Van arra vmi törvény, hogy az a gyerek nem aludhat ott az oviban akinek kistesója születik? Vagy az óvodák ezt önkényeen csinálják? Lehet vmi tenni ellen?
Hamarosan megszületnek az ikreim és a nagylányomat szeptembertől csak fél napra akarják felvenni úgy h idén egész napos.
Nem fogok tudni érte menni 1 órára két pici mellől és senki más sem.
Nem még nem kötelező.
"a köznevelési törvényjavaslat hatálybalépése után - a jelenlegi öt helyett - hároméves kortól lesz kötelező óvodába járni." nol.hu-ról idéztem. A törvény 2014 szeptemberétől lép életbe.
Jelen pillanatban az óvóda csak 5 éves kortól kötelező, de 3 éves kortóül fel kell venniük a gyermekeket.
5 évesnél idősebb gyereknek napi minimum 4 órát kell bent lennie.
A gyermeket ellátásáról heti minimum 50 órán keresztül gondoskodnia kell az óvódának.
Tehát a törvény szerint pont, hogy nem küldhetik haza, sőt.
"Az óvoda
24. §30 (1)31
(2) Az óvoda a gyermek hároméves korától ellátja - a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak szerint - a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokat is.
(3) A gyermek - ha e törvény másképp nem rendelkezik - abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.
(4) Az óvodai foglalkozásokat oly módon kell megszervezni, hogy az óvoda a szülők igényei szerint eleget tudjon tenni az óvodai neveléssel, a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatainak. Az e törvényben meghatározott óvodai feladatok ellátásához igénybe vehető heti időkeret ötven óra, melyet indokolt esetben meg kell növelni a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokhoz szükséges idővel."
Kedves érintett dolgozó, nem tudom Te hol dolgozol, de nézz utána a törvénynek, ma Magyarországon, az óvoda az iskolát megelőző évben kötelező, és az sem egész napra, hanem minimum 4 órára.
Kötelező lesz a 3 éveseknek is 2014. szeptember elsejétől.
Tök jó, hogy ilyen jól informált dolgozói vannak a "gyermekmegőrző" intézményeknek!!!!
Kérdező, ilyen nincs, ha felvették, azért nem küldhetik el, mert tesója született, még fél napra sem. Megkérhetni persze megkérhetnek, de ha Te azt mondod nem, akkor azt el kell fogadniuk. Ne hagy magad én első körben megkérdezném a vezető óvónőt, és megemlíteném neki, hogy ha ezt így is gondolják, akkor előbb utána kérdezel az önkormányzatnál.
Úgy tűnik akkor nagyon a sarkamra kell állnom.Nem vagyok egy elveszett gyerek de utálom az ilyen szitukat.
Na még egy kérdés.Ugye nem kell minden évben beíratni a gyereket?Úgy értem ha már felvették és már oda jár 1 éve akkor nem kell újra jelezni h továbbra is szeretném ha oda járna?
Nem kell alkudozni, meg könyörögni.
Ennyit mondasz: "KT, huszonnégyes paragrafus, négyes pont. A gyerek itt alszik, és kész."
7. válaszoló vagyok.
Nálunk csak megkérik, hogy ha valaki tudja, vigye haza előbb a gyereket, de nem kötelezik. Van olyan anyuka, aki nem dolgozik és mégis ottalszik a lánya. Nálunk a szülő dönt, ha elviszi, akkor elviszi, ha nem, nem. Ha nem tudod megoldani, hogy érte menj, akkor ne hagyd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!