Étkezés után 2 órával mért 10, 0-es vércukor érték mennyire számít magasnak egy 5 éves gyermeknél?
étkezés után 1 órával kell mérni, ha 11 fölött van akkor biztos a cukorbetegség, és mivel 2 órával utána is csak 10 volt, nálatok sajnos sanszos :(
egyébként mit evett és mennyit?
a lekváros kenyér azért jó hír, mert innen van hova fejlődni diétával. Gondolom fehér kenyér volt és cukor is volt a lekvárban.
szerintem első körben "csak" diétáznia kell majd. Semmi fehér kenyér, semmi cukros, és sokszor kell keveset enni az egyenletes vércukorszint érdekében.
én inzulinos cukorbeteg voltam terhesen, ismerem a diétát töviről hegyire, ha lesz kérdésed keress meg, szívesen segítek.
Szia!
Megkérdezhetem, miért mértetek neki cukrot? Volt valami tünet, ok?
Kedves Kérdező! Kérlek, írd majd meg, mit mondott az orvos. Nagyon helyesen teszed, hogy orvoshoz fordultok, ilyen magas értéknél mindenképpen tanácsos.
Nekem is csak a terhesség alatt lett magas a cukrom, én 8 felett már kaptam 2x inzulint. Amellett végig 160 g-os szénhidrát diétán voltam. Egy ilyen kisgyereknél ezzel nem szabad viccelni.
Én is kíváncsi lennék, hogy egyáltalán miért jutott eszetekbe mérni a gyerek cukrát? Volt valami előzménye a dolgonak?
Köszönöm az érdeklődést.Ma beszéltünk a gyermekorvossal.Azt mondta 11 felett beszélnek cukorbetegségről, addig cukor intolerancia.Valószínűleg be kell majd feküdni a kórházba kivizsgálni.Addig is konzultál egy diabetológussal.Nekünk meg hétvégén mikor nem megy oviba mérnünk kell egy éhgyomri vércukrot, majd étkezés után 1 órával és két órával.
Azért mértünk neki, mert a nagyszülőknek lett mérve és ő is odajött, hogy szeretné.Végig gondoltuk, nem szívesen szúrtuk meg, de amin tavaly keresztül mentünk mi is szerettük volna tudni, hogy ez legalább rendben van-e. Tavaly több hónapon keresztül krónikus csalánkiütésben szenvedett, csúnya dagadásokkal amit csak el lehet képzelni, szigorú allergiás diétával még ma sem teljes az étkezése, csak bővítve van a diéta.Decembertől kezdett javulni csak a helyzet. Remélem nem annak lett a következménye ez az egész. Vagy az is lehet, hogy összefüggésben van nem tudom, erre még rákérdezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!