Lenne pár kérdésem 2-3 éves kor közötti anyukák részére?
naponta mennyi zöldséget, gyümit adsz gyermekednek?
mennyi édességet engedélyezel neki napi szinten és mit?
mit ihat és mi az ami igen csak korlátozott mennyiséget ihat?
illetve napi szinten jut időd és gondolsz arra hogy esti mesét olvass neki? mit szeret?
köszönöm a válaszokat

- minden nap egy-két alma, narancs, barack stb. Zöldséget sajnos nem eszi meg, csak levesben megfőzve, de azt minden nap igyekszem adni.
- egy túró rudi vagy, puding, csokigolyós yoghurt
- gyümölcslét, vizet, gyümölcsteát ihat, szénsavasat nem
- olvasok neki, vagy együtt mesét nézünk. Könyvekből a Boribon sorozatot szereti, de szeret nézni angol nyelvű baba mondókákat, énekeket.

Minden nap egy gyümölcs a minimum, tehát pl. 1 alma, 1 narancs, 1 banán...mandarinból többet is be tud termelni, ilyenkor télen szeretem azt adni neki. Az ételeinkbe próbálok minél több zöldséget csempészni, minden nap van valami, köret vagy leves, esetleg főzelék formájában.
Naponta 1 édesség, ez általában tejszelet, túró rudi, krémtúró, nagy ritkán valamilyen puding, a csokit, cukorkákat kerülöm, akkor kap ilyet, ha ajándékba kapja esetleg.
Vizet, teát, gyümölcslevet ihat, szénsavasat egyáltalán nem.
Az esti mese nálunk fix, nem idő kérdése, mindig azzal zárul az esti rituálé. Ez mindig könyv, nem tv, most az Anna Peti Gergő könyveket szereti (nekem meg már a hajam kihullik tőle :)), most vettem én is Boribont, remélem rákap, és akkor váltunk. :)

Minden nap van zöldség. Mivel húst nem nagyon szereti, így mindig muszáj zöldsége dolgot csinálnom nekünk.
Gyümölcs kevesebb, de 1-1 szelet alma talán van. Viszont miközben pucolom a zöldséget megeszik egy rakat répát, krumplit, akár brokkolit is nyersen.
Èdesség engedélyezve van mert amúgy is kisebb a súlya és jól eszik a zöldséges ebédböl. így általában reggelire édes gabona pelyhet kap, délután meg ehet egy pudingot, meg kekszet.
inni teát iszik és vizet, meg ivóleveket is. nálam a lényeg hogy a vizet is megigya. pl mikor elmegyünk valahova oda csak vizet viszek.
mese olvasás gyakran van, hogy napi szinten mikor és hol az nincs megszabva. Apuka nem szeret annyira olvasni neki este és általában ö rakja le, mert a kistesó is ekkor megy aludni, így én meg a kistesót szoktam. de mivel 18-kor vacsorázunk, utánna még van egy jó óra fürdésig, így ekkor sokszor olvasok neki boribont, vagy bogyóéktól.

-Napi szinten egyik mandarint 5-6 szemet biztosan,sárgarépát,uborkát rágcsál.Nálunk a gyümölcs mindíg elől van, így "könnyebben" megkívánja.
-Édesség napi szinten nincs. Nem igazán szereti az édeset, inkább megeszik 3 mandarint. Tegnap kért/kapott a kakaós palacsintából, kb. 3 falatot. Joghurtot, joghurtitalt nagyon szereti.
-Vizet ihat, és ritkán Kubut.
-Minden nap rengeteget mesélek Neki. Kifejezetten esti mesén még nem gondolkodtam, mivel leteszem és egy kis "hajcirógatás" után alszik is.

