Algopyrin injekciót tényleg lehet itatni magas láz esetén a gyermekkel?
Rajta van a használatin?
Algopirin elev nem csak receptre lehet kapni?
Soha semmit ne adjál az orvos tudta nélkül a gyereknek. Az orvosod megmondja mit kell használod magas láz esetén, melyik a gyermekednek legmegfeleöbb lázcsillapitás.
És szerinted mi a különbség a felnőtt és a gyerek lázcsillapító között? Ugyanaz a hatóanyag, csak kissebb dózisban, meg egy csomó adalékanyag, aroma és szinezék. Rosszabb mint a sima tabletta.
Én negyed algopirint szoktam adni joghurtban magas lázra, de volt hogy ez sem vitte le. Ekkor ügyelet tanácsára nurofen szirup, és germicid-C vagy antipiretikus kúp együtt adva, meg priznic volt a ,megoldás.
Lehet, csak a dózisnak nagyon utána kell számolni tskg/mg-ban (majd ezt arányszámítással ml-re váltani)!!
Laikusként ne kezdj bele, mert könnyen túladagolható!
én úgy tudom h az algopyrint gyerekeknek egyáltalán nem is javasolják..még felnőtteknek sem..
bár nekem csak ez használ,de én 12 év alatti gyereknek nem nagyon merném adni.
Az algopyrin 3-4 évvel ezelőttig vény nélkül kapható volt. A Panadol pl sokkal veszélyesebb, mert nagyon könnyen túladagolható. Az ibuprfen sem kimondottan tesz jót, de ha kell, kell.
Az aszpirin és származékai nem adhatóak gyermekkorban a Reye (azt hiszem így kell írni) szindróma miatt.
Az ügyeleten kapott lázcsillapító injekció is algopyrin, és akár csecsemőnek is beadják.
Az én 5 évesemnek írta fel a doki, mikor skarlátos volt, nagyon fájt a torka és magas láza volt. Fél ampulla Algopyrin injekciót kapott, egész napra levitte a lázát és nem fájt a torka sem.
Semmi baja nem lett tőle, feltételezem az orvos nem akart rosszat! Egyébként, nagyon jó dokink van, maximálisan megbízom benne, eddig bármit mondott, mindig igaza lett, bejöttek a diagnózisai, antibiotikumot a legvégső esetben ad.
6-os vagyok. Simán adható csecsemőkorban is, szakember által!!!
...és így van: a paracetamol sokkal pusztítóbb!! Én az egész családban tiltom azt a szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!