Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Náthás a kisfiam, sárga...

Náthás a kisfiam, sárga váladék jön az orrából. Mit adjak neki a c-vitaminon és az orrspray-n kívűl?

Figyelt kérdés
Szépen fújja az orrát,de sokszor alig jön valami,el van dugulva az orra.Eleinte vízszerű váladék jött ki az orrából,most már olyan sárgás-zöldes.Egyébként jól van,se hőemelkedés,se köhögés.Ti mit csinálnátok?Emiatt elvinnétek az orvoshoz?2,5 éves
2013. jan. 24. 13:08
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
A sárgás-zöldes orrváladék baktériumos fertőzésre utal. De amíg nem lázas, a doki sem tud vele mit csinálni. Ha nem tudja fújni, szívd neki orrszívóval, mert ha nem jön ki, az fülgyulladást vagy arcüreggyulladást okozhat! Ha leszívtátok az orrát vagy jól kifújta, akkor cseppents neki orrcseppet! Az baktériumölő is!!!
2013. jan. 24. 13:14
 2/10 Golan Trevize ***** válasza:
Elsővel teljesen egyetértek, csak annyit fűznék hozzá, hogy ha nagyon nehezen jön ki, akkor orrszívás előtt érdemes tengervizes spray-vel befújni az orrát.
2013. jan. 24. 13:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Nasivin sanft orrspray van itthon.Az is jó?Ami miatt érdekes az az,hogy hallom mintha horkolna (most alszik mellettem) de mikor fújnám az orrát nem is jön semmi.Reggelente jön ez a váladék.A napköziben mondta a gondozónő,hogy zöldes váladék folyik az orrából,ezen meglepődtem,mert itthon nem volt tegnap napközben,azért vittem ma már napközibe.Az orrszívót sajnos soha nem hagyta:(
2013. jan. 24. 13:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Amit kihagytam.Infralámpát használnátok?Nekem bevált ilyen esetben,de lehet ekkora gyermeknél is alkalmazni?
2013. jan. 24. 13:43
 5/10 Golan Trevize ***** válasza:

"hallom mintha horkolna (most alszik mellettem) de mikor fújnám az orrát nem is jön semmi."

Vagy nagyon mélyen van a takony, vagy meg vannak duzzadva az orrmandulái.

2013. jan. 24. 14:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Ez nem hangzik túl jól:( Azért is rossz,mert horkol akkor is mikor nagyon fáradt.(akárcsak a férjem)A napközibe mondták,hogy jobb lenne ha nem hoznám holnap.Nem köhög semmi, szerencsére másik két gyerek meg nagyon csúnyán köhög,ők meg menjenek nyugodtan.zért nem értettem,hogy most tényleg ekkora gond lenne.Orvoshoz sem akarom vinni ha nem muszály,rengeteg beteg van most.
2013. jan. 24. 14:22
 7/10 Golan Trevize ***** válasza:

Ha máskor is horkol, akkor csak simán nagyon az orrmandulái.

Az én egyik fiam is ilyen. Majdhogynem röfögni szokott álmában.

Az mondjuk fura, hogy köhögős gyerekeket engednek menni.

2013. jan. 24. 14:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Most meg úgy alszik,hogy szinte semmi hangja:)Ezért nem értem.Hát gondolhatod mit gondoltam akkor és még mondja a gondozónő,hogy egyik gyerek sem köhög, és erre a kislány rám köhög.Bennem van annyi,hogy nem viszem betegen,ma is azért vittem,mert tegnap is 3-4 alkalommal ha kellett fújni az orrát,nem is folyik semmi.Most meg úgy vagyok vele,hogy lehet jobb is ha itthon van,mert ott csak összeszed még valamit.
2013. jan. 24. 14:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A sárgás-zöldes váladék Staypylococcus aureus nevű baktérium fertőzésre utal, ha súlyosbodnak a tünetek, vagy lázas lesz, mindenképpen fordulj orvoshoz. Antibiotikummal jól kezelhető.

A horkolás nyálkahártya duzzanat miatt is lehet, de okozhatja az orrmandula megnagyobbodása is. Ha egészségesen egyáltalán nem horkol, akkor nem mandula probléma.

A horkolás hosszú távon megszüntetendő állapot, mert a szabad légzést akadályozza és az oxigenizációt csökkenti. Éberebb a gyerek alvása, nem piheni ki magát rendesen. Alvás közben a számára ideálisnál rosszabb a vére oxigénszintje.

A már javasolt tengervíz orrspray-t a sűrű orrváladék lazítására és könnyebben kifújhatóvá tételére én is javaslom.

Amúgy is hasznos megelőző jelleggel az influenza veszélyes időszakokban naponta egyszer a gyerek orrát ezzel a sós orrspray-vel átöblíteni, még akkor is, ha makk egészséges.

2013. jan. 24. 16:13
 10/10 anonim ***** válasza:
nálunk ugyanez volt. sárga sűrű takony,horkolás. Pedig mindig fújtam az orrába sprayt,de maradt a horkolás. majd elkezdett fájni a füle és láza lett :( mindez azért,mert nem vettem komolyan ,hogy a taknyosság súlyos dolog. Az,hogy "csak" taknyos,az az okozója minden súlyosabb betegségnek. persze ha nincs kikezelve. Az elhanyagolt taknyosságból lesz a fülgyulladás,orrmelléküreggyulladás,arcüreggyulladás,tüdő gyulladás,stb.... komolyan kell venni a taknyosságot és orvoshoz menni vele!
2013. dec. 17. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!