Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én szúrtam el, hogy ennyire...

Én szúrtam el, hogy ennyire kényelmes a kisfiam?

Figyelt kérdés

A 3 éves kisfiam ritkán hajlandó otthon önállóan kanállal vagy villával enni. Még nem óvodás, csak most lesz 3, de nem megy még oviba, mert nem szobatiszta. Ez a másik dolog, ami aggaszt egy kicsit. (mármint a szobatisztaság)

Pát hónappal ezelőtt hajlandó volt ráülni a bilire vagy a wc-re, ha szépen megkértem rá, vagy megzsaroltam, és bele is pisilt, sőt többször bele is kakilt, de jó pár hete úgy tekint a bilire és a wc-re, mintha mumus lenne, szabályosan hisztizik, ha rá akarom ültetni. Mintha félne tőle, és ez nagyon aggaszt. Tudom, hogy nem vagyunk elkésve vele, de amiatt aggódom, hogy miért érzi ellenségnek a bilit és a wc-t?

Az önálló evéshez visszatérve: jár magánbölcsibe, és ott a dadák szerint eszik önállóan kanállal, csak otthon nem hajlandó.

Mit tegyek ezekkel a problémákkal? Segítenétek nekem?

2013. jan. 21. 20:53
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Én már mindent megpróbáltam, de most az nagyon nehezíti a dolgomat, hogy tél van. Az öltözködésben is nehezebb a helyzet, mert nem akarom, hogy megfázzon, nem várhatok órákig, hogy majd hátha hajlandó lesz felöltözni végre, haladni kell.

Az evéssel kapcsolatban: az nálunk nem működik, hogy megfenyegetem, hogy elveszem a kaját, mert ő csak örülne neki. Mint már mondtam, nagyon rossz evő, nagyon nehezen tudom rávenni, hogy végre egyen.

A szobatisztaságról: igen, próbáltuk már az állva pisilést, de nem jött be. Én is úgy próbáltam eddig pár hónappal ezelőtt, hogy levettem a pelust itthonra, és 2-3 óránként ráültettem a bilire vagy a wc-re, én pisilt is bele szépen. Akkor azt hittem, hogy haladunk, és lesz belőle valami, de utána megundorodott az egésztől, és nem akar ráülni, hiába kérem. Sokan mondták azt, hogy biztosan túlerőltettem. Ha ez az ültetgetés erőltetésnek számít, akkor lehet. Ez viszont szerintem csak akkor van így, ha akkor kezdjük el a dolgot, amikor még nem érett meg rá. Szerintem is itt egyszerűen ki kell várni, még megérik rá, és akkor talán menni fog. Csak ezt nehéz kivárni...

2013. jan. 22. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!