Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik voltak gyerekpszichológus...

Akik voltak gyerekpszichológusnál székletvisszatartás miatt, hogyan oldotta fel a szakember a szorongást a gyerekben?

Figyelt kérdés

2013. febr. 9. 14:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Engem nagyon érdekelne a téma.

A fiam lassan 6 éves, és csak pelenkába tud kakilni. Éjszakára pelenkás, és reggel mielőtt felkelne, oda elintézi. A kistesó 2,5 éves, benne vagyunk a szobatisztaság tanulásában nyakig, és természetesen utánozza a bátyót, nagyon aggaszt az egész dolog.

Én is tudom, hogy ez lelki eredetű. A mi anya-gyerek kapcsolatunk sem egyszerű már eleve. Aztán ott vannak a szorulós-fájdalmas élmények. És az önbizalomhiány, "nekem úgysem sikerül". Ráadásul a fiam enyhén autista (Asperger-szindrómás) tehát az idegrendszeri érése sem szokványos, bár szellemileg ép, nagyon is okos, tehát fejben teljesen tisztában van mindennel, csak épp a gyakorlatban nem működik.

Azt mondod tehát, hogy ekkora nagy segítség a pszichológus? Valahogy nehezen hiszek benne, de már nincs más lehetőségünk, úgy érzem. Tudnál már részletesebb infókat írni, hogy mit csinált a pszichológus, konkrétan hogyan oldotta fel a szorongást?

Köszönöm előre is!

2013. aug. 31. 00:10
 12/16 anonim ***** válasza:
engem is erdekel, sajnos erintettek vagyunk :-(
2014. szept. 6. 18:08
 13/16 Dorina0221 válasza:
Melyik pszichológushoz jártatok? Nahyon kéne tudnom, 2 éve küzdünk ezzel a gonddal. Az a baj, h nem mindegy milyen a pszichologus, mi is jartunk és semmi.. De van különbség köztük is, nem mind érti a dolgát, ezért is szeretném annyira tudni azz akihez ti jártatok. Köszi
2016. márc. 22. 15:02
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon sokan írtok emiatt, úgyhogy bemásolom ide a linket, nekünk ő bevált:

[link]

2016. ápr. 14. 11:05
 15/16 anonim válasza:
Sziasztok, gondoltam segitsegkent leirom, h mi is ezzel kuzdottunk (3 eves volt a fiam, akkor szuletett a kistesoja). Nagyon sokan kuzdenek ezzel, es csak az tudja, milyen borzaszto ez, aki benne van (de az pontosan tudja). Mi azonnal (1 honapon belul elvittuk a fent javasolt pszichologushoz). Nekunk abszolut nem valt be, a gyerek egy aljalom utan uvoltve kerte, h soha tobbe ne menjunk Andi nenihez, aki nagyon raijesztett. Ujabb pszichologus es rengeteg kutakodas utan - teljes tehetlensegben - elvittuk Bach viragterapiara. Ez a 4. (!) heten megoldotta a problemat. Tudnotok kell, h ferjemmel egyutt eleg racionalisan gondolkodunk, es ezt nagy humbugnak tartottuk, de ekkor mar ugy voltunk vele, ha deneverhajat kell a haz falara kenni, azt is megtesszuk. Nekunk (es azota sok baratunknak) telhesen bevalt. Szelid, egyszeru, nem draga, mellekhatasmentes es gyors megoldast kinal. Biztatom azokat, akik ezzel kuzdenek es erre ratalalnak, h batran probaljak ki. Tudon, milyen rossz volt, h en sem talaltam sehol segitseget akkor. Azt meg leirom, h utana elvittuk a fiunkat gasztro rendelesre, h ez nem okozott-e szervi bajt. Csak legyintett a drno, h ilyen kiskorban meg minden pikkpakk regeneralodik, es a kegtobben 1 v 2 evig kudenek ezzel, ami abszolut psziches (szorongas). Meg is kerdezre, h nekunk hogyan oldodott meg ilyen hamar. Pironkodva vallottuk be a Bach cseppeket arra szamitva, h hulyenek nez. Erre kozolte, h az anno 5 eves fianal o is keresett egy Bach tanacsadot, mert a fia duhkitoreseivel semmit nem tudtak kezdeni (noha mindket szulo orvos). A problema naluk is pikkpakk rendezodott. Ezt csak azert irtam le, h nem csak tudatlanok alkalmazzak. Kitartast mindenkinek!
2019. szept. 22. 16:49
 16/16 A kérdező kommentje:

Annyira erdekes ez, hogy kinel mitol mulik el! Nalunk nagyon bevalt a pszichologus, 2 honapig jartunk osszesen, es sose tert vissza a gond.

Anno ezt a Bach terapiat is probaltuk, es egyaltalan nem ert semmit, de teljesen elhiszem, hogy masnak mas oldja meg ugyanazt a problemat!

2019. nov. 3. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!