Mire milyen gyógyszerek vannak otthon nálatok 2-3 éves gyereknek, amit még az előtt beadtok, hogy orvoshoz mennétek?
Nálunk is nagy az itthoni patika:
Nurofen (lázra)
Mexalen (lázra, ez kúp)
Ambroxol (köhögésre)
ACC (szintén köhögésre)
Aerius (allergia gyógyszer, sokszor és sok mindenre kapják a gyerekeim)
Calcimusk
CA-Kid
Tengervizes orrrspray
Nasivin
Flixotide pipa (kislányom állandó gyógyszere)
Rectodelt (befulladásr)
Ventolin (asztmás rohamra)
Dexa (inhalálni fulladáskor)
Laveolac
Cataflam csepp
Daedelonetta kúp
Smecta
Tantum Verde spray
és persze sok olyanunk van, ami nem minősül gyógyszernek
Egyik gyerekem kruppos, másik asztmás, már én is nagyon benne vagyok, hogy milyen tünetekkor mit adjak nekik, mivel kezeljem, hogy lehetőség szerint elkerüljük a rohamot.
6-os vagyok. Persze azt megértem ha valahol beteges a gyerek ott van sokfajta gyógyszer. De mint nálunk is ahol nem beteges nem allergiás,és nem igazán jár közösségbe ott is kell tartani gyógyszereket???
Baj ha nálunk nincs???
Nem hiszem, hogy ahol nem beteges a gyerek, ott hatalmas házipatikát kéne tartani. Max, az alap készletet. Pl:
Dedanoletta kúp hányásra
Lázcsillapító kétféle (pl Nurofen és Panadol), hogy lehessen váltva adni, ha makacs a láz
Calcimusc ha esetleg valamilyen allergia lépne fel
Babyluuf,tengervizes orrspray,meg dentinox van itthon,de ezeket nem tartom gyógyszernek. Mondjuk a fogát kb másfél évesen kentem be utoljára.
Volt itthon kúp is a lázra az orvos írta mikor kisebb volt,de mind ki kellet dobni mert nem volt rá szükség és lejárt a szavatossága. Eddig talán 2x volt lázas a lányom de az sem volt igazán magas. Hányni is 1x hányt,de akkor nem adtam semmit neki. Utána kapott normaflort.
Calcium volt neki azt is az orvos javasolta de miután elfogyott nem vettem másikat.
Ha nem lenne beteg(es) egyik gyerkem sem, akkor csak alapdolgok lennének itthon.
Nekem ezek számítanak alapnak:
láz- és fájdalomcsillapító
hashajtó
orrspray
torokfertőtlenítő
meg talán köptető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!