Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két és fél éves gyerek képessége?

Két és fél éves gyerek képessége?

Figyelt kérdés
Kislányom ennyi idősen folyékonyan és iszonyatosan választékosan beszél, tömérdek verset, mesét, mondókát ismer (több mint százat). Pl. elmondja az Arany Lacinak című verset, a Himnuszt, a Bóbita mind a négy versszakát és még sorolhatnám. Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy szerintetek ez általános dolog ennyi idősen, vagy azért büszke lehetek a kislányomra? Sokat foglalkozok vele. Soha nem akarok "elszállni", tudom, hogy mindenkinek a sajátja a LEG ... Azért kérdezem itt, mert sajnos kevés ennyi idős gyerekkel van kapcsolatunk és nincs összehasonlítási alapom.
2013. febr. 27. 18:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy kérdésem nemrég, a kislányom 25 hónaposan kirakta a 25 db-os puzzle-t, egy két alkalommal kellett neki segítnei, utána ment egyedül, kapott másikat azt már elsőre kirakta.

Válaszok: tuti autista,vagy hazudok!!!

Kinek ebben,kinek abban ügyes a gyermeke, nem kell mögé ilyesmit képzelni

2013. febr. 27. 21:14
 12/37 anonim ***** válasza:
Nekem is 2,5 éves a fiam, neki is vannak erősségei, nagyon hamar kezdett beszélni, 1,5 évesen folyékonyan beszélt, ő is több verset, mondókát tud, Mikulás verset ami 2 versszakos volt, ő már tudta, amikor én nekem még lesnem kellett a papírból, mert elfelejtettem, Öreg néne őzikéjének az első 5 versszakát simán elmondja, de csak azért mert fejből én is csak annyit tudok :-),énekel, szerepjátékozik, előadja a dalokat, összetett, sokszor számomra is teljesen meglepő összefüggésekben beszél, kérdez, most van a Miért? korszakunk,egész kicsi korától nagyon sokat van neki olvasva, mesélve. Nem csodagyerek, és nem is autista. Kézügyessége hihetelen, főleg a nagyon aprólékos dolgokba, de ezt örökölte, nekünk a családba mindenki nagyon nagy kézügyességgel rendelkezik, ez a foglalakozásunk is, viszont nem szeret rajzolni, inkább csak firkál, de semmi alagzata nincs, kivéve a csigabiga, ami sok kőr. Puzzleből csak azt rakja ki, ami alatt ott van a kép, még nem tudja átlátni a több darabosat, imád gyurmázni. Viszont fiú léttére nem szeret focizni, nem is érdekli.Illetve lego sem a kedvence, 2 hetente ha 1* előveszi. Neki is megvannak az erősségei, és a gyengeségei, mint minden gyereknek, sőt a napközibe ahova járunk, van olyan kisfiú aki nála sokkal szebben, tisztábban beszél, nekünk még pár hang hiányzik(r,l, cs). Barátnőmmel egy idősek a gyerekeink, és mind a ketten egyforma szinten vannak, persze mindketten valamibe erősebbek a másiknál, lehet, hogy butaság, de mi anno azt beszéltünk, lehet azért van, hogy teljesen egyszerre fejlődtek, mert jártunk babajógára, amig 1 évesek nem lettek, és ez nagyon hasznos volt (szerintünk), mert tényleg a koruknál fejlettebbek voltak mindíg,és nagyon egyszerre fejlődtek. Lényeg, nagyon ügyes a kislányod neked is, nekem a Himnusz még eszembe sem jutott neki megtanítani :-), de a József Attila - Altatódal már majdnem teljesen megy neki :-) Én ugy vagyok vele, azt eröltetem neki, amibe jó, azt fejlesztjük, nem eröltetem rá azokat a dolgokat, aminem érdekli,elővesszük, próbáljuk, de ha nem megy, majd megy később.
2013. febr. 27. 21:55
 13/37 A kérdező kommentje:
