Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Magas makacs láz. Tényleg...

Magas makacs láz. Tényleg lehet adni a nurofent meg a kúpot egyszerre?

Figyelt kérdés
2013. febr. 1. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Egyszerre nem!! De nem kell várni 6 órát a következő adaggal, ha más hatóanyagú a két szer.
2013. febr. 1. 13:13
 2/8 anonim ***** válasza:
47%

Nem!

Ahogy első írja, 3 óránként lehet eltérő hatóanyagú lázcsillapítót adni.

Csinálj hűtőfürdőt, utána be a kúp, úgy már talán jobb lesz a helyzet.

2013. febr. 1. 13:14
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Nekem úgy mondta a doki, hogy pl reggel nurofen utánna ha eltelt az idő akkor kup, de ha nem vagy benne biztos hívd fel telefonon!

Jobbulást a gyerkocnek.

2013. febr. 1. 13:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. febr. 1. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak nagyon nehezen lehet lehúzni a lázát.

Legutóbb algopyrin után 1 órával 39.3 volt, és ment felfelé.

Ekkor hívtam az ügyeletet. 3 éves amúgy. Ott javasolták hogy adjam EGYSZERRE a nurofen szuszpenziót, és a germicid-C VAGY az antipiretikus kúpot. Ezzel a kombóval és prizniccel (nálunk a hűtőfürdő szart sem ér) sikerült levinni a lázát. Kétszer volt már ilyen. Szóval extrém esetben lehet, de arra ügyelni kell, hogy ha előtte kapott már nurofent akkor a két adag között el kell telni a minimum 4 órának, vagy akkor adj panadolt és germicid kúpot.

2013. febr. 1. 13:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. febr. 1. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt miért nem írod le, hogy milyen kúpról van szó?

Annyi féle fajta van, nagyon nem mindegy melyiket akarod kombinálni...

2013. febr. 1. 14:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon magas a láz, 20 perc elteltével más hatóanyagú kúp mehet.Dokink mondta, mert a lányomnak nagyon magas szokott lenni a láza.

Azért én inkább fürdőztetném, 3 óránként adnék más hatónyag tartalmú kúpot.Ha így sem megy le, hívnám az ügyeletet.

Öltöztesd lengén, és ne takard be, max. egy vékonyka pléddel, hadd legyen jó a hőleadás.

2013. febr. 1. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!