Van arra vmi törvény, hogy az a gyerek nem aludhat ott az oviban akinek kistesója születik? Vagy az óvodák ezt önkényeen csinálják? Lehet vmi tenni ellen?
Hamarosan megszületnek az ikreim és a nagylányomat szeptembertől csak fél napra akarják felvenni úgy h idén egész napos.
Nem fogok tudni érte menni 1 órára két pici mellől és senki más sem.
Ha felvették az óvodába, akkor jogodban áll, hogy délutánig igénybe vegyétek az ovit! Ezt szerintem önkényesen kitalálták, gondolták, hogy megpróbálkoznak, hátha sikerrel járnak, eggyel kevesebb gyerek délután:(
Nálunk elég sokszor előfordult már a csoportban, hogy valakinek megszületett a 2., 3., esetleg többedik gyermeke, a testvére mégis egész napos volt az óvodában, pedig az anyuka GYET-en volt otthon.
Úristen, hogy mik vannak. Kisfiam 4 éves múlt, most járja másodszor a kiscsoportot. Amikor beírattam, már nagy hasam volt, a vak is láthatta hogy terhes vagyok. Soha senki egy szóval sem szólt, hogy a fiam nem maradhatna délutánig az oviban. ÉS nem mi vagyunk/voltunk az egyetlenek, akiknek otthon volt anyuka, Legalább 5 társának van otthon kicsi tesója, egyiket sem viszik haza ebéd után.
Szerintem ez teljes egészében az óvodavezető hozzáállásától függ.
Sajnos a legtöbb oviban ezt csinálják. Az én 2011. szeptemberétől volt egész napos ovis, akkor már terhes voltam, és a beiratkozásnál májusban szóltam is. Februárban megszületett a hugi, és onnantól kezdve csak fél napra mehetünk. Én nem csinálok ebből problémát.
Nem tudom, hogy megérné-e neked kedves kérdező szólni, ki tudja, hogy a lánykáddal utána hogyan fognak bánni az óvónők. Sajnos ezt is mérlegelni kell, benne van a pakliban, hogy a kislányod fogja megsínyleni!
Egyébként ilyen törvény nincs, ez kizárólag az óvónők kényelmét szolgálja.
Nalunk is beprobalkoztak. A lanyom egy eve jar oviba. Teso napokon belul szuletik.. Mondtam nekik h ettol fuggetlenul a lanyzom marad egesznap , ugyanis csaladi vallakkzasunk van, nem vonom ki magam a munka alol mert tudom vegezni ujszulott mellett is.. Erre nem igazan tudtak mit mondani.. Illetve hozzatettem h a gyerek erdeke is az ovoda (imadja gyerekek kozt van es egesznap jatszik)
Sokkal izgalmasabb mint amit en itthon tudnek biztositani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!