Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Étkezés után 2 órával mért...

Étkezés után 2 órával mért 10, 0-es vércukor érték mennyire számít magasnak egy 5 éves gyermeknél?

Figyelt kérdés
2013. febr. 9. 18:37
1 2 3
 11/23 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%

étkezés után 1 órával kell mérni, ha 11 fölött van akkor biztos a cukorbetegség, és mivel 2 órával utána is csak 10 volt, nálatok sajnos sanszos :(

egyébként mit evett és mennyit?

2013. febr. 10. 11:50
 12/23 A kérdező kommentje:
Ma megmértük neki étkezés után 1 órával 10,7 egy kis szelet lekváros kenyér után. Próba kedvéért én is ugyanazt ettem nekem 5,2 lett. Holnap feltétlenül megkérdezem a dokit mi a teendő.
2013. febr. 10. 22:01
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Biztos. hogy azonnal diabetológiára fogja küldeni.
2013. febr. 10. 22:02
 14/23 frászkarikaborsó ***** válasza:
43%

a lekváros kenyér azért jó hír, mert innen van hova fejlődni diétával. Gondolom fehér kenyér volt és cukor is volt a lekvárban.

szerintem első körben "csak" diétáznia kell majd. Semmi fehér kenyér, semmi cukros, és sokszor kell keveset enni az egyenletes vércukorszint érdekében.

én inzulinos cukorbeteg voltam terhesen, ismerem a diétát töviről hegyire, ha lesz kérdésed keress meg, szívesen segítek.

2013. febr. 10. 22:49
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Megkérdezhetem, miért mértetek neki cukrot? Volt valami tünet, ok?

2013. febr. 11. 06:47
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Kérlek, írd majd meg, mit mondott az orvos. Nagyon helyesen teszed, hogy orvoshoz fordultok, ilyen magas értéknél mindenképpen tanácsos.

Nekem is csak a terhesség alatt lett magas a cukrom, én 8 felett már kaptam 2x inzulint. Amellett végig 160 g-os szénhidrát diétán voltam. Egy ilyen kisgyereknél ezzel nem szabad viccelni.

Én is kíváncsi lennék, hogy egyáltalán miért jutott eszetekbe mérni a gyerek cukrát? Volt valami előzménye a dolgonak?

2013. febr. 11. 11:24
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést.Ma beszéltünk a gyermekorvossal.Azt mondta 11 felett beszélnek cukorbetegségről, addig cukor intolerancia.Valószínűleg be kell majd feküdni a kórházba kivizsgálni.Addig is konzultál egy diabetológussal.Nekünk meg hétvégén mikor nem megy oviba mérnünk kell egy éhgyomri vércukrot, majd étkezés után 1 órával és két órával.

Azért mértünk neki, mert a nagyszülőknek lett mérve és ő is odajött, hogy szeretné.Végig gondoltuk, nem szívesen szúrtuk meg, de amin tavaly keresztül mentünk mi is szerettük volna tudni, hogy ez legalább rendben van-e. Tavaly több hónapon keresztül krónikus csalánkiütésben szenvedett, csúnya dagadásokkal amit csak el lehet képzelni, szigorú allergiás diétával még ma sem teljes az étkezése, csak bővítve van a diéta.Decembertől kezdett javulni csak a helyzet. Remélem nem annak lett a következménye ez az egész. Vagy az is lehet, hogy összefüggésben van nem tudom, erre még rákérdezek.

2013. febr. 11. 20:31
 18/23 A kérdező kommentje:
Megtörtént a hétvégi három mérés : éhgyomri:4,7 utána 4,9 majd 5,2 lett.Ami jó értéknek tűnik. Beszéltünk a dokinkkal.Annyit mondott, hogy valószínű stressz okozhatta a magas vércukrot.(ezt nem értem, milyen stressz?)Nem küldött sehova azt mondta szúrópróba szerűen mérjük, meg figyeljük, ha sokat iszik, sokat pisil.Nem igazán nyugodtam meg.
2013. febr. 25. 22:07
 19/23 anonim ***** válasza:
Inzulinértékek milyenek lettek?
2013. febr. 25. 22:19
 20/23 A kérdező kommentje:
Nekünk kellett itthon mérnünk.Nem küldtek terhelésre, így nem tudom az inzulin értékei milyenek lehetnek.
2013. febr. 25. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!