Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek az óvodáskor...

Mi a véleményetek az óvodáskori nyelvoktatásról?

Figyelt kérdés

eddig nem érdekelt a dolog,de most indul nálunk egy tanfolyam ovis korosztálynak,nagyon megfogott érdekesnek találom. azt mondta a hülgy,h kiegésziti a majdani iskolai anyagot,nem üti egymást a kettő. nem is drága a tancsomag 6e,tesónak csak 3,1 óra 1000.-,heti 1x van. mondókás,játékos,de van kis ellenőrzőjük matricákkal,könyv cd táska stb.

5 és 3 évesről van szó

2013. febr. 26. 08:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
az 5 évesnek még talán de a 3 évesnek szerintem nem kell.nálunk is van,én nem írattam be,heti 45 perc elég kevés,nekik,következő alkalommal meg fél óra ismétlés mert elfelejtette.A másik meg nem mindegy milyen tanár tanítja,mert jol össze is keverheti a gyerkőcöt az iskolai angol tanulásra,kiejtésre.a harmadik,hogy még 3 évesen csak játsszon,tudom,hogy maradi a gondolkodásom,de egész életében vagyis az elején állandóan tanulnia kell,ismételhetni,megfelelni,én még nem akartam ennek kitenni.játsszon csak,játszva is sokat tanul,és hogy játszva fogja tanítani angolra is?de mégis csak tanít,majd elvár,kikérdezz,és ezért még fizetni is kell.én még várok 1 évet,és ha után is lesz akkor beíratom.de addig nem.
2013. febr. 26. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:

11-sel értek eggyet.

Barátnőm 2,5 éves kora óta hordja a kisfiát ilyen angolra,múltkor mutatott róla videót...hát az minden volt csak nem játékos tanulás,mondókázás!Persze függ az oktatótól is!

Én is annak a híve vagyok,hogy ebben a korban még játszon a gyerek!

Nézzetek meg egy órát,próbáljátok ki,ha tetszik a gyerkőcöknek meg neked akkor oké!De ha csak abból áll az óra,hogy Pistike mond utánnam ezt meg azt a gyerek meg nem is figyel akkor én nem eröltetném!

2013. febr. 26. 12:03
 13/15 A kérdező kommentje:

épp h a kicsit érdekli jobban :)

nem reklámozni akarom,de ez az amúgy: [link]

2013. febr. 26. 12:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Logopédus vagyok, ha szakmai szemmel nézem a dolgot, azt mondanám, nem kell, főleg a 3 évesnek nyelvet tanulnia. Ő most foglalkozzon elsősorban az anyanyelvével.

Anyaként viszont azt mondom, hogy gyerekfüggő. Amíg nem volt saját gyerekem ragaszkodtam a fenti állásponthoz. Aztán megszületett a lányom, aki ugyan kicsit később kezdett el beszélni, de onnantól kezdve olyan választékosan, és gazdag szókinccsel, hogy nála azt érzem, (4 éves), hogy nem lenne neki rossz. Sőt, őt is kifejezetten érdekli, kérdezgeti, hogy mi hogy van angolul. Kiváló kiejtéssel halandzsázik "angolul", nagyon hamar megjegyez mindent, jó a hallása is.

Ha te úgy gondolod a gyerekeidről, hogy nem zavarja meg őket az anyanyelv tanulásában, akkor nem fogsz nekik ártani. Gondolom nem extrém beszédhibás egyik sem, ebben az esetben tényleg nem ajánlott. Ahogy írtad, azt te is tudod, hogy nem ott fognak megtanulni angolul, de pl. a helyes kiejtést ilyen idős gyerekek könnyebben megtanulják, mint esetleg majd később.

2013. febr. 26. 12:17
 15/15 A kérdező kommentje:
mindkettő szépen beszél,már a l-betű is megy,választékosan fejezik ki magukat stb. kicsi 1 éves korától beszél folyékonyan,fiam 2-től
2013. febr. 26. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!