Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen aludt másnál a...

Mennyi idősen aludt másnál a kisgyereketek?

Figyelt kérdés
Néha-néha szoktunk anyumnál aludni kislányommal. Ha megyünk hozzájuk, sose akar hazajönni. Mindig ott akar aludni. Most volt két éves. Arra gondoltam tavasszal kipróbálnánk, hogy ott alszik vinnénk neki a saját kis cuccait is. De első gyerek és még nagyon óvatos vagyok mindennel. Most már el lehet kezdeni? Ha bulizni megyünk valahová, akkor én fürdetem meg és altatom el, utána megyünk el. Ekkora jön valaki aki vigyázz rá.
2013. jan. 25. 22:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
húúha...2éves és még nem aludt nagyinál? :) Az enyém kb fél évesen aludt ott először,szintén első gyerek,Imád mindkét nagyszülőknél ott aludni,ő se akar sose hazajönni.Kb 2hetente 1x ott alszik.Most februárban megyünk wellness hétvégére a párommal,és most fog először 2napot ott aludni,tehát 3napot lesz ott.Ennyit sose voltunk még külön,kicsit félek is,biztos rossz lesz nagyon(nekem),de ez csak nekünk rossz,ők élvezik :) Nyugodtan elkezdheted a hozzászoktatást,bár már régebben is kipróbálhattátok volna:) Biztosan ő is örülni fog,meg nektek is kell a kikapcsolódás néha!
2013. jan. 25. 22:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Anyarejcsis volt, ha napközbe nem evett jól, akkor èjjel mèg evett. Ezèrt volt, hogy együtt aludtunk anyumnàl. Màsik mami higènia és egèszsègügyi bajok miatt nem tudunk ottaludni.
2013. jan. 25. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
4 éves fiam még nem aludt másnál. Eleve több mint 2 évig szopizott, de még éjszaka 1-2 alkalommal felkel (nem sok átaludt éjszakánk volt), olyankor átjön mellém, vagy nekem kell mellé feküdni. Mostanában már mondta, hogy szeretne a mamánál aludni, de szerintem ez inkább a mamától ered. Én addig nem szívesen hagynám ott, amíg nem alussza át az éjszakát, mert nem szeretném, ha éjjel utánam sírna. Mindenkinél más, hogy mikor hagyja a babáját másra, függ a gyerektől is, a körülményektől, stb. Nekünk így alakult.
2013. jan. 25. 22:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok.Az én fiam is anyatejes volt 1éves koráig,de volt lefejve,elvittük,nem volt nagy gond hogy nagyi megmelegitse ritkán.Az én fiam mai napig felkel éjjel párszor,2,5 éves,de amikor nagyinál alszik,egyszer sem kel fel..érdekes,nem tudom hogy,miért.. :) Ki kell tapasztalni tényleg,mert minden gyerek más.De nálunk az evéssel is igy van,itthon alig eszik,de nagyinál 3 fogásos menüt bevág egyedül szó nélkül ülve az asztalnál...itthon se egyedül nem nagyon eszik,se ülve,rohanni kell utána...és nem hogy 3fogásosat,3falatot nem birok megetetni vele.De ha ugyanazt a kjaát elhozzuk nagyitól amit ott evett,akkor se eszi meg itthon...Úgyhogy nekünk szerencsére csak jó tapasztalatok vannak ilyen téren :)
2013. jan. 25. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4,5 és 3 évesek a gyerekeim. elég szoros a kapcsolatuk a nagyszülőkkel, főleg az én anyukámmal. Egyéves koruk körül aludtak először a mamiknál, és azóta is rendszeresen. Olyan is előfodul, hogy mi megyünk el itthonról és valamelyik nagyi beugrik addig pesztrálni míg hazaérünk, de az ottalvás jellemzőbb, mert kényelmesebb a nagyiknak :) a gyerkőcök imádnak ott lenni náluk, külön-külön és együtt is szoktak, néha egymás után több éjszakát is, vagy felváltva itt-ott... ahogy alakul. Fejenként havonta legalább 3x nem itthon alszanak, nyári szünetben meg még gyakrabban. Érdekes amit fentebb is írt valaki, nálunk is így van: a nagyobb meglehetősen rossz alvó, a nagyiknál mégis úgy alszik mindig mint akit fejbevertek (és nem hiszem, hogy csak úgy mondanák, annál jobb a kapcsolatunk a szüleinkkel).

