Nem tudunk együtt aludni? Mit tegyek?
23 hós kislányom, kb 1 hete minden éjjel borzalmasan felsír és engem keres, velem akar aludni. Mindig a férjem megy át hozzá, 3 hós kora óta ő kel hozzá, mindig meg tudta nyugtatni, sosem kellettem. Most viszont nem. A probléma az, hogy nem tudunk együtt aludni.
Nem akarjuk közénk szoktatni, eddig sem aludt köztünk, ne 2 évesen szokjon ide. Ráadásul annyira vergődik, csapkod, rugdos, hogy lehetetlen tőle aludni. Nemrég volt egy ilyen eset, azóta inkább nem vesszük magunk közé.
Leesésgátlós ágya van, mellé lehet feküdni. A férjem szokott, ő tud ott aludni. Most viszont nekem kell, mert csak én vagyok jó. Na én nem tudok ott aludni, mert nagyon rossz alvó vagyok. Eleve vissza sem tudok aludni ha felkelek. De éjjel átfeküdtem hozzá. 1 órát feküdtem ott, se ő, se én nem aludtunk. Lestem mindig, de nyitva volt a szeme. 1 óra nyomorgás után kijöttem tőle, lekapcsoltam a kicsi villanyt és többet nem kelt fel, nem sírt. Tehát ő is csak egyedül tud aludni kényelmesen.
Mit lehet tenni? Se veled, se nélküled ez a helyzet. 1,5 éves korától nem kell altatni, magától lefekszik, elalszik. Ég a kicsi lámpa, ha elaludt lekapcsoljuk. Tnap míg mellette feküdtem égett a lámpa, h lássam mikor alszik már el. De velem nem tudott aludni.
Ha felsír, menj be és nyugtasd meg, de ne vedd ki az ágyából. Hagyd egyedül, előbb- utóbb megnyugszik és elalszik. Ha mellé fekszel, vagy az ágyadba veszed, akkor ezt megszokja, és nem tudod leszoktatni róla.
Lehet, hogy melege van, szomjas, álmodik valamit, lát egy árnyékot a falon, azért sír. Erre kellene rájönnöd.
Nálunk is ugyanez volt a helyzet, én sem tudok mellette aludni. A férjem meg igen. Sokáig gondolkoztam is, hogy mi legyen a megoldás, aztán volt hogy befeküdtem a szobájába egy külön matracra. Egy darabig fogtam a kezét míg vissza nem aludt, így sem volt könnyű, de elviselhetőbb volt, hogy nem rajtam vergődik. De a legtöbbször miután elaludt, visszaosontam a saját ágyamba, és reggel már nem is emlékezett az éjszakára, így nem szokott hozzá hogy mellette alszok.
Amúgy meg türelem, lesz ez jobb is, de semmiképp ne adjátok fel, tehát ne szoktassátok magatokhoz. Nálunk szerencsére már vége van ennek a rossz alvós időszaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!