2 gyerekem van a fiú 4 éves a lány 2.5 de azért leírom ha nem baj.
A fiú nem eszik gyümölcsöt egyáltalán egyiket se, meg se kóstolja viszont a zöldségköretet és a főzelékeket szereti így minden másnap olyasmit főzök illetve a saját magam által facsart gyümilevet azt megissza, neki az megy gyümölcs helyett.
A 2.5 éves lányomnak mindennap megy vmi gyümölcs ő nagyon szereti és imád enni.Változó hogy melyik gyümölcsöt kéri (akkor napokig csak az megy) most épp mandarin őrület van.
Édesség 1 nap egyszer van, ebéd után ez egy túrórudi vagy 2-3 kocka jó minőségű csoki vagy tejszelet ilyesmi.
Bár belegondolva mi számít édességnek? Mert úgy 3-4 naponta biztosan van túrógombóc (cukorral) mákostészta diós tészta ezek is édesek végülis.
Süti is van hétvégén olyankor abból a sütiből (almás rétes, pite, mákos dolgok, kuglóf tehát nem az a kifejezett édes habos krémes) délután esznek uzsira. Tehát ez is édesség végülis.
Vizet isznak. Néha úgy heti 2-3 szor kapnak gyümilevet hígítva vagy teát reggelihez vagy vacsihoz ha olyan de csak egy kis 1-1.5 decit mert különben eltelíti őket és semmit se esznek. Amit soha és nem is szeretnék az a kóla szénsavas üdítő és szörp.
Nem ülök oda olvasni napi szinten sajnos. Annyira nem is igénylik, meg nem tudok szépen mesélni valahogy és nem figyelnek, elszaladgálnak, nem érdekli őket. Így apa mesél leginkább ő hétköznap itthon van este hétvégén nem. Olyankor mesenézés van este egy 15-20 perc és beszélgetés az ágyban lefekvés előtt és ennyi.

6 os vagyok napközben szoktam olvasni a nagyobbnak hétvégén vagy ha beteg és itthon van szintén a mi micsoda sorozatból nagyon sok megvan már, szereti még bogyó és babócáékat de már kezd kinőni belőle, a kisebb az jobban. Magyar Népmesékből mesél apa, meg cini cini muzsika, icinke picinke, vidám mesék, szóval a mi régi mesekönyveink.
Hófehérke, Piroska és a Farkas szóval ilyen klasszikusok. De abban is csak azt élvezik leginkább nem a sztorit hanem apa elváltoztatott hangon morog mint a farkas meg ilyenek:))

- Gyümölcs minden nap tízóraira, zöldséget is igyekszem minden nap ebédre, de ez nem mindig jön össze.
- Általában napi 1 Túró Rudi vásárláskor, ha van itthon csoki, néha abból is kap.
- Vizet iszik, és vacsira gyümölcslevet, hígítva. Lehet, hogy kicsit többet kéne gyümölcslevet adnom neki, mert nagyon keveset iszik.
- Minden este van mese, ezen nem spórolunk. Most épp a Thomas a kedvence, korábban Boribon és a Hóc-hóc katona című mondókáskönyv volt a sláger.

minden nap eszik zöldséget, gyümölcsöt
édesség délutánonként pl tejszelet, olvadós rágó
inni tea, vIz
meseolvasás délben és este is van

2,5 éves a fiam
-minden nap kap zöldséget és gyümölcsöt valamilyen formában
-hétköznap bölcsi után 1 Dörmi, hétvégén vagy 1 puding, vagy 1 max 2 túró Rudi, de evés előtt 1 órával már nam kaphat, inkább utána
-vizet, gyümölcslevet házi szörpöt, citrmos-mézes hársfateát iszik és rengeteg tejet
-hónapok óta csak úgy alszik, ha előtte mellébújok és mesét olvasok neki: minimaxos mesék könyv változatai pl: Thomas,Franklin, Tűzoltó Sam, Noddy, ezek mellett szereti még Szutyejev Vidám meséit, Öreg néne őzikéjét, Nyúl Péter kalandjait, Búj elő sorozatot, Barátaim: Tigris és Micimackó-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!