Volt már így valaki? Le fog szokni erről?
Figyelt kérdés
Lányom 1,5 éves. Egész nap jön-megy, kis örökmozgó. Az a probléma, hogy nem tud egy helyben ülni az evésnél. Bekap egy falatot és már szalad is. Ilyenkor keveset eszik. De ha kapcsolok neki mesét, akkor aztán eszik rendesen, mert megül. Viszont nem akarom rászoktatni, hogy minden evésnél mesét nézzen, de csak így eszik rendesen.2013. jan. 31. 14:00
1/7 anonim válasza:
Ilyen időszak nálunk is volt. Mi úgy hidaltuk át, hogy az etetőszékbe eljátszott valamivel, én meg megetettem. Utána erről is leszokott. Mondjuk nálunk nem rohangált, csak nem volt türelme jól lakni, és abbahagyta, így már 1,5 óra múlva éhes volt.
2/7 Brigi8383 válasza:
Én is itt tartok csak annyi külömbséggel hogy még mesét se néz.... Hidd el tudom mit érzel én sem tudom mit kéne csinálni próbáltam hogy ha nem ül elveszem a kaját és akkor sem ... Most indulunk a bölcsibe holnap kezdünk és nekem azt mondták hogy sok gyerek ott beáll a sorba és eszik szépen rendesen mint a többiek... Remélem ez így lesz.
3/7 anonim válasza:
Le fog, ha leszoktadod. :-). Nálunk sajnos nem szokott le róla, tudom ez az én hibám, mert nem voltam elég erélyes, én rohangáltam utána az étellel. Az ovodában szépen leül és eszik, mert ott fegyelem van, itthon meg ugyanúgy játszik evés közben/helyett. Tehát tudja jól, ahol nem szabad ott nem csinál ilyesmit. És mostmár ha tv-t néz, akkor csak tv-t néz, nem eszik.
4/7 krisztivan válasza:
Szerintem had egyen jövet-menet.A tv azért káros mert olyankor nem azért eszik"eleget"mert addig éhes hanem mert nem az evésre figyel,így lehet sokkal többet eszik mint ténylegesen kellene neki.Ha van otthon kaja,akkor éhen nem fog halni.Az illemet pedig valamikor-valahol úgy is megtanulja.Bölcsiben,oviban amikor a többiek is leülnek-nem lesz gond:-))
5/7 anonim válasza:
Utolsóval nem értek egyet.Ha jövet-menet eszik akkor igazából csak nassol, túl hamar éhes lesz megint.
Szerintem nincs baj a mesével, így kialakul,hogy evésnél ülni kell és enni.Fiam 2 éves és szinte mindig néz valamit evés közben.És nem eszi túl magát:)
6/7 anonim válasza:
szerintem ha elszaladgál szólj rá hogy ha szaladgál elteszed az ételt. ki fogja próbálni betartod-e. tartsd be. ha éhes gyorsan rájön hogy az is marad ha rohangál.
tedd érdekessé az asztalt. teríts meg úgy hogy lássa. add neki a szalvétát hogy tegyen mindenkinek. rakj középre asztaldíszt.
együtt egyetek.
add neki az evőeszközt, ehessen egyedül.
dícsérd sokat milyen ügyes.
7/7 szvillő válasza:
Az én legkisebbem is ilyen. Még nem civilizáltak, miért is lennének azok? Az asztalnál étkezés egy társadalmi illemszabály, nem születik velünk! Szépen fokozatosan próbáld őt rávenni, hogy ülve étkezzen. Ülj oda mellé, beszélgess vele az ételekről, ez gyümölcs, ez kenyér, ez piros, ez édes, stb. Ne használd a tévét póráznak, nagyon káros. A gyermek nem arra fog figyelni, amit csinál (épp eszik és ezzel rengeteget tanul), hanem a mesére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!