3 eves gyermeketek mennyire önnallo?
fürdés ? ellenőrizni kell a nemi szervet fület nyakat
fogmosás . utánna kell még mosni.
öltözés: harisnya mumus amúgy igen. nagyon is ...
evés : határozottan . kivéve pergő rizs
Wczés : kivéve popsitörlés
Márciusban lesz 3éves a kislányom.
Egyedül leöltözik le tud venni mindent,de a felöltözés még nem megy. Fel/lehúzza a cipzárt ha előtte beakasztom.
Fürdésnél megmosdik egyedül,utána én átmosom rendesen.:) Ugyan ez van a fogmosásnál is. Kifejezetten ügyes,de utána én is átsikálom.
Hogy meddig tartanak nála ezek a dolgok attól függ milyen kedve van,de általában nem szokott sokat pepecselni.:D
A Wc viszont nem megy sajnos még pelenkás,hallani sem akar a leszokásról pedig 1000féle dologgal próbálkoztam!:(((
Vetkőzés megy egyedül. Öltözés is nagyjából, a harisnya és a kabát kivétel. Fürdés és fogmosás megy egyedül, azért persze ellenőrzöm.
Wc-re teljesen önállóan megy, szól, ha kész van, hogy töröljem meg.
5-ös vagyok.
Lemaradt az evés. Tud enni egyedül, de mivel van kistesó, néha kéri, hogy én etessem. És sajnos imád beleenni más tányérjába... Remélem oviig erről leszokik :)
Öltözés: hát az 5 ujjas kesztyű kifog rajta. Minden mást egyedül felvesz-levesz. Cipzár, patent, gomb nem akadály hála égnek. Villámgyorsan megtanulta mivel mit kell csinálni, még most télen is nagyon ügyes.
Fürdés: punit-fület átnézzük, de még fürdés után le is testápolózza magát. Hajszárítás csak apukával :)
Fogmosás: eleinte mikor kezdett önállósodni még kellett neki segíteni utána átmosni, de most már, hogy megvan a homokórája, nagyon szereti, hogy hol és hogyan kell sikálni. A doktornéni szokott ilyen könyvecskéket osztogatni és ott volt valami fognyűvő manós. Azóta nagyon alapos.
Evés: ki még nem meri igaz nem is engedném, de egyedül eszik-iszik mindent. A mosogatóba beleteszi a tányért-poharat stb, megköszöni az ételt ilyesmi (ezt apukától tanulta)
Wc-zés: kakilás után kell törölni, pisilést elintézi, kitörli, lehúzza stb.
Nem tart órákig, eléggé jól be van állva a belső órája, és a napirendünk. (kicsi korától ugye, mert bölcsis is volt)
3,5 éves kislány, és nagyon akaratos, nagyon korán akart már függetlenedni :)
3 éves fiam elég önálló :)
pont az öltözés ami gyenge pontja, vetkőzni tud, de öltözésnél segíteni kell. bár ovis, nem tudom bent hogy van, elméletileg egyedül kéne öltöznie.
egyedül fürdik és most fogat, persze én is átsúrolom a fülyit-hónaljat-füleket, na meg a fogát is.
wc-zést is egyedül intézi, villanyt kapcsol, megtörli, lehúzza, kezet mos.
kaki után is megtörli, ennek viszont nem örülök, utána megy a kádba :D
enni egyedül eszik, szed magának, hozza az evőeszközöket, teát készít magának, de a főzésben is aktívan részt vesz, ő paníroz, teszi a tálba a lisztet-cukrot stb. elég csak annyit mondanom, hogy miből hány kell :)
utolsó vagyok, az lemaradt, hogy kaja után el is mosogat maga után :)
na igen, gondolom viccesen hangzik, pedig nem az, ugyan nincs koszos tányér, de úszik az egész konyha :D
Márciusban lesz 3éves a kisfiam és nagyon lusta:)
Bár tud de nem eszik egyedül. Fogat mos de utána át kell mosni. Nem öltözik és nem vetkőzik, nem is érdekli nem próbálja meg! Nem pisil egyedül csak fürdés előtt, nem tudja kitörölni a fenekét. Fürdésnél pedig ügyesen megfürdik de azért én a fülét, fenekét, kukiját megmosom utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!