Mi lehet az oka, hogy nem beszél a 18hónapos gyerekem? 2-3szót mond csak! Ez normális? Sok gyerek ilyenkor már sokkal több szót mond. Vagy éppen mondatot.
nekem is másfél éves a fiam, és csak néhány szot mondogat csak. viszont bármit elmagyaráz, megértet velem, és egyébként is mindent megért, ugyhogy szerintem nem lehet baj. persze, nagyon várom már, mikor nem csak szotagokat fog ismételgetni utánam, és nem csak én fogok folyamatosan beszélni:)
egy rokon kisfiu elmult 2 éves, mire beszélni kezdett, a barátnom kislánya 22 honapos volt, a kisfia még valamivel késobb...tényleg változo.
Ne aggódj, biztos nincs semmi baja! Ne hagyd, hogy feleslegesen ijesztgessenek mások ilyesmivel, hogy lehet, hogy autista.
Nekem is 17 hónapos a kisfiam és ő is csak ennyit mond. Pedig komolyan mondom, hogy ritka értelmes és eleven, vagány kissrác, a fejlettsége szinte minden más területen egy 2 évesének felel meg. Egyszerűen későn beszélő típus, szerintem örökölte, mert a férjem és anyósom is majdnem 3 évesen beszéltek csak.
Egyébként sokat járunk egy óriási nagy játszótérre, ahol rengeteg gyerek van, különösen 1,5-2 év közöttiek. Sok ilyen idős gyereket hallok ott "beszélni". Nagy részük semmivel sem tud több értelmes szót a mi gyerekeinknél, csak sok szülő ráfogja, rámondja, hogy szerinte mit mond. Például: "nyi" - mondja a kislány, "igen, kicsim, néni" - mondja az anyuka, "tya" - "igen, kutya". Szóval lehet, hogy a te kisgyereked is használ ilyet, csak te ezt még csak babanyelvnek tartod (én is), más meg beszédnek.
Kislányom 19 hónapos és 3 szavas mondatokban beszél, DE 18 hónaposan indult el. Hidd el ezek összefüggenek. Én emiatt szét paráztam magam. Most rohan:)
Ha megérti és ,megcsinálja amit mondasz nem autista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!