Mennyi idős volt a gyermeketek, amikor kezdtétek tanítgatni arra, hogy a fenekét törölje ki?
Figyelt kérdés
2013. jan. 22. 13:11
1/8 anonim válasza:
3, amikor oviba kezdtünk járni. Korábban eszembe sem jutott volna, biztosabb volt, ha én csinálom... Bár a kicsiknek még kitörlik az oviban fenekét, de azért nem árt gyakorolni a gyerkőcnek a dolgot :)
2/8 anonim válasza:
A nagykönyv szerint :) 5-6 évesen tanulják meg(nyilván a suliban már nem foglalkoznak ilyennel.
Kiscsoportos gyerekek még nem tudják ez a műveletet,és nem is várják el tőlük.
Kisfiam 4 éves,most kezdte el hogy majd ő,de ez még nem jelenti közel sem azt hogy hatékony is,inkább még csak immitálja :)
3/8 anonim válasza:
2 éves kora óta pisilés utáni már megy a másikkal van még némi gondja 2.5 éves
4/8 anonim válasza:
Én is 3 éves korában, mert az oviban kérték, hogy tanítgassuk. Így a lányom már 3 éves korától törli magának, pedig nem erőltettem rá, de nagyon szeret mindent önállóan csinálni, így ezt is. De ez nem azt jelenti, hogy tisztára is törli, be kell fejezzem.
5/8 anonim válasza:
6/8 anonim válasza:
Szintén ovikezdéskor (3 évesen) kezdtünk el foglalkozni a témával az ő kérésére. Szerette volna megpróbálni. Néha hagyom, néha nem akarja... még alakulóban.
7/8 anonim válasza:
Ovi előtt néhány hónappal. 3 éves koruk körül. Akár elér a keze, akár nem, nálunk kiscsoporttól elvárás volt.
Az első hónap után letolták azokat a szülőket, akiknek a gyereke ezt nemtudta. Szerencsére az enyémekkel nem volt gond. Szóval megoldható a dolog.
8/8 anonim válasza:
Én próbáltam korábban is, de még nem érte el rendesen, meg félt is, hogy belepottyan a vécébe, úgyhogy csak most, 5 évesen kezdtük el, de elég is volt kétszer megmutatnom neki, és azóta önállóan csinálja egyedül. Egy-két hétig még leellenőriztem neki, de most már azt sem kell, hiba nélkül megcsinálja :) Most már csak abban van hiba, hogy egy kilométer vécépapírt elhasznál, ezt még csiszolgatjuk egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!