Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hányás hasmenésre milyen...

Hányás hasmenésre milyen gyogyszert szoktak felirni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a hasmenésre smectát szoktak de a hányásra mit? Sajnos a házi orvosunk nem nagyon foglalkozik ezzel. Torokgyulladásra irt fel gyogyszert még hétfön. Kedden vissza vittem hogy hány meg ment a hasa, annyi volt a válasa hogy adjan neki kevesebbet az antibiotikumbol. Kedden már be sem mertem neki adni mert hétfö éjszaka kihányta. Mit tegyek?
2013. febr. 20. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Hányásra Daedalon-t, de kúpban receptköteles.
2013. febr. 20. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Bocs, nem receptköteles.
2013. febr. 20. 16:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocs, mégis receptköteles. A felnőtt nem az, a gyerek igen.
2013. febr. 20. 16:36
 4/8 anonim ***** válasza:

ha egyszerre van hasmenése és hány is a dokim nem ír fel semmit sem

mert h a hasmenés elleni szert kihányja a hányásra a kúpot meg ....

sok folyadék (tea kis sóval és cukorral citrom nélkül) és idő

esetleg ha kéri kis keksz vagy tört krumpli

2013. febr. 20. 16:50
 5/8 A kérdező kommentje:
hát ez az egyszer ment a hasa és minden nap egyszer kétszer hány de látszik rajta hogy rosszul van mert nem akar se enni se inni. A doki meg nem foglalkozik vele azt mondja hogy az antibiotikum miatt hány. Már nem tudom mit csináljak. Ha pár napon belül nem változik semmi akkor keresek másik orvost.
2013. febr. 20. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Volt lázas a gyerkőc? Annyi féle vírus van most a levegőben, hogy nem kizárt, hogy kettőt is benyelt egyszerre. A torokgyulladást és a hányós fosóst is.

Mondjuk a mi dokink nem ad antibiotikumot torokgyulladásra, csak ha 3 napon túl is lázas a gyerek, és a hányósra sem ad semmi, annak meg ki kell ürülni a szervezetéből, mert ha megfogod akár kúppal, akár gyógyszerrel, pár nap, pár hét után visszajöhet súlyosabban.

Ha nem lázas, csak a hányás van meg a hasmenés, akkor ne vidd dokihoz, itasd, nem baj, ha nem eszik, csak igyon, és ne vizet, mert az semmit nem ér ilyenkor, ugyanis pótolni kell az elvesztett ásványi anyagokat. Jöhet gyümölcslé, vagy amit írtak tea csipet sóval és cukorral.

De ha lázas, és mondjuk vasárnap óta folyamatosan és a torkát is fájlalja akkor emiatt elvinném dokihoz, ha a saját doki nem normális, akkor ügyeletre este!

2013. febr. 20. 21:23
 7/8 A kérdező kommentje:
nem lázas csak olyan rossz nézni hogy szenved és nem tudok rajta segiteni. Ma még csak egyszer hányt. Remélem éjszaka nem fog megint, mert akkor oda a vacsora, elég jol vacsizott. Ma néztem a torkát nem piros ugyhogy azzal nincs gond szerintem. Köszi a választ.
2013. febr. 20. 22:10
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem 1-1 nap koplalást kibír a gyerek

csak sok folyadékot kapjon

2013. febr. 21. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!