Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan szava a kicsi...

Van olyan szava a kicsi gyerkőcötöknek, amit nem tudtok, hogy mi lehet az?

Figyelt kérdés
A fiam most kezd el szavakat utánozni, és van neki egy szava, amit nem tudunk, hogy mi, pedig nagyon el szeretné magyarázni, de nem tudjuk, mi lehet az: tika. Nem óra, nem cumi.. nektek van ilyen szó? Mikorra jöttetek rá, hogy mit jelent?
2013. jan. 17. 11:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Tesóim szavai: kufu-kefe (fogkefe), ehju (elfogyott), cumeüme (cumisüveg), nyimmámmó (kiságy), anunni (aludni), bakocsika (babakocsi), lámpu (lámpa). Kár, hogy a többire nem emlékszem :)
2013. jan. 17. 12:00
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg az "oppá" az volt a vegyél fel.
2013. jan. 17. 12:01
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Lányom a cumit elnevezte kopisz -nak.

Sokszor mondt hogy mák mák mák, akkor jöttem rá mit jelent, mikor megnéztem a HupikékTörpikék egyik részét, ahol a lila törő mondogatta ezt.

Csókolom helyett kocsolom így köszönt.

Hirtelen nem jut eszembe más, de olyan jó így nosztalgiázni

Lányom is annyi mindent mondott, amit mai napig nem tudok, mi lehetett!

2013. jan. 17. 12:06
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2,5 éves, már szépen beszél, de előfordul még, hogy egy kifejezéssel megtornáztatja az agyunkat. Néha úgy érzem, hogy a navaho kódfejtők gyenge kezdők hozzánk képest. Mostanság elég gyakran mondja füdik óim. Megfeszülünk, se értjük. Erre tegnap a kádban állva az öklét a szája elé tartotta, mintha mikrofon lenne, és ezt ismételgette. Rákérdeztem: Hölgyeim és uraim? És igen, ez az, legalábbis igent mondott, remélem most sikerült megfejteni.

A tika nem lehet titok? Az én fiamnál ez tikok.

2013. jan. 17. 12:28
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Karácsony környékén talált ki 2 új szót a fiam: "néni" (mikulás, de anúgy a nénikre is ezt mondja), "bumma" (karácsonyfa). A csókolom nála "csocsó". :)
2013. jan. 17. 12:28
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
14-esnek külön közönségdíj a megfejtésért!! (füdik ójim :o))
2013. jan. 17. 12:49
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Tanci, ami neha tancolast maskor pedig mai napig nem tudjuk mit jelentett:)
2013. jan. 17. 13:23
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Még nem is beszélt a lányom, amikor sokszor mondta, hogy mámbu. Ez nála a "nem" volt, vagy legalábbis nemtetszés. Most a megfejthetetlen: báminyő. (???) Elmondja, néz ránk, és nevet. Mi is nevetünk vele együtt, de hogy mit jelent? Már érthetően beszél annyit, hogy meg tudná velünk értetni, de fogalmunk sincs.
2013. jan. 17. 13:38
 19/27 A kérdező kommentje:
óóóóó, de édesek :-)))) micsoda szavakat mondanak! :-D némelyik tényleg meg sem közelíti kiejtve az adott szót :-D kislányomnak volt még egy furcsa szava: gaungát..nem tudtuk sokáig, majd amikor a dédikénk adott neki teát, akkor kiáltott fel, hogy gaungát! Hát a granulát tea volt! :-D kicsi fiam már sokkal többet halandzsázik :-) mai nap is van egy új: manyi... kiment a konyhába, hozott egy mandarint! A manyit! :-D nagyon sajnálom, hogy anno a lányom ilyen furcsa szavait nem írtam le, de most a fiamnál elkezdtem írni és gyűjtögetem :-)
2013. jan. 17. 13:53
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hogy mondod, kedves Kérdező! Én is felírom az enyéimet, de jó lesz visszaolvasni egyszer! :)
2013. jan. 17. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!