Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős lehet szerintetek...

Mennyi idős lehet szerintetek ez a kislány?

Figyelt kérdés

a kérdés szempontjából lényegtelen,hogy enyém, barátnőé vagy esetleg szomszédé, kíváncsi lennék a válaszokra.

Mondatokban beszél, mesekönyből a lényeget elmondja(pl bogyó napraforgós mesében mi történt a virágokkal), 25 db-os puzzlet, amit elsőre kap, egyedül segítség nélkül kirakja.Szobatiszta. Váltott lábbal lépcsőzik, ügyesen motorozik, ugrál!!

Szerepjátékokban nagyon jó, fog két plüss állatot és jót játszanak, de még a hangját is változtatja.

Felismeri a különböző formákat: háromszög, kör, hatszög, kocka).

Köszönöm

2013. jan. 28. 15:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
3 és fél, 4.
2013. jan. 28. 16:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek azt tudja, amire megtanították. A hatszöggel sincs ez másként.

A másfél évesem, amikkel találkozott, azt tudja, mondja is: háromszög, négyszög, csillag, kereszt, kör. Ebben nincs hatszög, de ha lenne, valószínűleg ugyanígy menne...

És most hősködjek, hogy már számol is? Egy-kettő-három. Csak mert az evés egy katasztrófa, és számoljuk a falatokat, hogy na még ennyit muszáj... Szerintem a gyerekek mind okosak és tanulékonyak, a nagy kérdés, foglalkozik-e vele eleget a szülő? Nem szeretem a "bezzeg az enyém már ezt is tudja" típusú topicocat. Igaz, nem írta a kérdező, hogy arra megy ki, de én úgy sejtem...

2013. jan. 28. 17:01
 13/20 anonim ***** válasza:
26%
Amúgy tényleg vicces kicsit, hogy meg van említve az ugrálás. 1 éves szint. Szobatiszta: 2-2 és fél éves szint. Váltott lábbal lépcsőzés: 1 éves, ha kézenfogod. Ha egyedül megy, akkor másfél.Motorozik: másfél kb.Háromszög és társai: másfél. A mondatokban beszélés alatt mit értünk? Másfél évesem ilyeneket mond: Hol van? Nincs ott. Van még. Nem muszáj. Ezek is mondatok :) Mégsem mondanám róla, hogy mondatokban beszél. Vagy a kérdés többszörösen összetett mondatokról szól? Ez nem derül ki. Többiben nincs tapasztalatom, azokat még nem csinálja egy másfél éves. Bár, ha megtanítják rá...
2013. jan. 28. 17:05
 14/20 anonim ***** válasza:

10. válaszoló!

nekem a fiam 3 éves (most töltötte) és felismeri a formákat: kör, hatszög, rombusz, paralelogramma, trapéz, kocka, stb. nem egy egetrengető dolog, csupán mikor 2-2,5 éves kora között tanultuk a színeket, vettem egy könyvet ehhez és ott a formáknak más-más színűk volt. mindig mondtam neki a formákat és hozzá a színeket, így mindkettőt megtanulta 2,5 éves korára.

tényleg úgy van ebben a korban, hogy azt tudja a gyerek amire megtanítják, lehet a tied sok éneket tud, másé meg a formákat, de ettől még nem lesz 4-5 éves :)

ha meg egy 4-5 évesről kérdeznek akkor nem azt írják, hogy tud ugrálni 3 felkiáltó jellel meg szobatiszta és tud beszélni :)

már egy 3 éves felsorolásába se ezeket teszik mert már nem újdonság :)

(bocs, hogy a kommentedre írtam, nem kötekedni akarok csak nem bírtam ki... :))

2013. jan. 28. 17:30
 15/20 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, az enyém 4,5 évesen ismerte fel a hatszöget mikor már ovis volt, de minden gyerek más, csak olyan furi volt az enyém még nem tudta 3 évesen csak az egyszerűbb formákat
2013. jan. 28. 17:39
 16/20 A kérdező kommentje:

Direkt írtam ezekt bele,hogy motorozik, ugrál páros lábbal, mert sokan mindig ezt kérdezik,hogy tudja e már.

Egyébként 26 hónapos a kislány,akiről kérdeztem.

ÉS azért is mertem feltenni a kérdést,mert látok sok vele egykorú gyereket, és sokban eltérnek.

Azt tudom,hogy anyuka sokat foglalkozik vele, perzse nem célirányosan,hogy gyere kislányom tanuljunk mértani formákat:):)

Azért köszönöm,hogy váalszoltatok

2013. jan. 28. 17:49
 17/20 anonim ***** válasza:
49%
Èn anyukaként ha a gyerekem 2 évesen ilyet tudna hogy 25 db-s puzzlét kirak elsöre felbontás után akkor azt gondolnám hogy autizmus egyik jele és mindenképpen orvosnak megmutatnám. Mert ez zseniális amit csinál a gyerek, de 2 évesen túl korai, valami miatt az agy erre a dologra koncentrál erösen. ès felismeri szóra a hatszöget és ilyeneket is az is egy bizonyos érdeklödést mutat. én mindenképpen megmutatnám szakrovosnak.
2013. jan. 29. 07:52
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
Bocs már, de tudod mikor hiszem el, hogy a 26 hónapos gyerek kirakja elsőre segítség nélkül a 25 db-os puzzlet! Eszem megáll a sok hülye anyukától, aki ilyeneket kamuzik be, hogy a gyerekét csodagyereknek állítsa be! Pontozzatok le, ha fáj az igazság, de az ilyen túlzásoktól rosszul vagyok. Kevesebb a másik gyerek, ha nem tudja ugyanazt? Mi ez bakker, verseny?? Amúgy a motorozást kb 12 hónaposan nyomják már a kicsik, ezekből az abszolút más korra jellemző felsorolt készségekből is látszik, hogy full kamu a kérdező által említett kisgyerek képessége.
2013. jan. 29. 08:53
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem kamu a kérdés, a felsorolást azért csináltam, mert bizony van olyan 2 éves,aki nem tudo páros lábbal ugrálni, és itt is olvastam már számos aggódó anyuka kérdését,mert két évesen a gyereke nem tudott motorozni.

Autista lenne?? Kizárt, de ha arra gyanakodtok,akkor sajnos pár válaszoló gyereke is autista, mivel nekik is elég ügyes gyermekeik vannak a leírásuk alapján.

2013. jan. 29. 13:08
 20/20 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

"olvastam már számos aggódó anyuka kérdését,mert két évesen a gyereke nem tudott motorozni."

Nagy különbség van a között hogy nem tud vagy nem akar esetleg nem szeret!!!

Én is találkoztam már hasonló kérdésekkel,de ott inkább az a probléma hogy a gyereket még nem érdekli. A kislányomat sem érdekelte nagyon sokáig a motorozás,és a nyáron egyik percről a másikra úgy ment vele mint a villám! Most már a futóbiciklizik.

A lépcsőzés és az ugrálás már alig 1,5évesen ment,de motorozni nem akart akkor mi van??? Pár hallás után megtanulja a meséket,az énekeket elég sokat mondókázunk otthon,"elbeszélget" a játékaival,ismeri a színeket formákat,elég rég óta viszont nem olyan régen lett szobatiszta éjjelre még pelusos.

Ezzel csak azt akarom mondani hogy őt inkább ezek érdekelték jobban,lehet más gyereket meg a motorozás! Ezekből még nem vonnék le messzemenő következtetést!!!

2013. jan. 29. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!