Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Külön alvó 6 évalatti nem...

Külön alvó 6 évalatti nem okoz magában kárt, ha éjjel felébred és elhagyja ágyát?

Figyelt kérdés

Kicsi korban a leggyakoribb az alvajárás. De ha nem erről van szó adott esetben, akkor se tartom kizártnak h pl. éjjel kiszédeleg a konyhába pl innivalóért, vagy másért, és megvágja magát késsel véletlen (a konyhában mindenki mindent kisgyerek számára elérhetetlen helyre tesz??), VAGY AKÁR CSAK ELESIK, az alvó szülő nem biztos, h felriad erre, főleg ha beüti a gyerek a fejét és még csak szólni se tud, nyikkanni se, kiáltani se; nem értem, miért alhat külön egy 6 év alatti a szülőktől?

Lehet h csak én aggódom túl, kérnék szépen magyarázatot, miért aludhat külön a pici gyerek? (A fentiek figyelembe vételével.)

2013. jan. 16. 14:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenki ilyeneken agyalna okkal, ok nélkül, akkor valószínűleg a gyerekvállaláskor fel is akasztanád magad.

Így is nagyon sok dolgot tudnak művelni, amitől megijedsz, amitől félsz. A gyerekvállalással elkezdődik egy addig ismeretlen aggódás...

Tehát, ha még jobban ráparáznék, hogy mi lenne, ha...akkor egy éjszakát nem tudnék értelmesen átaludni, és nem a gyerek, hanem én magam lennék alvajáró...

2013. jan. 16. 15:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem kezelem halál nyugodtan a kérdést, de nem is agyalok olyanon, ami nálunk épp nincs.

Ha lesz gyereked, kiismered, és meglátod min kel szanaszét aggódnod magad.

Lehet nem épp ezen, hanem pont máson. Csak szerintem felesleges előre "hergelni" magad.

Én is gyerekekkel foglalkozom, de tök más ha van otthon egy saját. :)

Más lesz a gond, másképp jön ki a féltés és aggódás, és hogy ne tedd tönkre magad idegileg az aggódás miatt, ezért megpróbálsz csak arra koncentrálni, ami az aktuális gond.

2013. jan. 16. 15:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Én írtam a figyelemzavaros hiperaktív gyermek anyukájaként előzőleg,hogy mi hogyan éltük meg az alvászavaros éjszakákat .

Bizony nagyon áthatja a család egész életét amikor anyu és apu úgy fekszik le esténként,hogy nem mernek elaludni ,mert várják ,hogy a gyermek mikor kezdi a pavorozást...aztán miután túlvannak rajta egyszer ,nem mernek nyugodtan újfent elaludni,mert néha egy éjszakán belül ismétlődés is előfordult .

A pavorozás nálunk járt olyannal,hogy kiabált,ordított,csuromvizes volt,riadtan meredt előre ,ilyenkor néha ,felült ,felállt az ágyába és úgy hadakozott a kezeivel a nem létező semmivel,mondhattam én akármit ,semmire sem reagált ,sőt ha próbáltam nyugtatgatni ,ébreszetni még riadtabb lett .

Néha alva is járt azaz elindult valahová látthatóan zavartan ,furcsa tekintettel éjszaka ,de a pavorozás volt leginkább jellemző.

Egy ilyen gyerek mellett megnézném én azt a szülőt aki nem hajlandó a gyemekkel aludni addig amíg nagyon kifejezettek a tünetek ,mert veszélybe van a gyerek ,felügyeletet igényel ilyenkor .Nekünk a szakember is azt javasolta amikor látta az általunk készített videót a gyerek pavorozásáról,hogy ha ez ennyire durva akkor igenis aludjon a gyerek velünk,nem szabad egyedülhagyni .Előzőleg a házaséletünket féltve azt mondta ,hogy szó sem róla,hogy engedjük a gyerket velünk aludni,de amikor a videót látta belátta,hogy lehetetlen dolog egyedülhagyni egy gyereket így ,majd mint az örültek szaladni ha éjszaka meghallom,hogy elkezdte a pavorozást és nem tudni leesett e,vagy beütötte e magát valahová .

Nekünk a TSMT torna segített ,mert idegrendszeri működési probléma miatt volt a pavorozás és amiatt van a figyelemzavaros hiperaktivitás is,el nem múlott teljesen,de sokat fejlődött a gyermek és megtanultunk együttélni ezzel .

2013. jan. 18. 11:30
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a különféle meglátásokat, érdemes többféle szemszögből vizsgálni a dolgot, és többféle tapasztalatról olvasni. :)

Az utóbbi -immár másodszor beíró- hozzászólóval együtt érzek.

2013. jan. 19. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!