Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet az oka, hogy nem...

Mi lehet az oka, hogy nem beszél a 18hónapos gyerekem? 2-3szót mond csak! Ez normális? Sok gyerek ilyenkor már sokkal több szót mond. Vagy éppen mondatot.

Figyelt kérdés
félek, hogy valami promléma van a gyerekemmel hallotam hogy autizmus jele is lehet ha nem beszél a gyerek vagy késön kezd beszélni
2009. szept. 2. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom 17 hónapos és szintén csak pár szót mond. Az ismeretségi körömben van egy 25 hónapos és egy 21 hónapos kisfiú is, még ők sem beszélnek. Szóval, nyugi-ez teljesen normális!
2009. szept. 2. 22:14
 2/8 anonim ***** válasza:

nekem is másfél éves a fiam, és csak néhány szot mondogat csak. viszont bármit elmagyaráz, megértet velem, és egyébként is mindent megért, ugyhogy szerintem nem lehet baj. persze, nagyon várom már, mikor nem csak szotagokat fog ismételgetni utánam, és nem csak én fogok folyamatosan beszélni:)

egy rokon kisfiu elmult 2 éves, mire beszélni kezdett, a barátnom kislánya 22 honapos volt, a kisfia még valamivel késobb...tényleg változo.

2009. szept. 2. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kislányom is 18hós és Ő sem akar még beszélni,csak pár szót mond.Mindent ért,amit mondok neki és meg is érteti magát.Én is aggodtam,de megnyugtattak,hogy nincs aggodalomra ok:-)Türelem!
2009. szept. 2. 22:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, biztos nincs semmi baja! Ne hagyd, hogy feleslegesen ijesztgessenek mások ilyesmivel, hogy lehet, hogy autista.

Nekem is 17 hónapos a kisfiam és ő is csak ennyit mond. Pedig komolyan mondom, hogy ritka értelmes és eleven, vagány kissrác, a fejlettsége szinte minden más területen egy 2 évesének felel meg. Egyszerűen későn beszélő típus, szerintem örökölte, mert a férjem és anyósom is majdnem 3 évesen beszéltek csak.

Egyébként sokat járunk egy óriási nagy játszótérre, ahol rengeteg gyerek van, különösen 1,5-2 év közöttiek. Sok ilyen idős gyereket hallok ott "beszélni". Nagy részük semmivel sem tud több értelmes szót a mi gyerekeinknél, csak sok szülő ráfogja, rámondja, hogy szerinte mit mond. Például: "nyi" - mondja a kislány, "igen, kicsim, néni" - mondja az anyuka, "tya" - "igen, kutya". Szóval lehet, hogy a te kisgyereked is használ ilyet, csak te ezt még csak babanyelvnek tartod (én is), más meg beszédnek.

2009. szept. 2. 23:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 19 hónapos és csak az alapszavakat (anya, apa, enni, inni, cumi ...stb.) mond.Viszont mindent megért.Ha azt mondom neki hogy fogd meg a pelusodat és dobd ki a kukába, akkor azt is megcsinálja. Egyébként az autizmusnak más jelei is vannak. Nem veszi fel a szemkontaktus (nem bírod rávenni hogy a szemedbe nézzen) Stb. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Egyébként a nagy fiam 2 évesen kezdett el beszélni és utána rögtön mondatokat mondott. Nem egyformák a gyerekek. Ki később ki hamarabb.
2009. szept. 3. 08:52
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Ő is megérteti magát hogy mit akar , meg is csinálja amit mondok neki remélem tényleg nem lesz semmi gond!
2009. szept. 3. 09:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Kislányom 19 hónapos és 3 szavas mondatokban beszél, DE 18 hónaposan indult el. Hidd el ezek összefüggenek. Én emiatt szét paráztam magam. Most rohan:)

Ha megérti és ,megcsinálja amit mondasz nem autista.

2009. szept. 3. 13:27
 8/8 anonim válasza:
Szerintem sincs ok az aggodalomra, főleg ha megért mindent és Ő is megérteti magát. Ha autista lenne, ez is nehézséget okozna neki!!!
2010. márc. 27. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!