Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cukorbeteg gyerekek anyukái,...

Cukorbeteg gyerekek anyukái, hogy derült fény a betegségre?

Figyelt kérdés
Felmerült bennünk a gyanu a betegségre. 3éves kislányom apai nagyapja súlyos cukorbeteg volt. Kislányomnak krónikus körömágy gyuladása és körömgombája van a kezén több újján. Sajnos nem akar múlni, már több mint 2 hónapja tart, már több orvosnál voltunk, de egyiknek se jutott eszébe, hogy vérképet kéne csinálni. Lehet ez a cukorbetegség jele?

2013. febr. 27. 09:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Nálunk egy rokon kislány cukorbeteg, nála az volt a jel, hogy nagyon legyengült, fogyott (mondjuk ez sok mindentől lehet), rossz volt a szájszaga, folyton ivott, és állandóan vécére járt. És nem 2 hónap alatt jött ez ki rajta, hanem kb. két hét után kórházba került.
2013. febr. 27. 09:14
 2/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon kicsi az esély, hogy a cukra miatt lenne, de egy vérvételből, vagy egy vércukor mérő készülékkel kiderül.

Én 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Fiatal voltam, bár már nem gyerek, amikor kiderült. Más miatt mentem vérvételre és 15 volt az éhgyomri cukrom és nyilván napközben még magasabb. Ilyen magas értékek mellett sem volt semmilyen tünetem. Ha egy ilyen kicsi gyerek cukorbeteg, akkor nem szokott hízni, sőt inkább fogy. Még akár eszméletvesztés is kialakulhat. Ezek az egyéretelmű jelek általában jóval megelőzik az olyan tüneteket, mint amit Te leírtál.

Ettől függetlenül, ha aggódsz méresd meg a cukrát.

2013. febr. 27. 09:15
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kislányom egészséges, jó étvágyú, nem vékony és nem iszik sokat, sőt inkább úgy kell bele diktálni a folyadékot. Kikérjük majd a háziorvosunk véleményét is. Van a családban cukormérő készülék, így meg tudjuk mérni (ha rá tudom venni magam, hogy megszúrjam.)
2013. febr. 27. 09:20
 4/15 anonim ***** válasza:
Fiam nem cukorbeteg, de tudom, hogy az első jelek a nagymértékű folyadékfogyasztás + rengeteg pisi + aceton szagú lehelet.
2013. febr. 27. 09:25
 5/15 anonim ***** válasza:
52%
A szomszéd kisfiúnak is acetonos volt a lehelete, de neki a legfőbb tünet az volt, hogy egyik éjjel kb. 11-szer hányt. Gyerekként én is sokat ittam és pisiltem, anyuék is elvittek dokihoz, hogy hátha cukorbetegség miatt. De nem volt gond. Szimplán rossz szokás volt,hogy éjjel, ha felébredtem ittam automatikusan és utána persze pisiltem!
2013. febr. 27. 09:36
 6/15 anonim ***** válasza:
Anyukám is fiatalon lett cukorbeteg, már nem gyerekként. Ő is azt mondta, hogy folyamatosan fáradt volt, egyfolytában ivott és pisilni járt. Ha ez nem áll fönn nálatok, akkor nem valószínű a cukorbetegség, de azért csináltassatok teljes vérképet, ártani biztos nem árt.
2013. febr. 27. 10:06
 7/15 anonim ***** válasza:

az én lányom(12 éves) sajnos októberben lett cukorbeteg..napi 5 litert ivott és én mértem meg a cukrát..és igazam lett,32-es volt..

amit mondjuk én észrevettem h már sárgás folyása volt a bugyin..ami sztem gomba volt..most már ez nincs mióta inzulinnal szúrjuk..

tehát a gombának van köze a cukorhoz..

ja és nálun k is apai nagyapja volt cukros.

vidd el a gyereket mindenképpen vérvételre..minél hamarabb kezded az inzulint annál jobb.

de kívánom h ne legyen cukors..

(esetleg candida is lehet a vérben!!!!! ezt is fontos lenne kivizsgálni!!!!)

2013. febr. 27. 13:58
 8/15 A kérdező kommentje:

Azért merült fel a gyanu a betegségre, mert a nagypapa testvérénél pont így derült ki a cukorbetegség, hogy nem gyógyuló körömgombája lett, igaz felnőtt korban. Remélem, hogy nem lesz beteg a lányom!

Köszönöm, hogy írtatok!

2013. febr. 27. 20:47
 9/15 anonim ***** válasza:

írd meg majd, hogy mi volt az oka?

ha kicsit idősebb lenne, mondanám, hogy 2-es típusú cukorbetegség akár még így is megmutatkozhat. szerintem nagyon is jó, hogy gondoltatok a diabetesre mint lehetőségre.

mielőbbi gyóyulást kívánok, mert azért ez nem normális jelenség egy ilyen pici kislánynál.

2013. febr. 28. 16:54
 10/15 A kérdező kommentje:

Voltunk vérvételen, nem magas a cukra, jók lettek az eredménynek, se gyulladás nincs a szervezetében, se nagyobb eltérések nincsenek az értékekben.

Most a megyei kórházba kell mennünk az immunológiára, hogy az immunrendszerét is megnézzék, hogy jól működik-e. Semmit nem tudnak még mondani, hogy mitől lehet ez a krónikus körömgyulladás, gomba. Sajnos nem tudjuk még mi vár ránk ... a vérvételt is megszenvedtük, utánna éjjel is nagyon zaklatott volt a kislányom.

2013. márc. 2. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!