Mennyi idős lehet szerintetek ez a kislány?
a kérdés szempontjából lényegtelen,hogy enyém, barátnőé vagy esetleg szomszédé, kíváncsi lennék a válaszokra.
Mondatokban beszél, mesekönyből a lényeget elmondja(pl bogyó napraforgós mesében mi történt a virágokkal), 25 db-os puzzlet, amit elsőre kap, egyedül segítség nélkül kirakja.Szobatiszta. Váltott lábbal lépcsőzik, ügyesen motorozik, ugrál!!
Szerepjátékokban nagyon jó, fog két plüss állatot és jót játszanak, de még a hangját is változtatja.
Felismeri a különböző formákat: háromszög, kör, hatszög, kocka).
Köszönöm
Egy gyerek azt tudja, amire megtanították. A hatszöggel sincs ez másként.
A másfél évesem, amikkel találkozott, azt tudja, mondja is: háromszög, négyszög, csillag, kereszt, kör. Ebben nincs hatszög, de ha lenne, valószínűleg ugyanígy menne...
És most hősködjek, hogy már számol is? Egy-kettő-három. Csak mert az evés egy katasztrófa, és számoljuk a falatokat, hogy na még ennyit muszáj... Szerintem a gyerekek mind okosak és tanulékonyak, a nagy kérdés, foglalkozik-e vele eleget a szülő? Nem szeretem a "bezzeg az enyém már ezt is tudja" típusú topicocat. Igaz, nem írta a kérdező, hogy arra megy ki, de én úgy sejtem...
10. válaszoló!
nekem a fiam 3 éves (most töltötte) és felismeri a formákat: kör, hatszög, rombusz, paralelogramma, trapéz, kocka, stb. nem egy egetrengető dolog, csupán mikor 2-2,5 éves kora között tanultuk a színeket, vettem egy könyvet ehhez és ott a formáknak más-más színűk volt. mindig mondtam neki a formákat és hozzá a színeket, így mindkettőt megtanulta 2,5 éves korára.
tényleg úgy van ebben a korban, hogy azt tudja a gyerek amire megtanítják, lehet a tied sok éneket tud, másé meg a formákat, de ettől még nem lesz 4-5 éves :)
ha meg egy 4-5 évesről kérdeznek akkor nem azt írják, hogy tud ugrálni 3 felkiáltó jellel meg szobatiszta és tud beszélni :)
már egy 3 éves felsorolásába se ezeket teszik mert már nem újdonság :)
(bocs, hogy a kommentedre írtam, nem kötekedni akarok csak nem bírtam ki... :))
Direkt írtam ezekt bele,hogy motorozik, ugrál páros lábbal, mert sokan mindig ezt kérdezik,hogy tudja e már.
Egyébként 26 hónapos a kislány,akiről kérdeztem.
ÉS azért is mertem feltenni a kérdést,mert látok sok vele egykorú gyereket, és sokban eltérnek.
Azt tudom,hogy anyuka sokat foglalkozik vele, perzse nem célirányosan,hogy gyere kislányom tanuljunk mértani formákat:):)
Azért köszönöm,hogy váalszoltatok
Nem kamu a kérdés, a felsorolást azért csináltam, mert bizony van olyan 2 éves,aki nem tudo páros lábbal ugrálni, és itt is olvastam már számos aggódó anyuka kérdését,mert két évesen a gyereke nem tudott motorozni.
Autista lenne?? Kizárt, de ha arra gyanakodtok,akkor sajnos pár válaszoló gyereke is autista, mivel nekik is elég ügyes gyermekeik vannak a leírásuk alapján.
6-os vagyok.
"olvastam már számos aggódó anyuka kérdését,mert két évesen a gyereke nem tudott motorozni."
Nagy különbség van a között hogy nem tud vagy nem akar esetleg nem szeret!!!
Én is találkoztam már hasonló kérdésekkel,de ott inkább az a probléma hogy a gyereket még nem érdekli. A kislányomat sem érdekelte nagyon sokáig a motorozás,és a nyáron egyik percről a másikra úgy ment vele mint a villám! Most már a futóbiciklizik.
A lépcsőzés és az ugrálás már alig 1,5évesen ment,de motorozni nem akart akkor mi van??? Pár hallás után megtanulja a meséket,az énekeket elég sokat mondókázunk otthon,"elbeszélget" a játékaival,ismeri a színeket formákat,elég rég óta viszont nem olyan régen lett szobatiszta éjjelre még pelusos.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy őt inkább ezek érdekelték jobban,lehet más gyereket meg a motorozás! Ezekből még nem vonnék le messzemenő következtetést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!