Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Diszlexiás gyermekek szülei,...

Diszlexiás gyermekek szülei, voltak már tünetek kicsi korban is?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves. Eléggé el van maradva a korától. Rettentő pösze, alig érteni, amit mond, de főképp inkább halandzsázik.

Elég nehéz vele kommunikálni, tehát, pl. mondd meg ez milyen színű, hol laksz, stb nem megy.

Elég nehéz lekötni a figyelmét, logopédushoz járatom, de azt mondja, hogy nem sokra megy vele.

A hallása jó, még 2 hét múlva megyünk pszichológushoz. Oviba jár 2 hete, de csak délelőtt, de azt mondják, hogy nincs vele semmi gond. Elvan, játszik a többi gyerekkel rendesen, bár senki nem érti mit mond. Az óvónő szerint ne aggódjak, semmi baja. Illetve szerinte a diszlexiás gyerekek ilyenek. Ez igaz lehet?

2013. márc. 5. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi köze lenne a diszlexiához annak, hogy a kisfiú a hangképző szerveit még nem tudja tökéletesen használni? Igaza van az óvónőnek, feleslegesen aggódsz. Az a fontos, hogy szépen, tisztán beszéljetek hozzá, ne gügyögjetek, ne az ő esetleges babaszavait használjátok, akkor majd idővel kitisztul az ő beszéde is. Én állítólag két és féléves voltam, amikor először kinyögtem, hogy "baba", ötévesen meg már tudtam írni és olvasni. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
2013. márc. 5. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Haj, ezek az óvónénik...miért nem kapnak ezek orvosi dipót is? A munkáját végezné fele ilyen lelkiismeretesen, mint ahogy az észt osztja.
2013. márc. 5. 21:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Én nem éreztem rosszindulatúnak. Inkább legyen diszlexiás, mint szellemi fogyatékos. Mert én már nagyon aggódok, amikor kérdezem a gyereket, hogy hogy hívnak, és néz rám üveges szemekkel szótlanul.
2013. márc. 5. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:

A nem beszélés nem a diszlexia jele. Inkább az, hogy tényleg valami más probléma lehet.

gyógypedagógus, aki pont ezen a szakterületen dolgozik

2013. márc. 6. 10:49
 5/7 anonim ***** válasza:
A fiamat 3 éves korában kezdtük hordani TSMT tornára.Hasonló tünetek mint nálatok.Kevés értelmes szó,halandzsa,nem értette mit akarunk,nagyon szeleburdi volt.Most lesz 4 éves.A torna hatására nagyon sokat beszél,énekel.Bár még nem tisztán ezért jövő hónapban kezdjük a logopédust.Már jókat lehet vele beszélgetni. Jaa..és elkezdett rajzolni.Nagyon sokat ügyesedett a keze és a mozgása is.Szerintem ennek is nézz utána!
2013. márc. 6. 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
3 évesröl nem lehet még ilyet megálapitani,fejlesztö torna,logopédus,orr-füll gégész kell .
2013. márc. 6. 13:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Logopédus azt mondta, hogy nem tud vele mit kezdeni, mert még nagyon kicsi. Jár órákra, de nem nagyon figyel oda.

A fül-orr-gégész azt mondta, hogy hall mindent. De most épp náthás, van egy kis víz a fülében, ki akarja venni az orrmanduláját. Na, oda sem megyek többet, a gyerek 1 éve nem volt beteg, most épp kifogtuk, ne ám, ezért már metéljék.

Torna sajnos itt csak egy van a városban, egyszer voltunk, 25 gyerek, hát, nekem nagyon nagy volt ez a tömeg, a fiam kb. 10 perc után kiborult. Gondolom neki is az volt a baja, ami nekem. Azért még próbálom vinni.

2013. márc. 6. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!