Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2éves kisfiam elkapta a ronda...

2éves kisfiam elkapta a ronda virust megy a gyomra hányik és volt egy kis láza is. Adok neki smectát. Még mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Készitettem neki rizst és annak a levét gondoltam hogy adnám neki. Olvastam hogy jo ilyenkor adni alma levet vagy reszelt almát?Hasonlo helyzetben aki már járt ilyen cipoben megirná nekem hogy miket adott a gyereknek mennyi ideig tartott....

2013. febr. 6. 08:46
1 2
 1/16 Czinkapanna ***** válasza:
Szerintem a normaflór jobb nekem mindig azt mondja a védőnő h azt adjam mert a vírusnak távozni kell nem szabad megfogatni és h ne adjak neki enni sokat csak vizet meg ilyenkor egyen ropit kekszet a diéta a legjobb és nálunk ez mindig bejött hamar elmúlt nekik és nem kapta meg újra 2hét múlva:)próbáld ki:)"-3 nap alatt el múlt:))))
2013. febr. 6. 09:02
 2/16 anonim ***** válasza:
Szigorú diéta nagyon sok folyadék alma nem jó ilyenkor és ne vizet adjál hanem teát de azt sokat, és probiotikumos terméket ki ne száradjon a gyerek.
2013. febr. 6. 09:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a smecta nem fogja a székletet.

Az a széntabletta....

Adhatsz neki hányás ellen daedalonettát, de ez receptköteles. Itasd sűrűn kis mennyiségben, adhatsz még kekszet, jó ilyenkor ha mondjuk gyömbéreset veszel, az amúgy is jó a hányásra. Ezen kívül mehet a normaflore, de abban nincsen olyan sokféle jó baktérium, ettől jobb a lactiv baby vagy a pro+kid probiotikum. Jobbulást! 4,5 éves kislány anyukája.

2013. febr. 6. 09:10
 4/16 A kérdező kommentje:
Olyan rossz hogy idegen országba vagyunk,nem tudom még hogy itt miket lehet kapni de megkérem egyik rokont hogy kérezzen rá a atikában hogy van.e itt.Koszonom válaszod
2013. febr. 6. 09:10
 5/16 A kérdező kommentje:
Van itthon olyan hogy eubiotic abbol adtam már neki 1 tasakkal és rizsgolyokat porbálok most adni neki,kamilla teát.Folyamatosan inna szegénykém és olyan ártatlanul néz rám amikor mondom neki hogy csak keveset kaphat.Nagyon gyenge elvan folyva teljesen :-( remélem minél hamarabb rendbe jon
2013. febr. 6. 09:15
 6/16 anonim ***** válasza:

Azért ha nem javul, mutasd meg orvosnak is, ezek a kicsik nagyon gyorsan ki tudnak száradni.

Biztosan lehet ott is Laktiv baby-t kapni, az nagyon jó probiotikum.

Esetleg Ipecacuanha homeopátiás bogyó, C15-ösből 6 golyót feloldani 0,5 dl vízben, és 10 percenként 3 kiskanállal adni neki. Ha Németországban vagy Franciaországban élsz, biztos hogy kapható.

2013. febr. 6. 09:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és cukros teát adj neki pici sóval, hogy pótold az elveszett ásványi anyagokat.

Főtt rizs, főtt krumpli, ropi, párolt répa, mást ne adj neki. Tej és hús tilos!

2013. febr. 6. 09:31
 8/16 A kérdező kommentje:

Koszonom szépen.Svájcban élunk.Egy probát teszek és ha lehet kapni akkor megveszem.Ha rosszabbra fordul akkor muszály lesz dokihoz menni.Rokonom kisfia is átesett valoszinu hogy tolle szedtuk ossze o elvitte a dokihoz és neki is ilyen port irt fel a doki és diétát javasolt.Most jobban van a gyerek de 5 napig kinozta remélem minket nem fog:(

Kiszáradástol én is tartok probálom potolni ahogyan csak lehet

2013. febr. 6. 09:35
 9/16 anonim ***** válasza:

Mi is kulfoldon elunk igaz Angliaban es pont ugyan igy voltunk mint ti. Kisfiam benyelte ezt a virust es 15-20 percenkent hanyt ejjel 3-tol majdnem reggel 7-ig. En mar az ugyeletet is hivtam hajnali 4:30-kor mert nem tudtam mit tegyek. :( Ok ajanlottak hidratalo folyadekot gyerekeknek es normalisak voltak mert megkerdeztek, hogy eltud-e valaki ugrani az ugyeletre es akkor adnak nekunk par adagot vagy ha nincs autonk akkor elhozzak nekunk. Szoval le a kalappal. Itt az a neve, hogy oralite es barmelyik szupermarketbe lehet kapni a vitamin osztalyon vagy gyogyszertarakba. Tobbfele izesitesu van. Van kulon gyerekeknek, felnotteknek, babaknak. Tele van olyan asvanyi anyagokkal es sokkal amikbol a test rengeteget veszit egy hanyassal es hasmenessel + nyugtatja a gyomrot igy csokkenti a hanyast is. Miutan a kisfiam megitta az elos zacsival nem is hanyt csak 1 ora mulva. Utanna kapott megegy zacsival es tobbet nem is hanyt. Az ugyeletes akivel beszeltem telefonon mondta, hogy hasmenes fogja kovetni es sajnos igy is lett. Ugyhogy erre keszulj fel. :( Nekunk a szekletet be kellett vinni hazidokihoz, hogy meggyozodjenek rolla, hogy rota virus. Reggel a ferjem bevitte es delutanra kaptunk eredmenyt. Mondtak, hogy hasmenes alatt is adjam neki ezt a hidratalo folyadekot nyugodtan. Kerdezz ra hatha nallatok is lehet kapni vagy talan mas neven fut:

[link]

Jobbulast nektek

2013. febr. 6. 09:58
 10/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen koszonom 2ora fele végez a barátnom meloval és eljon hogy bevásároljon nekem,párom dolgozni van.Teljesen kivagyok,ilyenkor elmegy a kedvem minden kulfoldi élettol még frissek vagyunk itt nagyon nem tudom mi hogyan mukodik a biztositását is most intézzuk még a kártyát sem kaptuk meg.

Ha rosszabbodik az állapota akkor mindenféleképpen megindulok valamerre:(

2013. febr. 6. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!