Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2éves kisfiam elkapta a ronda...

2éves kisfiam elkapta a ronda virust megy a gyomra hányik és volt egy kis láza is. Adok neki smectát. Még mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Készitettem neki rizst és annak a levét gondoltam hogy adnám neki. Olvastam hogy jo ilyenkor adni alma levet vagy reszelt almát?Hasonlo helyzetben aki már járt ilyen cipoben megirná nekem hogy miket adott a gyereknek mennyi ideig tartott....

2013. febr. 6. 08:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mi is nemrég estünk át egy fosós-hányós víruson. Orvosunk szerint calici volt, bár nm lett kitenyésztve.

Orvosi tanácsra soha nem adtam hasfogót, sem más gyógyszert, csak probiotikumot. Egész nap csak ropit és sós főtt krumplit ettünk, illetve teát és szörpöt ittunk. A doki azt mondta, hogy ilyenkor ne foglalkozzam a kajával, csak igyanak, igyanak és igyanak. A gyerekek (20 hónapos és 4 éves) 1 nap alatt jobban lettek, mi a férjemmel 2 napig szenvedtünk.

Miután elmúlt még pár napig diétáztunk, majd szépen fokozatosan visszatértünk a normál étrendhez. A probiotikumot még 1 hétig adtam a gyerkőcöknek.

Jobbulást a kisfiadnak!

2013. febr. 6. 11:06
 12/16 anonim ***** válasza:
folyadék, sok, de egyszerre kis mennyiség, pár korty, mert megint hányni fog!! a smecta jó, adj mellé probiotikumot. figyelj, h ki ne száradjon, mert akkor kórház. nem baj, ha nem eszik, csak igyon. jobbulást!
2013. febr. 6. 11:20
 13/16 anonim ***** válasza:

Még annyi jutott eszembe, hogy teát ne melegen add, mert az csak felfordítja a gyomrát, hűtsd le, hogy minél hidegebb legyen, jégkocka bele, és lassan igya. Nekünk azt javasolták, hogy hányás után negyed órával 1 kanál tea, rá negyed órára megint egy-két kanál, és ha megmarad benne, akkor negyed óra múlva ihat pár kortyot. Szépen lassan, ne erőltesd.

És ami még eszembe jutott, Coca Cola mindenhol kapható, nekünk az orvos javasolta és bevált. Jó hidegen, szénsavat keverd ki kicsit, és igyon belőle pár kortyot.

2013. febr. 6. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi átestünk rajta. Lányom 1 nap alatt meggyógyult itthon, fiamnak 1 hét kórház lett a végén. Chips(jó sósat) és kola.Hatásos.

Itatni,csak kortyonként,

2013. febr. 6. 19:35
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen koszonom mindannyitoknak a sok segitséget.Ma egész d.u a dokinál voltunk bent marasztaltak megfigyelésre ez ido alatt innia kellett a kisfiamnak kis kis adagokban egy készitményt kapott lázra is csillapitot.Most már jobban van nem hányt azota sem és a gyomra is kezdett jaulni a láz az megvan és nagyon gyengécske elvan folyva.Remélem hogy mi hamarabb rendbe jon majd.A colát kiprobáljuk mindenképp mindenhol ezt olvastam.Koszonom a sok segitséget nagyon jol jott minden válasz
2013. febr. 6. 20:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Kiprobáltuk a Colat hát sajnos nekunk nem tett jot nem hányt tegnap és ma mind addig amig nem ivott Colát :(
2013. febr. 7. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!