Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan jussak túl a félelmeime...

Hogyan jussak túl a félelmeimen? (betegségekkel kapcsolatban)

Figyelt kérdés

22 hónapos a kislányom és rettegek,hogy beteg lesz.Legyen az egy nátha,mert ettől betegebb még nem volt hála az égnek,én mégis kivagyok készülve ha eltüsszenti magát.

Rettegek,hogy influenzás lesz,vagy bármilyen más vírust elkap...stb.

Ez szörnyű és az agyammal tudom,hogy nem jó ez ,mégsem tudok felülkerekedni rajta!!!

Vagytok még itt anyukák rajtam kívül,akik hasonlóan hozzám igy élik meg ezt???

Mit tehetnék...annyi szörnyűséget hallani,látni ,hogy már-már rettegek!

Kérlek írjatok nekem,szivesen fogadnék tanácsokat,ennek a kezelésére...bármire!

Köszönöm,ha időt szántok rám!

2013. jan. 21. 13:25
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

nem egészséges rettegésben felnevelni egy gyereket, illetve nagyon jo "hatással birsz majd a gyerekre" hogy egy pici csípésből halálos dolgot csinalj s megrémisd. ebböl lesznek a fóbiások.

nyugalom.

szedj magne B6 vagy igyál cickafarkfű teát. a gyerekre meg ne ragasz félelemet.

2013. jan. 21. 13:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Habár én külföldön élek, de egy érdeks dolgot mondott a szülésfelkészítö bába annak idején.

Itt ahol élek az 50 km-es körzetünkben biztos van 50 korház, hospital stb... DE gyerek részlege csak egyetlen egynek van. vajon miért? Miért van 10 km-ként rák központ, meg szívbetegség központ, de gyerek részleg csak egyetlen egy korházban?

Igen mert annyira ritka a gyermekek betegség vagy olyan betegség ami súlyosabb és korházban kell kezelni, hogy elég egy nagy körzeten belül 1 korház hozzá.

Még annyit hogy gyerek születés is magasabb, mert ezen a körzeten belül minimum 10 lehetöségem lett volna szülni.

2013. jan. 21. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam. Nem akarlak elkeseríteni, de a betegségekkel együtt majd Te is hozzáedződsz. :) Amikor majd közösségbe kerül, akkor pár betegségen túllesztek, már te is másképp gondolsz rá. Persze az aggódásunk megmarad, de hát ez a természetes. Amikor már tudod kezelni a betegségeket, tudod, hogy nem kell félni a láztól, akkor valamelyest meg fogsz nyugodni. Erre tényleg csak az a gyógyír, ha átéltek pár betegséget és megedződsz. 4,5 éves kislány anyukája.
2013. jan. 21. 13:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Igyekszem én higgadt maradni és próbálom tudatosan elhesegetni a rossz gondolatokat.

A kislányom ebből nem érzékel semmit,kedves első válaszoló...:) játszhat,csúszhat,mászhat...nem óvom mindentől:) Magamban gyötrődöm inkább:(

Igaz van ,hogy ha ködös ,nyírkos,esős idő van akkor nem megyünk ki.Szellőztetek gyakran inkább.

Valószínűleg,hogy tényleg a tapasztalat és az idő majd segít ezen,remélem.

Későn szültem,"egyszem" gyerekem ...lehet ez is közre játszik.

2013. jan. 21. 16:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
3 éves a fiam,40fokos lázzal úgy szaladgált hogy le sem lehetett ütni,valahogy nem vette fel.aggódom érte mindíg ha megfázik,főleg mert vannak olyan köhögős időszakok amikor hányásig köhög na az borzalmas ott vagyok mellette,volt már,hogy a kezembe hányt mert nem akartam,hogy az ágynemű olyan legyen..most ha már hallom,hogy köhög viszem dokihoz mert jobb hamarabb.de olyan erő van bennük,ami nekem is erőt ad.ne aggódd túl a dolgot,megvan ennek is az arany középútja
2013. márc. 22. 16:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hú minta én írtam volna ki a kérdést évekkel ezelőtt. Ha egy gyerek is jött velünk szemben mi megfordultunk nehogy valamit összeszedjen. Fertőtlenítettem a gyereket minden bolt, játszótér /ahová csak akkor mentünk ha nem volt senki/, meg minden után. Mikor a gyerek tudott már beszélni és kijöttünk tanácsadásról azt mondta " add ide a fertőtlenítőt mert VÉDŐNÉNIS lett a kezem". Na az ovi meg a tesó segített. Minden héten beteg volt első évben és a fél éves tesó duplán. Azt hittem idegösszeomlást kapok. Ki akartam venni oviból a nagyot de a férjem nm engedte. Egy kicsit azért edződtem, de a gyökerek nem változtak. Parázós maradtam...
2013. nov. 11. 08:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy cipőben járunk. Nálam a nagy 4 a kicsi 2 éves. Sajnos ez nálam már odáig fajult, hogy néha pánikba esek. Eldöntöttem, hogy szakemberhez fordulok, mert sajnos a környezetemben nincs senki aki segitene. Most tájékozódok.Szerintem tedd e is ezt, mert nem szabad a legszebb éveket emiatt elrontani.
2013. nov. 11. 14:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Jót nevettem az ovis sztorin ,mert én meg azon töröm a fejem,hogy lehetne később ovis a gyerek,pont a betegségek miatt.

Hiszitek vagy sem ezt a félelmet nem látja rajtam a családomon kivül senki.

Az orvosunk is állandóan dicsér,ogy milyen jól csinálok mindent...ha tudná min megyek keresztl ha beteg a gyerek.

Tényleg ritkán van baja,most éppen bekapott egy virust..szerencsére épp itthon a férjem,igy kicsit nyugodtabb vagyok.

Éjjel alig tudtuk a lázát levinni,38 fok alá nem is ment...bőgtem,remegtem..szörnyű vagyok...a kicsikém aludt az apukája karjában én meg ültem a szőnyegen kikészülve...

Annyi legyen a mentségem,ha nincs itthon a párom,akkor határozottabb vagyok és cselekszem ...

Tegnap a tesóm kinevetett,hogy orvoshoz akarom a lányomat vinni...kicsit el is szégyelltem magam...h drámázok megint..de éreztem,hogy ez most komolyabb lesz.

Nem vittem...éjjel pedig sokkal rosszabb lett az állapota.

Megfogadtam,soha nem hallgatok másra,csak az anyai ösztönömre...

2013. nov. 11. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!