Volt már valakinél olyan, hogy fogváltáskor, még nem esett ki a gyerkőc foga, de már jött az új fog? Mit csinálnak vele ilyen esetben?
Ahány hely annyi szokás. Van ahol húznak, és van ahol nem. Nincs egyöntetű állásfoglalás a témával kapcsolatban. Sok helyen azért nem húznak, mert amikor kiesik az első sorban növő tejfog, a helyére beáll a felnőttfog.
Sem a fiamnak (nem fér be a tejfog helyére, mert kicsi a hely, ezért keresztbe nő- BP) sem a barátnőm gyerekének (dupla fogsora van 4 tejfog elől, közvetlen mögötte a négy felnőttfog- Kecskemét) nem húzták ki.
Üdvözlet
Látom már régiek a bejegyzések de leórom hátha él még a dolog.
Nekem gyerek koromban dupla tejfogsorom volt. Fölső első 4 fogaimat elösszőr ki kellett vagy húzni vagy műteni és utánna kipottyant pár évre rá a masik tejfogak.
Meg is úsztam 20 évig. Most már kinőttek a bölcsesség fogaim is. Egyiknél helyet kellett csinálni mert nem fért el. A legszebb fogamat kellett kihúzatnom amit én vettem észre és a doki nem hogy mozgott mint gyerekeknél a tejfog. Kihúzni nem volt erőm. Kiderült mikor kihúzta se gyökere nem volt és még vérezni se vérzett. Szerencsém volt. Harmadnapra csámpasan de kinőtt a bölcsességfogam. Most szenvedek vele mert nem tudom miért de mögötte ujjabb fog jönne ki csak nincs hely. Dokit kérdeztem mondta ritka de van hogy dupla bölcsesség nől ki vagy amit bölcsnek hiszek sima rágófog. Ezzel még nincs is baj. Kihúzaztatzam kedden egy törött fogamat mert idegesített. Pedig 2 éve könyörögtem a dokinak ne tömje be ne gyökérkezelje hanem húzza ki de ő erre azt mondta neeem lehet mert szanaszét meg az utsó 2 fogam. Erre itt volt az ideje hogy kihúzzák mert eltörött és a dokinak mondtam én megmondtam, de nem hitt nekem. Na most Állatmódra kihúzták. Most harmadnap épp figyelem hogy nem a helye fáj hanem a mellette lévő fogam. És még mozog is. Csak 1 a bibi hogy megint ujjabb fogam nől ki csak nem fér el....
Most kérdem én cápa vagyok vagyi a fene? Ilyenkor tudom dícsérni a jóistent hogy foggal megálldott rendesen de ésszel meg mérettel nem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!