Bölcsi/ovi. Melyiket választanád? Többi lent
Kislányom szeptemberben lesz 3 éves, így évvesztes. Tavasztól megy bölcsibe.
Az ovi tőlünk 5 perc séta, oda jár a kisfiam, az idei év után még két évet. A bölcsi a település másik végén van, bár biciklivel max. 10 perc.
A bölcsiben azt javasolják, hogy hagyjam ott 4 éves koráig, így akikkel ott egy csoportba jár, velük megy majd három évre oviba, majd onnan együtt iskolába. Tehát már kicsi korától megszokik egy adott társaságot, illetve a bölcsiben másfél évig ugyanaz lenne a gondozónő, majd az oviban 3 évig ugyanaz az ovónéni.
Ha most ősszel ovit kezd, akkor fél éves bölcsizés után új közösségbe kerül, várhatóan egy-két kispajtással együtt, első ovi év után visszamarad egy új kiscsoportba, új óvónénivel.
Ha hagyom 4 éves koráig bölcsiben, másfél évig megyek kétfelé, de kevesebb változás neki. Ha viszem idén szeptemberben oviba, akkor nekem könnyebb, hisz átsétálok a két gyerekkel a másik utcában lévő oviba, de akkor több közösséget, több felnőttet kell megszoknia.
Te hogy döntenél?
Nekem már megvan hogy melyik felé hajlok, de kíváncsi vagyok, a leírtak alapján másnak mik az érvei pro-kontra.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!