Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van arra vmi törvény, hogy az...

Van arra vmi törvény, hogy az a gyerek nem aludhat ott az oviban akinek kistesója születik? Vagy az óvodák ezt önkényeen csinálják? Lehet vmi tenni ellen?

Figyelt kérdés

Hamarosan megszületnek az ikreim és a nagylányomat szeptembertől csak fél napra akarják felvenni úgy h idén egész napos.

Nem fogok tudni érte menni 1 órára két pici mellől és senki más sem.

2013. jan. 30. 13:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%

Ha felvették az óvodába, akkor jogodban áll, hogy délutánig igénybe vegyétek az ovit! Ezt szerintem önkényesen kitalálták, gondolták, hogy megpróbálkoznak, hátha sikerrel járnak, eggyel kevesebb gyerek délután:(

Nálunk elég sokszor előfordult már a csoportban, hogy valakinek megszületett a 2., 3., esetleg többedik gyermeke, a testvére mégis egész napos volt az óvodában, pedig az anyuka GYET-en volt otthon.

2013. jan. 30. 16:36
 22/27 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vok,nekem sem engedik ott aludni.
2013. jan. 30. 16:37
 23/27 Golan Trevize ***** válasza:
23%
22-es: te is hivatkozz a KT-ra, hogy heti 50 órán keresztül kötelesek megoldani a gyerek felügyeletét.
2013. jan. 30. 16:45
 24/27 anonim ***** válasza:
90%

Úristen, hogy mik vannak. Kisfiam 4 éves múlt, most járja másodszor a kiscsoportot. Amikor beírattam, már nagy hasam volt, a vak is láthatta hogy terhes vagyok. Soha senki egy szóval sem szólt, hogy a fiam nem maradhatna délutánig az oviban. ÉS nem mi vagyunk/voltunk az egyetlenek, akiknek otthon volt anyuka, Legalább 5 társának van otthon kicsi tesója, egyiket sem viszik haza ebéd után.

Szerintem ez teljes egészében az óvodavezető hozzáállásától függ.

2013. jan. 30. 17:14
 25/27 anonim ***** válasza:
45%

Sajnos a legtöbb oviban ezt csinálják. Az én 2011. szeptemberétől volt egész napos ovis, akkor már terhes voltam, és a beiratkozásnál májusban szóltam is. Februárban megszületett a hugi, és onnantól kezdve csak fél napra mehetünk. Én nem csinálok ebből problémát.

Nem tudom, hogy megérné-e neked kedves kérdező szólni, ki tudja, hogy a lánykáddal utána hogyan fognak bánni az óvónők. Sajnos ezt is mérlegelni kell, benne van a pakliban, hogy a kislányod fogja megsínyleni!

Egyébként ilyen törvény nincs, ez kizárólag az óvónők kényelmét szolgálja.

2013. jan. 30. 18:59
 26/27 anonim ***** válasza:
80%

Nalunk is beprobalkoztak. A lanyom egy eve jar oviba. Teso napokon belul szuletik.. Mondtam nekik h ettol fuggetlenul a lanyzom marad egesznap , ugyanis csaladi vallakkzasunk van, nem vonom ki magam a munka alol mert tudom vegezni ujszulott mellett is.. Erre nem igazan tudtak mit mondani.. Illetve hozzatettem h a gyerek erdeke is az ovoda (imadja gyerekek kozt van es egesznap jatszik)

Sokkal izgalmasabb mint amit en itthon tudnek biztositani..

2013. jan. 30. 21:37
 27/27 anonim ***** válasza:
Jutottatok előre valamit?
2013. ápr. 15. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!