16 hónaposan miért nem akarja azt enni, mint mi?
Várj, míg megkívánja azt is.:)
A fiam is kb. 17 hónapos koráig bébiételen élt, meg tejtermékeken, kenyéren és talán felvágottan, a mi kajánk iránt nem igazán mutatott nagy érdeklődést, aztán eltelt egy kis idő és mindig kóstolt egy kicsit a miénkből és szépen lassan rákapott és utána már szinte mindent megevett-megeszik.
Ne hagyd rá, fözöl valamit a csaladnak, ha akar, eszik belöle, ha nem akarja, akkor meg éhesen marad.
Külön semmi esetre sem készitenék neki semmit, akkor megszokja, hogy vagy eszik, vagy éhes marad.
még nagyon kicsi, szoknia kell az új állagot, ízeket
ha együtt esztek, jóízűen, előbb utóbb elfogadja
Szia!
Legyél türelmes :-)!!!!!
Biztos sokáig volt anyatejes a babád, ők sokkal válogatósabbak. Az én lányom kb. 5-6 hónaposan ette azokat, amit felsoroltál, és már 1 évesen azon a kaján volt, amit mi ettünk. Ne főzz neki külön, és ne ilyen extra dolgokat! Lehet, hohy előbb csak a levesből eszi ki a sűrűjét, de az is elég neki. Adj neki kanalat, próbálkozzon, és egy kicsit eltereled a figyelmét is, ameddig eteted. Én sose a gyerekeim "kedvére " főztem, persze megpróbálok olyat főzni, aminek legalább egy részét megeszik (pl.: lehet, hogy az adott husi nem nagy kedvenc, de a köretet szeretik :-). A gyereknek kell beszoknia a családba, és nem fordítva!
Igen, most szokik le a szopiról, ezért az ivás is csak most indult el nála igazán. Lehet, hogy neki kell hozzánk "szokni", csak olyan rossz őt üres hassal letenni aludni:(
Anyum is így csinálta nálunk(én nagyon válogatós voltam sokáig), hogy ez van, ha nem eszel, éhes maradsz.
Nincs semmi baj:)!
Viszont, hogy magadat kíméld, egyrészt ne csinálj "ügyet" az evésből, üljetek le együtt és egyél jóízűen:). Add neki, amit szokott enni, meg foga kívánni, amit Ti esztek! És hogy ne kelljen külön főzni neki(oké, hogy szeretsz, csak csalódsz ha aztán nem eszi meg:( ), még fűszerezés előtt vegyél ki neki a Tietekből, tedd szinesen, gusztán elé a falatokat és hagyd, hogy ismerkedjen az étellel:).
És ha van kedved, olvass után a a BLW(baby led weaning)- nek, nektek találták ki:)!
Szerintem is légy türelmes, csak nehezen barátkozik az étellel. Az én lányom 2 éves koráig csak joghurton és tésztán élt. Így hát csak azt adtam neki, amit megevett. Örültem volna, ha legalább a gyümölcsöt zöldséget ette volna. Akkor teljesen kivoltam én is, de már tudom hogy nem kellett volna annyira aggódnom, mert 2 éves korától kezdve egyre több ételt fogadott el. De az igazi változás 3 éves korától kezdődött, amikor oviba került és látta, hogy a többi gyerek is eszik.
És igaza van az előzőnek, mert én is megfigyeltem, hogy kb 2 éves korától kezdve tudta összekötni az éhséget az evéssel. Először csak mondogatta, hogy fáj a pocija, mi mondtuk neki, hogy azért fáj, mert éhes, ha eszik vmit akkor nem fog fájni, ettől kezdve már tudta, hogy éhes és ennie kell. Persze nem minden gyerek ilyen, aki jó evő, annak nem kell ilyesmit elmagyarázni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!