Letelik a Gyes, és mennék dolgozni, de hová?
Alig több, mint 20 óra a heti munkaidőm, de ez olyan eloszlásban, hogy minden másnap kell dolgoznom 10-től 18 óráig. Ünnepnapon, hétvégén, munkaszüneti napon, mindegy, minden nap egyforma. Alapbér jár ezekre a napokra is.
Párom nem szeretné, ha visszamennék, de attól tartok, hogy elpuskázom a dolgot, és ha nem találok másik, 8 órás munkahelyet, munka nélkül maradok. A nettó bérem egyébként 30-35 ezer Ft körül van, ez valóban alig több, mint a semmi. Ráadásul mivel elég messze van a munkahelyem az otthonunktól, reggel 9-kor el kell indulnom, és este 3/4 7 előtt nem igen érek haza...
Az előnye, hogy minden másnap szabadnak, feltéve, hogy nem hívnak be 1-2 órára, mert valami halaszthatatlan adódott... :(
Ti mit tennétek? Keresek másik munkát, letelik a Gyes, kiveszem a szabikat, aztán felmondok, és megyek máshová dolgozni? És ha addig nem találok másikat, szabik kivétele után megyek munkanélkülire, és közben keresem a munkát ezerrel? És ha nem találok? A férjem szerint ennél minden jobb...
Adjatok tanácsot, ti hogyan döntenétek? Előre is köszönöm!
Én vissza mennék, ez a 30.000 is pénz!
Manapság nagyon nehéz munkát találni, pláne gyerek mellett!
Elmész munkanélkülire, azt 3 hónapig kapod, utànna semmit sem kapsz, még az egészségügyi hozzájárulást is neked kéne fizetned magad után!
Így legalább lenne egy kis pénzed magadra, vagy valamire a lakásba, vagy a gyereknek erre arra.
Én nem mennék annyiért..
Jelenleg gyeden vagyok de megszünt a munkáltatóm, alapból szeptembertől menne bölcsibe a kicsi de már most keresek ..és ha van melo közlöm h kell 2 hét mert akkor beszoktatom hamarabb a bölcsibe...
én így csinálom..
Bár sokat nem fog segíteni rajtad, de azért leírom...
Én váltott múszakra megyek majd vissza két ovis mellett, a délutános műszak azt jelenti, hogy este 8-fél 9-re vagyok otthon, tehát a gyerekekkel gyakorlatilag nem foglalkozom, találkozom.
Ezért tanultam magam halálra, mindezt 100ezerért, míg a szakközepet végzett barátaink a tripláját keresik meg délután 5-ig ezerszer könnyebb munkával. Nem sajnálom tőlük, félre ne értse senki, de magam miatt bosszús vagyok :CCCC Természetesen egészségügy...
Én most ebben a cipőben járok.Gyes alatt megszűnt a munkahelyem, kifizették a szabikat egyben.Gyes lejárta után 3 hónap munkanélkülin voltam, de már az is lejárt, így magam után kell fizetnem a TB-t.A férjem jól keres, van neki maszek is, de hiányzik nagyon az én keresetem.Jelenleg csak 3 műszakos, gyári munka van kilátásban, de hezitálok, mert így nagyon keveset leszek a fiammal:-( De ha nagyon nincs más, és kellek, elvállalom.Vendéglátós végzettségem van, és érettségim, de nem sokra megyek vele.
Én a helyedben keresnék másikat, ha nincs visszamennék, és továbbra is nézelődhetsz, ha akad más meg válthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!