Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mire milyen gyógyszerek...

Mire milyen gyógyszerek vannak otthon nálatok 2-3 éves gyereknek, amit még az előtt beadtok, hogy orvoshoz mennétek?

Figyelt kérdés
nekünk ha megfázás kezdődik arra van Corizalia, lázra nurofen. Hányás hasmenés esetére mit lehet adni először?
2013. jan. 15. 21:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy el kell vinned a dokihoz, ránéz és ad egy papírt, hogy közösségbe mehet.
2013. jan. 16. 10:19
 12/18 anonim ***** válasza:
az itthoni ápoláson azt értem,hogy mehet oviba,mert mondjuk egy enyhe vizes orrfolyása van,meg kétszer köhécsel,csak közben kúrálom.reggel-este inhalálás,sok c-vitamin,esetleg köptető,ha olyan.ha komolyabb a dolog,elszíneződik az orrváladék,jobban köhög,akkor viszem dokihoz,és nem megy oviba
2013. jan. 16. 11:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is nagy az itthoni patika:

Nurofen (lázra)

Mexalen (lázra, ez kúp)

Ambroxol (köhögésre)

ACC (szintén köhögésre)

Aerius (allergia gyógyszer, sokszor és sok mindenre kapják a gyerekeim)

Calcimusk

CA-Kid

Tengervizes orrrspray

Nasivin

Flixotide pipa (kislányom állandó gyógyszere)

Rectodelt (befulladásr)

Ventolin (asztmás rohamra)

Dexa (inhalálni fulladáskor)

Laveolac

Cataflam csepp

Daedelonetta kúp

Smecta

Tantum Verde spray

és persze sok olyanunk van, ami nem minősül gyógyszernek

Egyik gyerekem kruppos, másik asztmás, már én is nagyon benne vagyok, hogy milyen tünetekkor mit adjak nekik, mivel kezeljem, hogy lehetőség szerint elkerüljük a rohamot.

2013. jan. 16. 11:29
 14/18 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Persze azt megértem ha valahol beteges a gyerek ott van sokfajta gyógyszer. De mint nálunk is ahol nem beteges nem allergiás,és nem igazán jár közösségbe ott is kell tartani gyógyszereket???

Baj ha nálunk nincs???

2013. jan. 16. 12:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ahol nem beteges a gyerek, ott hatalmas házipatikát kéne tartani. Max, az alap készletet. Pl:

Dedanoletta kúp hányásra

Lázcsillapító kétféle (pl Nurofen és Panadol), hogy lehessen váltva adni, ha makacs a láz

Calcimusc ha esetleg valamilyen allergia lépne fel

2013. jan. 16. 12:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Babyluuf,tengervizes orrspray,meg dentinox van itthon,de ezeket nem tartom gyógyszernek. Mondjuk a fogát kb másfél évesen kentem be utoljára.

Volt itthon kúp is a lázra az orvos írta mikor kisebb volt,de mind ki kellet dobni mert nem volt rá szükség és lejárt a szavatossága. Eddig talán 2x volt lázas a lányom de az sem volt igazán magas. Hányni is 1x hányt,de akkor nem adtam semmit neki. Utána kapott normaflort.

Calcium volt neki azt is az orvos javasolta de miután elfogyott nem vettem másikat.

2013. jan. 16. 12:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne beteg(es) egyik gyerkem sem, akkor csak alapdolgok lennének itthon.

Nekem ezek számítanak alapnak:

láz- és fájdalomcsillapító

hashajtó

orrspray

torokfertőtlenítő

meg talán köptető

2013. jan. 16. 13:17
 18/18 A kérdező kommentje:
Enyémek sem betegesek, éppen ezért nem tudom, minek kéne itthon lennie. :) Csak mostanában a rokon gyerekek betegek voltak, és gondolkoztam, hogy ha pl péntek este kezdene betegeskedni a gyerek, akkor mit adnék neki hétfőig (persze nem vészes esetben). Köszönöm az ötleteket!
2013. jan. 16. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!