Szerintem nyugodtan megpróbálhatjátok az ottalvást, kicsit beszélgess a lánykáddal erről, pedzegesd neki, lehet, hogy számodra tűnik komplikáltabbnak, mint ahogy ő venné. Pláne, hogy írod, ő akarna ám ott aludni... ha ottohnról is úgy gondolja és ne mcsak az együtt töltött mókás idő után hazafelé hogy szeretné, akkor szépen pakoljatok be neki otthon, mondjad is neki, hogy látod beteszem a pizsidet ebben alhatsz a mamánál, válasszon alvóst, tegyétek be ezt meg a fogkeféjét a kis hátizsákjába, hadd fontoskodjon ezen kicsit, büszkélkedjetek el a boltosnéninek hogy milyen nagy gyereked van aki már a maminál alhat... beszéld meg vele, hogy miként fog zajlani az este, és előre jelöld ki neki mikor mész érte - tudja kötni a napirendjéhez pl mondod, hogy tízórai után, vagy ebédre hazahoz a mama és már itthon eszünk együtt stb.

Ha aztán mégis hazajönne veled ,akkor ne akadjatok fenn rajta, ne témázzatok, érezze, hogy ebben ő dönthet és nincs kényszer, annyit mondhattok hogy jó majd legközelebb. De szerintem ha mindig mondja és szeret amúgy a maminál akkor nem lesz gond... főleg, ha becsábítja a mami valamivel, mittomén vesz egy klassz játékot ( nálunk pl nagy sláger volt az 500 ft-os horgászbot kis műanyag halakkal) és megmutatja hogy ha itt leszel velem este akkor nagyot pancsolunk ezzel a kádban utána ittalszol, vagy hasonlók.

és ne izgulj ezen túl sokat, a gyerek megérzi, hogy téged feszélyez ez a téma. A leírásodból az jön le hogy szívesen van ott, a te dolgod is, hogy erősítsétek az unoka-nagyszülő kapcsolatot, néha kicsit háttérbe kell húzódni és teret adni ennek, meg az önállósodásnak is. Az egészséges leválás ilyen kis dolgokkal kezdődik, nagyon szerencsések vagytok, hogy van szerető nagyszülő, aki még bír és akar is unokázni :) használjátok ki, komolyan mondom!!!

2013. jan. 25. 23:29
 6/8 anonim ***** válasza:
64%

1,5 éves volt a mikor először a nagyinál aludt, mertem volna előbb is de nem volt rá szükség.

Azért az durva, ha 4 évesen még nem lehet máshol hagyni aludni és hogy nem volt még lényegében átaludt éjszakátok én már szerintem felkötöttem volna magam ha 4 évig nem alhatok.

2013. jan. 26. 00:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A nagylányom 3 éves volt mikor egy hétig nyaralt az én mamámnál(dédijénél),akkor még nagyszülőkkel laktunk,a másik kettő gyerekem olyan másfél éves koruktól a mamánál.A középsőnél volt hogy addig semmi gond nem volt amíg,meg nem fürödtek és kellett volna feküdni,akkor elkezdett sírni utánam.De anyósom nem riasztott rögtön(egy faluba lakunk)hanem megnyugtatta.Ez egy időszak volt 3-4 éves korában.Utána sajnos a mama meghalt,azóta nem alszanak másnál.
2013. jan. 26. 08:01
 8/8 anonim ***** válasza:

1,5 éves volt a kislányom. Sógorom lagzijába mentünk, ezért volt ez az első alkalom. Nagyon féltem, hogy mi lesz, mert ő nehezen szokik meg új dolgokat. De már nappal aludt ott, így nem volt semmi baj. Másnap nem akart velünk hazajönni. És ezóta már többször aludt ott, mert anyukámnak is kiderült, hogy mennyire jó ha ott van, szeretik ezeket az estéket. Ő is első gyerek, és ha nincs ez a lagzi, sztem még nem aludt volna ott, csak nappal.

23 hós

2013. jan. 26. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!