Ti írnátok au pair referenciát, ha megkérnének, úgy hogy nem is vigyázott az illető a gyereketekre?
A helyzet, hogy au pair akarok lenni. Van is valamennyi tapasztalatom, de nem elég. 2 helyről tudok szerezni referenciát, úgy, hogy az ő gyerekeikre tényleg vigyáztam, de kéne még egy helyről.
Szerintetek gáz megkérni kisgyerekes ismerőst? Ti hazudnátok ilyen esetben? Egy formanyomtatványt kell kitölteni és utána majd telefonon is felhívják őket ellenőrizni a papírokon leírtakat.
Nem lenne egyszerűbb és tisztességesebb szólni az ismerősödnek, hogy mi a helyzet, és vigyázni egypárszor a gyermekeire, akár csak szívességből? Aztán nyugodt szívvel írhat referenciát.
Nem, én nem hazudnék, sajnálom.
Ha nagyon jól ismernélek, esetleg adnék ilyen referenciát, de ez nagyon rizikós.
Ha bármi baj-baleset- hozzánemértésból származó hiba történik, (amit persze nem kívánok neked), ellenőrzik a megadott vélemények valódiságát, és bizonyitani kell, hogy valóban alkalmazott voltál az adott helyen.
Ez pedig nagy felelősséggel jár, a hamis adatkitöltésért még meg is lehet büntetni azt, aki jót akatr neked!
Téged pedig, az esetleg elkövetett hibán kívül még csalással, a hatóság félrevezetésével is megvádolhatnak...
De nem teljesen idegen embernek kéne, hanem olyannak akit ismersz valamennyire.
És nem nagyon pici gyerekről. Kb. 4-6 évesről.
Utána ebből nem lesz bajuk, mert ők nm vállalnak semmilyen felelősséget irántam, csak leírják, hogy mi a véleményük rólam.
A kérdések nem is annyira gyerekfelügyeletről szólnak (furcsállom is), mint inkább jellem és alkalmazkodó képességről.
5. vagyok.
Nem adnék. Ha én keresnék így embert és felhívnám a referenciákat, kifaggatnám őket. Hány éves gyerekre vigyázott, milyen gyakran és mennyi időre, mennyire és hogy foglalkozott vele, stb., és már kényelmetlen az ismerősödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!