Hiperaktív fiam szokás szerint felpörögve szaladgált a Tesco-ban annak ellenére, hogy folyamatosan próbáltam kordában tartani, egy nő felháborodottan nézte amit a gyerekem művel, mit reagálnátok?
6 éves elmúlott már,amennyiben nem lenne hiperaktív már nem kellene így viselkednie .Miközben felháborodottan nézte a nő az én gyerekem viselkedését ,önelégülten vezette a sajátját aki egy átlagos gyermek viselkedésével bírt .
Annak ellenére ,hogy látta rajtam az igyekezetet ,hogy mindent elkövetek,hogy megfeleltessem a gyerekemet az elvárt viselkedési szabályoknak dülledt szemmel,felháborodott arckifejezéssel jelezte nemtetszését .
Bevallom besokalltam attól,hogy mindent elkövetek és mégsem képes a gyermekem kellő önkontrollra és mások pedig akiknek fogalmuk sem lehet mindennapi küzdelmeinkről elítélnek bennünket ,én bizony meghazudtolva híres nyugalmamat beszóltam a nőnek félhangosan"Nézzél csak meg bennünket ! "
Nagyon frusztrált voltam a tehetetlenségem miatt,majd a gyereket látványosan fegyelmeztem ,hogy próbáljon nyugodtan viselkedni ,a férjem rám is szólt,hogy tudom,hogy mi a helyzet és nehogy már a gyereken bosszuljam meg a nő viselkedését amikor nem direkt produkálja a hiperaktivitást,neki is sok nehézséget okoz az állapota.
elolvastam a kommenteket is, és szerintem mindkét oldalt meg lehet érteni,
téged maximálisan, mert te tudod milyen egy hiperaktív kisgyereket nevelni, hogy nem a nevelés hiánya, a szülők hibája miatt ilyen, hogy mennyi küzdelem van emögött
de valljuk be őszintén, meg lehet érteni egy kicsit a másik oldalt is, mert ő viszont mindezt nem tudja, lehet a hiperaktivitás létezéséről sem tud, és sajnos ilyen az emberi természet, megnézzük ami nem átlagos, nem mindennapi
jut eszembe, a minap olvastam itt a gyk-n, valaki azt írta, hogy a testvére gyermekéről kiderült, hogy autista, de szerinte ilyen nincs! csak nem nevelték meg a szülei :(
na szóval, nagyon sokan semmit nem tudnak ezekről a problémákról
ne vedd a szívedre ezeket a szitukat
Elhiszem,hogy rosszul esett,ahogy megbámul titeket. Lehet èn is odaszoltam volna valamit,de idegenekkel nem állok le veszekedni.
Ez a szitu jó pár ève volt,annyi idös voltam mint a lányom (3èves), anyuval hazafelè mentünk. Én meg hisztiztemegy fagyièrt,anyu felajánlotta a tèli fagyit,mert hüvös volt. De az nekem nem kellett.Így az utat vègíg ordítottam. Szembe jött egy nèni,mondja anyunak mit síratja azt a szegèny gyereket? Anyu csak annyit mondott ,hogy mindenki a saját dolgával törödjön! Nincs igaza?!
Az úszás nagyon jó ötlet!
14#
Azt írtam aspergeres nem autista.
Tudom mi az a hiperaktivitás mert az én gyerekemre is megprobálták ráragasztani ezt a cimkét, szeintem meg mozgékonyabb mint az átlag. Ahogy elkezdtünk sportolni keményen minden nap elmúlt az egész. Ennyit errôl.
Amikor az én fiam kiverte a hisztit hagytam had fetrengjen, órditson abszolut nem reagáltam rá,egy idô után rájött hogy az egésznek semmi értelme. Ha néznek had nézzenek azért van a szemúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!