Autista??? Uhhh, ez durva. Mármint az, hogy ezt eddig nem vettük volna észre, de biztosan nem az. A lényeg szerintem némi genetika (nem szerénység, de a szülei sem hülyék), aztán valami érzék, amit egy jó szülő hamar felfedez és nagyon-nagyon sok foglalkozás, odafigyelés és empátia. Persze nem erőltetve, csak amennyit a gyerek "megkíván".
2013. febr. 27. 23:45
 14/37 A kérdező kommentje:
Ja és egy kicsit furcsának tartom, hogy pont a Himnuszon akadnak ki egyesek? Szerintem alap. Ha megy neki és mi fontosnak tartjuk miért ne?
2013. febr. 27. 23:53
 15/37 anonim ***** válasza:
Én nem akadtam ki csak kérdeztem mind a 14 versszakot vagy azt az egyet amit éneklünk,mert nem mindegy :)
2013. febr. 28. 09:44
 16/37 anonim ***** válasza:
Kedves válaszadók ti nem ebben vagytok érintettek, nem Autizmust tanultátok, így hogyan is gondolhatjátok, hogy itt nem arról beszélünk, sajnos a leírtak alapján 90%, hogy ez bizony autizmus sprektum zavar, és bizony páran helyesen értelmezték Asprges Autizmus azaz a legokosabb autista!
2013. febr. 28. 10:24
 17/37 A kérdező kommentje:
Az első két versszakot tudja, egyelőre ... És kedves diagnózist felállító, biztos a dolgában kommentáló. Szerinted az autizmusnak egyetlen "tünete" van, ugye? Pontosabban aki 2,5 évesen ennyi verset tud, az 100% autista, hát akkor futkoz egypár autista a világon ... Én nem aggódom. (o;
2013. febr. 28. 10:50
 18/37 A kérdező kommentje:
Az autizmusnál az agy olyan veleszületett, genetikai okokra visszavezethető, gyógyíthatatlan észlelési- és információfeldolgozási zavaráról van szó, mely már a korai gyermekkorban megnyilvánul. Jellemzője lehet a gyengült kommunikációs képesség, a csökkent társadalmi kapcsolat, sztereotip viselkedésformák, de fokozott figyelem, emlékezőképesség és intelligencia is társulhat hozzá. Felosztása alapján két fő csoportról beszélhetünk, így a súlyosabb, korai gyermekkorban diagnosztizált Kanner-szindrómáról (néma személyek) és a kevésbé súlyos, általában a 3. életév után diagnosztizált Asperger-szindrómáról (beszélő személyek). Gyakran társul az autizmushoz értelmi fogyatékosság is.
2013. febr. 28. 10:53
 19/37 A kérdező kommentje:
... és ez "csak" pár gondolat a betegségről ...
2013. febr. 28. 10:54
 20/37 anonim ***** válasza:
48%

Az Asperger-szindróma (Asperger syndrome, gyakori rövidítése AS) neurobiológiai pervazív fejlődési zavar; az autizmus egy enyhébb formája. Míg az autistáknál „már hároméves kor előtt késés figyelhető meg a szociális interakcióban, a nyelvi képességekben, a szimbolikus és imaginatív játékban" (DSM-IV definíció), addig az Asperger-szindrómánál ez nem jelentkezik; ezenkívül az Asperger-szindrómára – az autizmussal ellentétben – jellemző a normális ütemű nyelvi fejlődés, valamint az átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint. Mindezek miatt felismerése is nehezebb, egyes becslések szerint az esetek 30-50%-át nem diagnosztizálták. Számos Asperger-szindrómás magától is képes felismerni azokat a dolgokat, amiben eltér a többi embertől, megtanulja leküzdeni hátrányait és képes beilleszkedni a társadalomba akár anélkül is, hogy tudná magáról, hogy Asperger-szindrómás.

Az Asperger-szindrómás gyerekek már korán nagy szókinccsel rendelkezhetnek („kis professzorok”)

2013. febr. 28. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!