Akik voltak gyerekpszichológusnál székletvisszatartás miatt, hogyan oldotta fel a szakember a szorongást a gyerekben?
Engem nagyon érdekelne a téma.
A fiam lassan 6 éves, és csak pelenkába tud kakilni. Éjszakára pelenkás, és reggel mielőtt felkelne, oda elintézi. A kistesó 2,5 éves, benne vagyunk a szobatisztaság tanulásában nyakig, és természetesen utánozza a bátyót, nagyon aggaszt az egész dolog.
Én is tudom, hogy ez lelki eredetű. A mi anya-gyerek kapcsolatunk sem egyszerű már eleve. Aztán ott vannak a szorulós-fájdalmas élmények. És az önbizalomhiány, "nekem úgysem sikerül". Ráadásul a fiam enyhén autista (Asperger-szindrómás) tehát az idegrendszeri érése sem szokványos, bár szellemileg ép, nagyon is okos, tehát fejben teljesen tisztában van mindennel, csak épp a gyakorlatban nem működik.
Azt mondod tehát, hogy ekkora nagy segítség a pszichológus? Valahogy nehezen hiszek benne, de már nincs más lehetőségünk, úgy érzem. Tudnál már részletesebb infókat írni, hogy mit csinált a pszichológus, konkrétan hogyan oldotta fel a szorongást?
Köszönöm előre is!
Nagyon sokan írtok emiatt, úgyhogy bemásolom ide a linket, nekünk ő bevált:
Annyira erdekes ez, hogy kinel mitol mulik el! Nalunk nagyon bevalt a pszichologus, 2 honapig jartunk osszesen, es sose tert vissza a gond.
Anno ezt a Bach terapiat is probaltuk, es egyaltalan nem ert semmit, de teljesen elhiszem, hogy masnak mas oldja meg ugyanazt a problemat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!