Autós ülés vásárlása előtt állunk. Tapasztalatokat várnék, hogy melyik a jobb? 9-36 kg-os, vagy a 15-36 kg-os? Jó, ha emelhető a fejtámlája? Mit kell még néznem vásárláskor?
Kösznöm mindenki válaszát, de kérlek ne vesszetek össze! A két linket csak példának hoztam fel, nem úgy gondoltam, hogy akkor ma már meg is veszem.
Sajnos nincs isofix az autóban, és sok tízezer forintot se tudunk kiadni egy ülésre. Persze, félre lehet tenni 1000 forintot születésétől fogva, de egyrészt ez a 3. fajta ülésünk ráadásul 2 gyerek van, úgyhogy a 9-18-ból kettőt kellett venni, másodrészt, ketten keresünk 120 ezer forintot, harmadrészt annyi mindenre lehetne még sok-sok 1000 forintot félretenni, szóval nem hiszem, hogy ez a jó megoldás. Max. 25-ért gondoltam, nem tudom annyiért már kapható -e normális. Eddig maxi cosi 9-18 kg-os ülésünk volt, de már nagyon kicsi a nagylányomnak. Az eladókban nem nagyon bízok, inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi tőletek. Azért gondoltam egyébként a gracora, mert abban van övterelő pl, így első ránézésre nem tűnik rossznak, de akkor ezek szerint nem ez számít. Majd még körbenézek.
Kedves Kérdező!
25-ért MAxi Cosi ülést lehet venni, ami kifejezetten jó ülés, minden szempontból.
Ennél még szerintem olcsóbban is megveheted, ha keresel.
Ez egy márkás, jó minőségű ülés, biztonságos.
Ennél olcsóbban olyat, amibe nyugodt szívvel be lehet ültetni a gyereket, maximum Naniat kapni, de ha ennyit rá tudsz szánni, akkor inkább a Maxi Cosit vedd meg.
Ha nincs Isofix az autódban, az alapvetően egyáltalán nem baj.
A Gracos válaszolónak még csak annyit üzennék, hogy ezek az ülések, mint a nevük ("biztonsági gyermekülés") is mutatja, biztonsági eszközök. Ha nem látja el megfelelően (sőt: a Graco ülés esetében egyáltalán nem) az elsődleges funkcióját (úm: "biztonság"), akkor semmit nem ér, szemét, fölösleges pénzkidobás. Ez nem bútor, vagy ruhadarab. Kiégett izzót sem vennék, hiába olcsó, meg szép, mert az sem tudja az elsődleges funkcióját ellátni.
Ha meg saját tudatlanságomból mégis belefutottam ilyenbe, akkor meg azt nem hangoztatom, és nem biztatok másokat is arra, hogy ilyet vegyenek.
"Nem tudatlanságból vettem ilyen ülést,"
De akkor miért? Ha tudtad, hogy egy hulladék, miért vetted meg?
"ne te mondd már meg milyen ülést vegyek,"
Én csak azt mondom, hogy ne ajánlgasd ezt a szemetet másoknak.
"mert te azt mondtad szar..."
Nem én mondom, hanem a töréstesztje.
"egyébként biztos azért árulják még a brendonba is,meg sok helyen mert olyan szar!"
Azért árulják, mert megveszik. Gondolom a sok kínai bóvli, meg az olyan "ételek", amik semmi természetes anyagot nem tartalmaznak, azok is hű, de jó termékek, hiszen árulják őket...
"Én a kérdésre válaszoltam,utoljára válaszoltam a hülyeségedre!"
Bocsánat, nem én írok hülyeségeket, hanem te. És a közjó érdekében köszönjük, hogy nem válaszolsz ide többet.
Hajrá 25-ös, ne hagyd magad! Amúgy a Naniát régen nem ajánlották, 2010-ben pont azért nem olyat vettem a fiamnak, mert az se ment át a törésteszten. Úgy látszik sokat javított akkor a gyártó, lehet én is megnézem inkább azt, mint a Gracot!
Aki Graco-t használ, szerintem nem baj, védve van a gyerek, az a fő. Nekem a testvérkocsim volt Graco és nagyon meg voltam vele elégedve. Persze a kettő nem egy kategória.
azért mert neked hulladék,másnak nem!Nem ajánlgatom,hanem válaszoltam,mivel ezt linkelte be a kérdező,és nekünk pont ez van!
Amúgy meg ki vagy te hogy megmondd mit ajánljak vagy mit ne?Csak te ajánlhatsz ugye?
És képzeld,tudatosan vettem ezt az ülést,mégegyszer leirom neked,mert látom valahogy nem jut el a tudatodig...vajon miért....
Hagy döntsem már el nekünk melyik ülés felel meg,meg mit irok!
Kedves Kérdező!
A Nania nem sz.r ülés. Annyira nem is jó, de elfogadható biztonságot nyújtanak. Olcsó árkategóriában az egyetlen, ami ezt hozza. Tény, hogy kompromisszumos megoldás, de aki csak ennyit tud rászánni, az ezerszer inkább Naniat vegyen, mint bármi mást.
Például ez is megfelelt a törésteszten, bár ránézésre nem lehet túl kényelmes, és csak 9000 Ft:
Mondjuk kérdés az is, hogy mennyire tartósak.
27-es és 28-as, fogjátok már fel, könyörgöm, hogy a Gracoval csak baj van, az pont az az ülés, amiben nincs védve a gyerek.
Ilyen ülést tudatosan csak az vesz, aki azt akarja, hogy a legkisebb ütközéskor is súlyosan megsérüljön a gyermeke.
Aki meg másoknak ajánlgatja, az azt akarja, hogy más gyereke is megsérüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!