Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Laktózérzékeny gyerekek...

Laktózérzékeny gyerekek szülei! Ti milyen laktózmentes tejet adtok a gyerkőcnek? Melyik az, amelyiknek a legjobban hasonlít az íze a sima tej ízéhez?

Figyelt kérdés
Rizs- és szójatejet nem hajlandó meginni (na meg én is jobban örülnék, ha nem ezeken nőne fel). Nagyon más az ízük, mint a tehéntejé - amit amúgy nagyon szeret. :(
2013. febr. 10. 22:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mint írtam annyiban különbözik h édesebb , de kimondottan tej ízűek!!
2013. febr. 11. 07:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Én laktózérzékeny vagyok, friss tejből a spárosat szoktam, de leginkább kakaónak vagy csokis corn flakes-szel iszom, mert alapból zavaróan édes.

Tartósból MIZO van itthon 3-4 doboz, ezt a grobytól rendelem, 299 Ft. Asszem ez a legolcsóbb, amit lehet kapni, az is finom amúgy.

A magic milk se rossz, de mondom, én magában nem szoktam inni.

SPAR-ban amúgy ilyen frei from márkából nem csak tejet, hanem minden más tejterméket is lehet kapni: túró, tejföl, joghurt (gyümis is!). Maci sajtból is van laktózmentes.

2013. febr. 11. 09:59
 13/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, rengeteget segítettetek!!!
2013. febr. 11. 12:34
 14/17 anonim ***** válasza:
lactase tabletta? orvos felírja, étkezés előtt egyet bevesz, és nincs gond. nèzz utâna
2013. febr. 11. 13:04
 15/17 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, lehet kapni laktáz tablettát recept nélkül is, én úgy vettem, igaz, úgy drágább kicsit. Most megnéztem mi van ráírva, 3 éves kor alatt nem adható! Illetve terhesen, szoptatás alatt sem ajánlott, én se szedem még, mert szoptatok, de amúgy azelőtt szedtem, és bevált! (mondjuk ha utazásnál étteremben ettem, nem volt gond utána)
2013. febr. 11. 13:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia ismét 12-es: Annyi jutott eszembe, hogy amikor Angliában voltam, és vettem laktózmentes tejet, arra rá volt írva, hogy hogy csinálják. A laktóz egy részét kivonják, és helyette laktázt adnak hozzá.

Emiatt érdemes elgondolkozni, hogy a laktózmentes tej mennyire jó kisgyereknek meg szoptatós/terhes anyának. Illetve a laktáz miért is ártalmas.

Na mindegy, mondom én is iszom a mentes tejet, terhesség alatt is ittam, a baba már 4 hónapos, és nem lett semmi baja. Csak kicsit furi ez. :)

2013. febr. 11. 13:44
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem akarok senkivel vitatkozni, de nekem valahogy nem szimpatikusabb a kókusz/rizs/mandula stb. tej, mint a laktózmentes tehéntej. Az a baj, hogy már egyik ételben sem az van, aminek lenni kellene, minden tele van térfogatnövelővel meg ezernyi más, nem belevaló dologgal... Tablettát sem szeretnék, igaz, már betöltötte a hármat, de akkor sem.

Azt meg már meg sem említem, hogy a hónapokig hűtés nélkül elálló tartós tejekről mit gondolok...

Egyébként a MagicMilk bevált.:) Köszönöm mindenkinek!

2013. febr. 12. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!