Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves a kisfiam. Gondoltam...

2 éves a kisfiam. Gondoltam bölcsire. Vélemény? Jót teszek vele? Még nem beszél.

Figyelt kérdés
2013. febr. 5. 12:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha megteheted ne add be,főleg hogy nem beszél,így még rosszabb.
2013. febr. 5. 12:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Van itt egy korábbi kérdés, amiből nagyon sok mindenre választ kapsz (köztük az én válaszom is:-))Minden jót! http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
2013. febr. 5. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez gyereke válogatja...

Próbálkozzatok meg, én a lányomat 2 évesen adtam be, és nem bántam meg.

Nem a lányom szenved, hanem én..:-DDD

Ő óriásit fejlődött mióta jár, és a beszéd terén főleg...de minden másban is.

Nekem nem sírt a bölcsiben a beszoktatás alatt, hanem éjjel, kb. 2-3 hétig nagyon anyás volt, tehát ha ott nem is sír, azért ez lelkileg megviselni, viszont imád ott lenni, és igényli is a gyerektársaságot már...

A betegségek jnnek-mennek, tehát csodára nem számíts, bár van ismerősöm akinek 1x sem volt beteg a gyereke, de ez ritka. Tehát 1 hetet megyünk, utána 1-2 hetet itthon vagyunk...viszont nézd ennek is a jó oldalát, mire oviba megy, már edzett lesz az immunrendszere, és zökkenőmentesebb lesz az egész.

Én azért is adtam be, mert itt nálunk az oviban nincs beszoktatás, így gondoltam hogy sokkal emberibb az elválásunk a bölcsiben, ahol 2 hétig bent lehettem vele, és csak fokozatosan választanak le. Ez neki i, és egy lelkisebb anyukának is jobb. :-))

Amúgy meg Te ismered a kisfiadat, bár közösségben egész másképp viselkedik sok gyerek...

Én azt mondom, hogy 2-3 hónap a teljes rászokás, tehát az első döbbenet, meg a reggeli felkelésekkel, öltözés, kaja, ottalvás, azért nem megy 2 hét alatt...

Ha utána sem tetszik neki, akkor vedd ki.

2013. febr. 5. 12:48
 4/8 krisztivan ***** válasza:
Fiam 2 évesen kezdte.0 azaz nulla szókincs.Semmi értelmeset nem mondott akkor.Ez volt 5 hónapja.Azóta 3- szavas mondatokban beszél:-))Menne hétvégén is,pedig nem különösen gyerekbarát a fiam,mégis nagyon jól érzi magát a bölcsiben:-))
2013. febr. 5. 12:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 2 évesen adtam bölcsibe a még nem beszélő fiamat! Szavakat mondott, de rövid mondatokban sem beszélt.

Én csak pozitívan tudok nyilatkozni minden téren. Nagyon jót tett neki, itthon már látványosan unatkozott, nem bírt magával, kevés voltam neki.

A bölcsi kezdés után 3 héttel azt vettem észre, hogy kezdi összerakni a szavakat, rövid mondatokban kezdett beszélni, és 1 hónap után mondókázott, bár az egészet nem tudta még elmondani, de pár sort nagyon szépen mondogatott. :)) Azóta is nagyon szeret járni.

Nem tudom az mennyit számít, hogy ő magánba jár, de gondolom államiban is ugyanúgy foglalkoznak velük, mint magánban.

2013. febr. 5. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Enyém most szeptemberben ment bölcsibe. Pár szót (max. 10-et) tudott és csak 3 féle ételt volt hajlandó megenni. Nagy bűntudatom, sok félelmem volt, de minden jól alakult. Könnyen beszokott, nagyon élvezi a - bevallom - itthoninál fixebb napirendet, sok élményt és a gyerektársaságot, ahol már legjobb barátja is van. 3 hónap alatt eljutott az összetett mondatokig, és hál'Istennek nagyon sokat javult a válogatóssága is. Csak egy hétig volt szeptember óta beteg. Persze butaságokat is tanult a többiektől, na meg reggel utál készülődni, de azt ki nem? :)
2013. febr. 5. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha megteheted akkor ne add be. Egy év múlva elég lesz beszoknia az oviba.

Rengeteget kapok a fiamtól, ami egy életre szóló emlék.

2013. febr. 5. 13:43
 8/8 porcukormókus ***** válasza:
100%

En regen nagyon bolcsi-ellenes voltam, de miota anyuka vagyok atertekeltem egy kicsit. Szerintem egy ketevesre mar rafer a sajat korosztalya tarsasaga. Legalabbis az en lanyomra nagyon raferne, ha lenne ra lehetosegunk.. Igy abban bizom, hogy az ocsikejevel hamar egymasra talalnak. Most 20 es 4honaposak.

A szomszed anyukakkal szoktuk osszeereszteni a gyerekeket hetente egyszer, mindig masnal. Igy nem csak a tarsasag, de a jatekok is valtozatosak.

Szerintem jo dolog a bolcsi, persze gyereke valogatja. Es sok mulik az anyukakon is szerintem, mert van aki vegig tudja mondokazni a napot ismetles nelkul, de en peldaul joval otletszegenyebb vagyok sajnos.

2013. febr. 5. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!