Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegetáriánus óvoda Budapesten...

Vegetáriánus óvoda Budapesten - ismertek ilyet?

Figyelt kérdés

Nem eszik a lányom húst, több ovit is megjártam már, de mind hárított, hogy nem megoldható az étkeztetés húsmentesen.

Voltunk egy magánoviban, ott vállalnák viszont rengeteg pénzbe kerül ami nekúnk jelenleg nem fér bele.

Valakinek valamilyen tipp esetleg?

2013. febr. 27. 13:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

A zsíros/májkrémes kenyér sem opció. Olyan ovi kellene ahol vállalják hogy biztosítják számára a tejet és tojást igen, de azon kívül semmilyen más állati eredetű dolgot tartalmazó étkeztetést.

Az meg szintén nem opció hogy "majd leszedi/otthagyja a húst" és megeszi a maradékot. Nem ehet üres kenyeret uborkával mondjuk..

2013. febr. 27. 14:27
 12/28 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk a szalámis kenyéren vaj is szokott lenni... vagy azt sem ehet? Most végül is te tiltod neki vagy orvosi okból nem eheti? Ha te tiltod, az orvos tud róla?
2013. febr. 27. 14:29
 13/28 anonim ***** válasza:
26%

" Nálunk a szalámis kenyéren vaj

is szokott lenni..." Es te orulnel hogy ha a gyereked vajaskenyeret kapna uborkaval folyamatosan? Borzaszto taplalo etel!

2013. febr. 27. 14:33
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Amit itt egy anyuka belinkelt az szuper. Pinokkió magánovi. Véleményem szerint nem fogsz találni állami ovit kevés pénzért, ahol külön figyelnek a speciális étrendre vagy max. úgy, ahogy itt az egyik anyuka írta, ha sikerül megegyeznetek, hogy te vihesd a kajáját és azt adják oda neki.
2013. febr. 27. 14:37
 15/28 anonim ***** válasza:
84%
:) Nem, nem örülnék, de szokott lenni kakaós csiga, lekvároskenyér, mézes kenyér és még sorolhatnám, nem is beszélne az ebédről, ami meg sose szokott vajas kenyér lenni! :) Csak higgadtan, kedves feleim :)
2013. febr. 27. 14:38
 16/28 anonim ***** válasza:
41%
De most komolyan? Miért nem mindegy a válaszolóknak, hogy miért nem eszik a gyerek húst? Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy hol van ilyen ovi???
2013. febr. 27. 14:41
 17/28 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudok válaszolni és bocsi az offért is...de ez felkeltette a figyelmemet:

"biztosítják számára a tejet és tojást igen, de azon kívül semmilyen más állati eredetű dolgot tartalmazó étkeztetést"....szóval az anyuka neveli így, hogy szegény gyerek semmit sem ehet...ebben a formában elítélem ezt a nevelést, mert esélyt sem adott a gyereknek, hogy megkóstolja..és esetleg ő döntsön így...

2013. febr. 27. 14:48
 18/28 A kérdező kommentje:

Ezt mégis miből szűrted le? Enkefalopátia miatt nem ehet húst/szalámit/májat/semmit ami az állat teste vagy abból készült.

Az ítélkezésed tartsd meg magadnak, több hozzászólásodra nem vagyok kíváncsi, szia!

2013. febr. 27. 14:57
 19/28 anonim ***** válasza:
64%
Ne haragudj, nem akartalak megbántani, sem ítélkezni. Valaki már kérdezte ezt előttem és nem válaszoltál. Egyébként meg én is ismerek olyan anyukát aki a gyerekének mindennap viszi be az ennivalót.
2013. febr. 27. 15:02
 20/28 Golan Trevize ***** válasza:
84%

Ha betegség miatt nem ehet húst, akkor szerintem az óvoda kötelessége biztosítani a megfelelő diétát a gyermek számára.

Eslő körben én az önkorményzatnál érdeklődnék, hogy melyik - általuk fenntartott - óvoda tudja biztosítani a megfelelő diétás étkeztetést.

Ha nem túl segítőkészek, akkor finoman lehet célozgatni arra, hogy ezzel a gyermeked jogai sérülnek, és hajlandó vagy magasabb fórumokra is elvinni az ügyet.

Ne felejtsd el magaddal vinni az orvosi leleteket, diagnózist, javasolt étrendet.

2013. febr. 27. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!