Este, alig bírom ágyba tenni, általában 22:00 környékén alszik el.(kb. egy órás az altatási procedúra) Reggel kb. 8-ig alszik, ráadásul mostanában sokszor felriad éjjel valamire. Kb. 1-kor teszem le ebéd után, és 1 órát alszik. Délután idáig aludt 1,5-2 órát, de kb. 2 hete ez is lecsökkent. És este, ugyan olyan későn alszik el, mint idáig. Már kipurcanok a fáradtságtól, mert a kistesó 4,5 hónapos és 3-4xkel enni éjjel. Legalább nappal aludtunk együtt, de így már az sem megy. Ahhoz még fiatalnak ítélem, hogy elhagyjuk a nappali alvást. Tehetek valamit azért, hogy többet aludjon, vagy fogadjam el, hogy nekem ezt dobta a gép?? Szinte minden nap 3 órát lent vagyunk (mert ráadásul panelban lakunk,) de ennél többet nem tudok mert szoptatni/háztartást ellátni csak kell valamikor. Tartalmas időket töltünk lent, mindig kitalálok valamit, hogy fárasszam, egyszerűen nem hiszem el, hogy nem fáradt..
Ugyanez volt az én fiamnál is, hogy rászokott arra, hogy reggel sokáig aludt, 8-fél 9-ig és így délután sem aludt el olyan korán vagy annyit és este sokáig volt fent. Én úgy csináltam, hogy délután nem tettem le aludni, így este időben elaludt, reggel pedig nem igényelte hogy sokáig aludjon és minden ment a normál kerékvágásban.
A gyerekeknek van egy alvásigénye, ami gyerekenként eltérő és ha azt kialussza, akkor nem igényel többet.
Amúgy nekem van több olyan ismerősöm is, akiknek az ilyen korú gyereke például délután már nem is alszik, csak éjjel.
2013. jan. 18. 14:12
2/8 mantis religiosa válasza:
Ha tényleg sokat vagytok a szabad levegőn, és sokat is mozogtok, akkor ne itt keresd a megoldást. Tervezett altatás előtt félórával egy pohár levendula-citromfű teát itass vele. Adhatsz neki mézbe "áztatott " diót, néhány gerezdet, egy pohár langyos tejjel, ez amúgy is jót tesz neki ebben a téli időszakban.
2013. jan. 18. 14:14
3/8 A kérdező kommentje:
Az már nekem is eszembejutott, hogy sokáig alszik reggel, valószínü ki is próbálom amit mondasz. Akkor viszont azt kell megoldanom, hogy a kicsi is korábban aludjon, mert ő is kb. 1-kor kezdi a délutáni alvását. Mindenképpen az a célom, hogy délután együtt aludjanak, mindannyiunknak érdeke. (pl. a nagy nem kelti fel a kicsit).
Teát próbáltam, egy bizonyos BIO RelaxCare nevüt. Azonkívül, hogy finom nem sokat értem el vele. Talán azóta kevesebbszer riad éjjel, de mivel még csak 3 napja kapja még ezt sem merném így kijelenteni. :-)
2013. jan. 18. 14:27
4/8 anonim válasza:
A levendula tényleg jó. A fürdővízébe lehet csepegtetni levendula illóolajat és lefekvés előtt igyon citromfű teát, vagy a Mecsek teának a Mézes Álom teája.
2013. jan. 18. 14:35
5/8 anonim válasza:
Az én 2 évesem este 9-10-től (mindegy) alszik reggel 8-ig. Délben másfél órát alszik. Nem tudom ez mennyiben segített?
2013. jan. 18. 20:15
6/8 anonim válasza:
A lányom jövő hónapban lesz 2 éves. Alszik este 8-fél 9-től reggel fél 7-7-ig. Hét közben bölcsiben egy órát alszik ebéd után, itthon egyáltalán nem alszik el délután. Olyankor mondjuk fél órával korábban le lehet tenni este. Ez most már lassan 2 hónapja így megy nálunk. A bölcsiben ő alszik el utoljára, a többiek kidőlnek, mint akit agyon csaptak, ő meg fent van sokáig. Nem egy nagy alvó, a bölcsis gondozó szerint ez van, neki ennyi az alvás igénye.
2013. jan. 18. 21:30
7/8 anonim válasza:
Miért nem jár oviba a nagy fiú ? Nekünk is 5 éves fiúnk van, és probléma az esti alvás, nem akarja elengedni a napot, még rajzolok, még egy mese, stb. ... Sajnos ilyenkor vas szigor kell,20'30 kor villanyoltás van! Mi ezt alkalmazzuk, sötét szoba, csend (ő sem beszélhet) és elmagyarázzuk, h. nagyon kell a pihenés a kicsi fejednek! Reggel 6'10 kor kel, mert 6'30 indulunk oviba. Ott mindég azt mondják alszik du. de hogy az időben mennyi örök rejtély marad. A felriadás az utóbbi időben előfordult nálunk is, de egyértelmű volt, h. mesétől ... (olyan mese, amiben boszorkány van) Hófehérke, Grimm mesék, stb. - Megfigyeltük, h. mikor úszós nap van az oviban sokkal fáradtabb este. 5 évesen már olyan mozgásigénye van/volna egy 5 éves fiúnak, ... pl. napi 3-4 akár 5 órán át képes rúgni a labdát (nyári időszakban)
2013. jan. 19. 09:18
8/8 A kérdező kommentje:
Óviba csak tavasszal vihetem beiratni, de csak szeptembertől fogják bevenni.
Bölcsibe meg nem mehet, mivel aki otthon van gyed-en/gyesen, annak nem veszik fel a gyerekét.
Mindenkinek köszönöm a választ amúgy. Ezek szerint még a normális kategóriába tartozunk. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!