Mit tudnék még főzni 1,5 éves gyermekemnek?
Mostanában kezd el egyedül enni, és pár hónapja fogadja el a darabos főételt. Addig főzelékeztünk, amúgy csak 8 foga van. Kanalazni még nem nagyon tud egyedül, de csak az édességnél (joghurt, tejbegríz) fogadja el, hogy 2. kanállal besegítsek. A főzeléket mostanában nem eszi, húst sem nagyon. A sajtot, sonkát, tojást el sem fogadja, elfordul. Mostanában ha ebédelünk, kézzel eszik, amit nem bánok, csak lényegesen leszűkült a repertoár. Párolt répa, zöldborsó tésztával, tészták, túrógombóc, ezek jöhetnek. Csináltam már olyat, hogy galuskatésztához spenótot raktam, imádta a zöld tésztát. Rakott dolgokat sem mindig eszi meg.
Hogyan tudnék húst v. húspótlékot belediktálni, vagy az ételbe csempészni? Mit adsz a gyereknek, ha kézzel eszik, úgy, hogy egészséges is legyen?
sült csirke comb,sült burgonya,sült rántott hal,
sajtos tejfölös tészta, krumplis tészta
én ezeket adtam adom válogatos lányomnak ezeket "kézzel lábbal" eheti
Nyugodtan egyen kézzel, ha úgy esik jól neki. Hamarosan úgyis áttér a kanálra, villára. Készítsd oda neki mindig, mondd, hogy ehet vele, ha szeretne, és egyszer elkezdi próbálgatni. A husit meg szedd apró cafatokra, egye úgy, majd alakul az is. Az még nálunk sem megy másként.
Mostanában a nosalty.hu oldaláról szoktam ötleteket gyűjteni, korosztály szerint is bontva vannak az ételek, meg amúgy is belebotlok olyanba, amit úgy főzhetek, hogy a gyerek is megegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!