Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek esett már át hányás...

Akinek esett már át hányás hasmenés víruson a gyermeke?

Figyelt kérdés
Mit kaptatok rá?(gyógyszert)Mivel csillapítottátok a hasmenést?Mennyi ideig volt beteg a gyerek?
2013. jan. 23. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Ez függ az életkortól. Általában Smecta vagy szén tabletta. Én ét csokit és fokhagymát mézzel is adnék.
2013. jan. 23. 22:26
 2/9 anonim ***** válasza:
1 naptól akár 2 hétig is tarthat. Nagyon fontos a folyadék pótlás, akár megfelelő ásványvizet is lehet adni.
2013. jan. 23. 22:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Smectát kaptunk hasmenésre. Szerencsére a hányni csak egyszer hányt a betegség alatt, de hasmenés eltartott vagy 5 napig is. Normafloret is adtam neki.
2013. jan. 23. 22:34
 4/9 anonim ***** válasza:

A vírussal nem tudnak mit kezdeni,annak ki kell ürülnie a szervezetből.Szén tablettával.Specta-val kezelhetőbb,de ugye az csak tüneti dolog.

Nekünk nem rég volt egy vírus fertőzésünk és majd 2 hétig voltunk kórházban a kisfiammal (1 éves lesz).Fenistil cseppeket kapott+steroid injekciókat aztán várzuk,hogy magától dobja ki a szervezete.Többet nem lehet tenni.

amire mindenképpen oda KELL figyelni,az az elegendő mennyiségű folyadékpótlás!

2013. jan. 23. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
2x volt ilyen dolog nálunk. A kislányom nagyon rossz evő-ivó. Nem tudtam volna olyat beadni, hogy Smecta. Amikor először volt hasmenéses--valami durva vírusa volt, még fel is hívtak az illetékesek. Akkor menta teába csepektettem neki Aktivátort, ami alo-vera szürt leve. 1,5 nap alatt túl voltunk rajta. De amit első napon átéltem...azt senkinek....Másodszor órákon át hányt és csak aztán ment a hasa. Otthon maradt a nagymamával 3 órára. Amikor elmentem még semmi jele sem volt annak, hogy bármi gond lenne. Mikor hazaértem,ott volt hangtalanul, halál sápadtan, csak nézett bágyadtan. Anyósom azt mondta, hogy 2 órán keresztül nem mert még a telefonért se elmozdulni, mert folyamatosan hányt. Felhívtam egyik orvos barátunkat , aki megnyugtatott, hogy ilyen vírus van és az ő gyerekei is átestek rajta, ellátott tanácsokkal. Akkor eszembejutott valami. Ismét menta tea és ezuttal fél szem 21C Immunity bele. Mondtam az akkor 2,5 éves kislányomnak, hogy ez mi(mert ezt kapta nátha ellen is) és hogy igya meg,tartsa kicsit vissza a hányingert és gyorsan meg fog gyógyulni. Az én okos kisbogaram megitta 3/4-ét, aztán rövidesen elaludt. 2 óra múlva ébredt és alig látszott rajta, hogy bármi baja lett volna. Azután volt még 2-3 fura szagú hasmenéses pelus, késő délután már sétálni mentünk, másnapra teljesen rendbejött...Később tudtuk meg kitől kapta el. Ők sajnos 10 napig voltak korházban. Azért írtam le ilyen részletesen, mert VANNAK MEGOLDÁSOK. Nem kellene egy ilyen picit szenvedni hagyni! Nem értem, hogy az orvosok mért olyan nehézkesek?! Hogy lehet az, hogy a nagy többségük nem ismeri ezeket a teljesen természetes megoldásokat, amik ráadásul sokkal hatékonyabbak és nincs mellékhatásuk. Sírhatnékom van amikor 6-7 napokról hallok! Legalább próbáljátok meg, anyukák, és ha nem működik, még mindig ott a "hagyományos" módszer!
2013. jan. 23. 23:44
 6/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos tegnapelőtt este az én kislányomon is kijött ez a vírus :(

Akkor este és éjszaka 39 fokos láza volt,tegnap elmentünk a dokihoz aki azt mondta,hogy csak itassam és annyi.

A gyógyszertárban ajánlották a smectát,de sajnos nem issza meg.Kaptunk egy protexin nevű port amit a teájába kevertem.Megitta és azóta egyszer volt kakis pelus,lázas sem volt.(remélem így is marad)

Én sem szeretném látni,hogy 6-10 napig szenved a gyerekem.

2013. jan. 24. 09:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindkét gyermekem elkapta, pro kidet tettem a szörp, vagy amit megitta, napi egyszer, az olyan mint a normaflor.

A megfázásra meg fenistil cseppet írt fel a doki, meg antibiotikumot! Meg egy gyógyszertári kikavarós hasfogó folyadékot is kaptak!

A Lánykám 1 hetet volt itthon, a Fiam pedig, már 1 hete van, itthon, mert 3 nap alatt felül fertőzödött, előtte 1 hétig volt beteg, most megint!

2013. jan. 24. 11:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha szükséges a kislányodnak Smectat adni, szórhatod az ételébe is. A kisfiam sem itta meg, de az ételbe szórva nem vette észre. Nekünk a doktornő ajánlotta, hogy így csináljuk.
2013. jan. 24. 12:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Voltak már benne a gyerekek egyszer-kétszer. Én jómagam is, már 2szer kerültem kórházba emiatt. Mindkét alkalommal elmondták, hogy semmit, de semmit nem szabad, ami megfogja a hasmenést, mert annál lassabban ürül aminek ürülnie kell. Tehát se smecta, se széntabletta. Ezekk akkor jók, amikor nem vírusos eredetű a hasmenés, hanem pl. fogzás.

Bő folyadékfogyasztás, tök mindegy hogy mi, csak NE tejtermék legyen. A kóla hányásra jó. Hasmenésre meg bármi, csak igyon!

A protexin, bonolact pro+kid alap.

Mindemellett a doki felírhajta az Enterol nevű port, ami a legjobb találmány.

Jobbulást!

ui: volt, hogy 2 fosással megúszták, volt, hogy 2 napig fostak, a pici ezidő alatt 20 percenként telerakta a pelenkát, akkor volt 2 éves. De ivott rendesen, így nem száradt ki. Általában 24 órán belül le szokott zajlani!

2013. jan. 24. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!