Vegetáriánus óvoda Budapesten - ismertek ilyet?
Nem eszik a lányom húst, több ovit is megjártam már, de mind hárított, hogy nem megoldható az étkeztetés húsmentesen.
Voltunk egy magánoviban, ott vállalnák viszont rengeteg pénzbe kerül ami nekúnk jelenleg nem fér bele.
Valakinek valamilyen tipp esetleg?
A zsíros/májkrémes kenyér sem opció. Olyan ovi kellene ahol vállalják hogy biztosítják számára a tejet és tojást igen, de azon kívül semmilyen más állati eredetű dolgot tartalmazó étkeztetést.
Az meg szintén nem opció hogy "majd leszedi/otthagyja a húst" és megeszi a maradékot. Nem ehet üres kenyeret uborkával mondjuk..
" Nálunk a szalámis kenyéren vaj
is szokott lenni..." Es te orulnel hogy ha a gyereked vajaskenyeret kapna uborkaval folyamatosan? Borzaszto taplalo etel!
Nem tudok válaszolni és bocsi az offért is...de ez felkeltette a figyelmemet:
"biztosítják számára a tejet és tojást igen, de azon kívül semmilyen más állati eredetű dolgot tartalmazó étkeztetést"....szóval az anyuka neveli így, hogy szegény gyerek semmit sem ehet...ebben a formában elítélem ezt a nevelést, mert esélyt sem adott a gyereknek, hogy megkóstolja..és esetleg ő döntsön így...
Ezt mégis miből szűrted le? Enkefalopátia miatt nem ehet húst/szalámit/májat/semmit ami az állat teste vagy abból készült.
Az ítélkezésed tartsd meg magadnak, több hozzászólásodra nem vagyok kíváncsi, szia!
Ha betegség miatt nem ehet húst, akkor szerintem az óvoda kötelessége biztosítani a megfelelő diétát a gyermek számára.
Eslő körben én az önkorményzatnál érdeklődnék, hogy melyik - általuk fenntartott - óvoda tudja biztosítani a megfelelő diétás étkeztetést.
Ha nem túl segítőkészek, akkor finoman lehet célozgatni arra, hogy ezzel a gyermeked jogai sérülnek, és hajlandó vagy magasabb fórumokra is elvinni az ügyet.
Ne felejtsd el magaddal vinni az orvosi leleteket, diagnózist, javasolt étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!