Mi a véleményed a hideg vizes nyugtatásról?
Arra gondolok, amikor hisztizik a gyerek és megmosdatják hideg vízzel. Én nem tartom jónak. A férjem viszont igen, mert állítólag őt is így nevelte az anyja. Eddig 2-3 alkalommal vitte be a kicsit a fürdőszobába és megmosdatta (még nincs 2 éves!). Egyszer az volt a bűne, hogy ki akart jönni hozzám a konyhába, mikor felmostam. Kértem a férjemet, hogy addig játsszon vele, de ő csak kiabált, hogy "nem mehetsz ki", aztán mikor már nagyon sírt hideg vízzel megmosdatta :( Szerintem azóta fél, mosdatásnál. Mikor fürdetjük, mindig kiabál, hogy "ojjomba neeee!". Gondolom belement az orrába a víz. Azóta is ijesztgeti néha, hogy "viszlek a csap alá!" Egyébként nagyon szereti, csak nincs hozzá türelme.
Nálatok bevált ez a módszer, vagy inkább beszéljek a férjemmel, hogy ne kínozza hideg vízzel? (anyám is ezt csinálta szegény tesómmal)
nem tartom rossznak, hatásos tud lenni. de persze ez csak a végső 'nevelési módszer'!!!
és bocs, nem bántani akarlak, de szerintem a férjed rosszkor alkalmazta. tényleg játszani kellett volna vele vagy máshogy elterelni a figyelmét, esetleg elmagyarázni a kicsinek, hogy miért nem mehet ki hozzád.
ugyhogy inkább próbálj meg beszélni vele, hogy legyen egy kicsit türelmesebb. sok sikert!!! :)
Én egyszer mostam meg az arcát, de csak épphogy (a saját kezemet bevizeztem és áttöröltem az arcát), amikor úgy üvöltött a 2,5 éves lányom, hogy nem vett közben levegőt, előtte meg hörögve rángatta az asztalt dühében, mindez valami ostoba hiszti miatt...
Na, akkor egyből lenyugodott a víztől (vagyis inkább a meglepődöttségtől, hogy mit csinálok - mert hogy én nem nyomtam bele az orrába vagy valami...). Mondhatni bevált. Akkor egyszer.
Máskor nem volt ilyenre szükség, meg eleve nem is gondoltam, hogy valaha csinálni fogom, de ott megzakkant szegénykém, és valamit muszáj volt csinálni.
Szimplán csak azért, mert ki akar menni a konyhába vagy valami, biztos eszembe sem jutott volna megmosdatni szegényt. Extra hiszti esetén lehet képes lennék még egyszer bevetni, de amúgy, na meg állandó jelleggel, és fenyegetőzve ezzel, biztos nem csinálnám!
Pároddal üljetek le megbeszélni.
Ugyanis bármelyik nevelési módszer, csak úgy hatásos szerintem, ha a szülők egyetértenek (persze nem értem ezalatt a bántalmazást!). Át kell beszélnetek a dolgot!
Nekem is ezt tanácsolta kolléganőm, hogy hideg vízzel mossam meg a lányom arcát ha hisztizik. HÁt én mondtam, hogy köszönöm de inkább nem...
A férjed pedig rosszkor alkalmazta, az nem nagy "bűn", hogy kijött a szobából a gyerek amikor nem szabadott volna, még kicsi, nem fogad mindig szót, főleg ha hozzád szeretett volna menni. Ezért büntetni meg fenyegetni hülyeség. Ennyivel 5 percenként vihetném a mosdóba a lányomat ha rászólok és nem engedelmeskedik egyből.
Beszélj a férjeddel hogy ne fenyegetőzzön ilyennel, mert egy idő után tényleg félni fog tőle a gyerek, + nem fogja érteni, hogy miért kapta az arcmosást, ha apró dolgok miatt is azt kap.
Max. valami überbrutál hosszú hiszti végén tudnám elképzelni ezt a módszert egyébként, mikor már mindent kipróbáltam de nagyon durván hisztizik a gyerek, nagyon-nagyon ritkán.
A hideg vizes mosdatásnak van egy kíméletesebb formája, ami a végső esetben hatásos lehet. 2,5 éves a fiam, kisebb korában talán 2 alkalommal előfordult, hogy szinte az ájulásig ordított, és sem figyelemelvonás, sem ölelésterápia, sem a hisztizd ki magad nyugodtan, és megvárom módszer nem segített. Én bevizeztem a kezem, leguggoltam hozzá, és a hideg vizes kezembe fogtam az arcát. Megnyugodott tőle, és mondta , hogy ez jó.
Csap elé állítani, és lefröcskölni, durván megmosni az arcát, vagy zuhanyoztatni, leönteni, ezeket még nem próbáltam, és nem is akarom. Ennél drasztikusabb módszer nekem nem szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!