem minden nap) plusz másodállásban webáruházat üzemeltetünk, aminek a 90%-át (pl. csomagolás) én csinálom. Ilyenkor nekem is lelkiismeret furdalásom van, de mondjuk ő sokszor jön és segédkezik (a házimunkában), ami műveletet tudja csinálni, azt átengedem. Pl. belepakolja a zöldséget a lábasba, de ha nem is tud segíteni, akkor is nézi mit csinálok, én meg mondom neki, hogy pucoljuk a zöldséget, le kell hámozni a héját, meg kell mosni stb.... Ezzel is tanul és lefoglalja magát. Ezen kívül ha teregetek, akkor is jön segíteni.
2013. márc. 6. 08:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Csináld fordítva. Amikor ő a kedvenceit nézi, addig házimunkázz. Amíg nem néz tévét, addig ülj le mellé és töltsd fel "anyával". Neked is jobb lesz így.
2013. márc. 6. 09:04
 5/5 anonim ***** válasza:
gondolom, akkor nem lesz vacsora, ha megcseréled a házimunkát a mesével. Ha tudod, akkor kicsit játssz vele, 20 percet, mikor hazaértek, utána házimunkázz, este meg mesélj, legyél vele, mikor fürdik, nekünk ez van. Enyém el is fárad az oviban, itthon azonnal leül és színez, vagy elővesszük az újságját, könyveket, beszélgetünk.
2013. márc. 6. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!