Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tej bevezetéssel kapcsolatos...

Haramia kérdése:

Tej bevezetéssel kapcsolatos kérdés! Szerintetek így jól próbálkozom?

Figyelt kérdés

Kisfiam 18 hónapos, anyatejes baba. Jobban mondva már szinte csak volt mert már csak reggel van szopizás, de az sem a tej értéke miatt, inkább megszokásból. Úgy döntöttem elkezdem bevezetni neki a tejet, hogy ezt az egy szopizást is végleg elhagyjuk. Vettem 1,8-as tejet és arra gondoltam, hogy felforralok neki egy decit, aztán ahhoz adok egy picit több mint egy decit (feles és háromnegyedes hígítás között legyen) és delelés előtt akkor ezt adnám neki ma. (mi még ébredés után ebédelünk, mert korán fél12 körül elalszik).

Ha pedig minden rendben vele, akkor holnap reggel már ezt kapná reggel cicizés helyett.

Szerintetek ez így okés?

Köszi a válaszokat!

2013. jan. 10. 10:53
 1/7 A kérdező kommentje:
*vizet. kimaradt ez a szó. A forralt tejhez természetesen több mint egy deci vizet akarok adni.
2013. jan. 10. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:

miért ne lenne okés?

reggel este ha kell felforralt tejcsi kakaó siman és higitás nélkül

2013. jan. 10. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:
2,8% vagy 3,5% tejet adj neki, alacsony zsírtartalmúnak nincs értelme. Én felesbe kezdtem a gyerekeimnek anno, 1 dl víz és 1 dl tej. De úgy is jó, ahogy te csinálod.
 4/7 anonim ***** válasza:
1.8% tejet ne higisd!!!
 5/7 anonim ***** válasza:
ha már másba kapott tejet nem kell vizezni, az én dokinőm ezt mondta!ha nem kapott tejet másba akkor is inkább tisztán adni keveset mint vizezni
2013. jan. 10. 10:58
 6/7 A kérdező kommentje:
kapott már másban, tejszelet, sajt, túró, joghurt - ilyenek rendszeresen eszünk. és elírtam természetesen 2,8-as a tej (kicsit figyelmetlen vagyok, bocsi), úgyhogy akkor felesben megcsinálom. És köszönöm a segítségetek!
2013. jan. 10. 11:01
 7/7 anonim ***** válasza:

sajt joghurt túró az tejTERMÉK ..a tejet úgy értettem h evett e már tejbegrizt saját készítésű vagy házi puding vagy ilyesmi..ha nem ilyennel is kezdheted...vagy mint írtam ne hígitsd csak mondjuk első nap adj neki 1 decit második nap 1,5 dl utána meg 2 deci ..

de szinte teljesen mindegy hogy van bevezetbe..

(2 fiam van mind2 1 éves kor után kapott a nagyobb ugy néz ki h aktóz érzékeny most járunk vizsgálatra mert a gépi teszt negativ pedig a szervezete reagál :( a kisebbik meg tejfehérje allergia gyanus ..és a lényeg h nem a bevezetésnél volt probléma hanem utána hónapokkal! )

de megjegyzem akkor is igy csinálnám a dolgokat mindent ugyanakkor vezettem volna be..igy legalább időben kiderül h gond van e vagy sem

2013. jan. 10. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!