Miket kérdez a gyerek, ha már tud beszélni?
Nem olyanra gondolok mikor rámutat az asztalra, hogy mi az, hanem komolyabb kérdésekre.
Jöhet bármi, amit tapasztaltatok :o)
Szeretnék kicsit felkészülni. Remélem sokan hozzászóltok majd. :o)
Köszönöm előre is!
Anya te hogy nézel ki belülről? Hogy néz ki belülről a cica, tehén, stb.
A másik ami most nagyon megy, pl.
- Mi ez?
- Váza.
- Hogy hívják ezt a vázát?
Minden lehetséges dologra megkérdezi, hogy hogy hívják.
Kisfiam 3 eves erdeles mert nallunk meg nem volt "miert" korszak de lehet, hogy majd ezutan jon.
Pl. a tegnapi egyik beszlgetesunk igy zajlott:
Autoval hoztam ot haza az ovibol es a jelzolampanal megallt mellettunk egy motoros mire a kisfiam:
- A motorosnak nem szabad levenni a sisakjat.
- Nem bizony mert, ha elesik akkor nagyon meguti a fejet.
- Igen, es akkor meg kell szegenyt vigasztalni meg puszilgatni.
Az én fiam májusban lesz 3 éves!
Nálla is még a "miért" korszak elmaradt!
Nálla inkább az van,hogy:
-Anya én mit csinálok??Pl: mikor ül a széken és ütögeti össze a lábát!És el kell neki mondani,hogy te most összeütögeted a lábad különben 1000x megkérdezi még hogy mit csinál.
köszönöm az eddigi válaszokat :o)
ha tudtok még írjatok bátran
Igen a miért korszak aranyos. Miért barna cipő van a bácsin? A néni miért szomorú? Miért nem eszi meg a nagykutya a kicsit? etc...
Később pedig jön az, hogy: mesélj, még mesélj, még azt is mondd el, meg azt is mondd el!....ugye így van? (és akkor meg ő beszél folyamatosan)
hát ilyenek...előre nem nagyon tudsz felkészülni válaszokkal, max. türelemmel. Sok, sok türelemmel.
: ))
köszönöm, nem ismertem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!