Magas makacs láz. Tényleg lehet adni a nurofent meg a kúpot egyszerre?
Nem!
Ahogy első írja, 3 óránként lehet eltérő hatóanyagú lázcsillapítót adni.
Csinálj hűtőfürdőt, utána be a kúp, úgy már talán jobb lesz a helyzet.
Szia!
Nekem úgy mondta a doki, hogy pl reggel nurofen utánna ha eltelt az idő akkor kup, de ha nem vagy benne biztos hívd fel telefonon!
Jobbulást a gyerkocnek.
Az én lányomnak nagyon nehezen lehet lehúzni a lázát.
Legutóbb algopyrin után 1 órával 39.3 volt, és ment felfelé.
Ekkor hívtam az ügyeletet. 3 éves amúgy. Ott javasolták hogy adjam EGYSZERRE a nurofen szuszpenziót, és a germicid-C VAGY az antipiretikus kúpot. Ezzel a kombóval és prizniccel (nálunk a hűtőfürdő szart sem ér) sikerült levinni a lázát. Kétszer volt már ilyen. Szóval extrém esetben lehet, de arra ügyelni kell, hogy ha előtte kapott már nurofent akkor a két adag között el kell telni a minimum 4 órának, vagy akkor adj panadolt és germicid kúpot.
Azt miért nem írod le, hogy milyen kúpról van szó?
Annyi féle fajta van, nagyon nem mindegy melyiket akarod kombinálni...
Ha nagyon magas a láz, 20 perc elteltével más hatóanyagú kúp mehet.Dokink mondta, mert a lányomnak nagyon magas szokott lenni a láza.
Azért én inkább fürdőztetném, 3 óránként adnék más hatónyag tartalmú kúpot.Ha így sem megy le, hívnám az ügyeletet.
Öltöztesd lengén, és ne takard be, max. egy vékonyka pléddel, hadd legyen jó a hőleadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!