Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy egy kicsit...

Mit csináljak hogy egy kicsit hangulatosabbak legyenek a hétköznapok?

Figyelt kérdés
Van egy 11hónapos fiam. Van egy nagy szobája teli játékkal. Miközben játszik vagy gépezek vagy újságot olvasok vagy őt szeretgetem. Szokott sikongatni meg dumálni de akkor is annyira rossz a nagy csend. Meg hogy csak ott ülök. Vannak dolgaim de azt hamar elvégzem. Mit csináljak hogy jobbak legyenek a hétköznapok? Ti mit szoktatok csinálni? Meg így sokat nem tanul :((Beszéd, járás)
2013. jan. 9. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:

én nagyon sokat mondókáztam neki,aminek meg is lett az eredménye

lehet gyerekzenét is hallgatni,vagy csak simán rádiót

2013. jan. 9. 17:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálam megy a rádió, szinte egész nap. (Bartók, mert én komolyzene fan vagyok) Ott van beszéd is némileg, meg zene. Meg jövünk-megyünk, nekem van két ovisom is, úgyhogy azért nem merő unalom...

HA nagyon társaságra vágyom, felhívok valakit.

2013. jan. 9. 17:55
 3/9 gabszem ***** válasza:
ma egész nap ezen járt az eszem, de nem csak ma, hanem kb. szülés óta, hogy mit lehetne tenni, hogy a hétköznapok ne legyenek ilyen eseménytelenek... Kislányom szintén 11 hós. Elvagyunk itthon, egyszer sétálunk, ezen kívül semmi extra. Házimunka, főzés, etetés, pelenkázás, altatás, játék stb... Lehet hogy valakit ez így kielégít, de engem nagyon nem. De ahogy itt az oldalon olvastam sokan vagyunk így. Én Kecskemétre költöztem, mert párom itt dolgozik, itt vettünk lakást. Vannak ismerőseink, olyanok is akiknek gyerekük van, de az anyukák már vagy visszamentek dolgozni, vagy a város másik végében laknak és nem tudok velük találkozgatni. Így "elvagyok" itthon a babával. Néha úgy érzem megbolondulok, alig várom , hogy párom hazaérjen, nem győz szabitkivenni, rohan haza minden nap, mert tudja, hogy nehezen viselem az otthonülést. Ráadásul elötte nagyon pörgös komoly melóm volt, lehetetlen megszokni az itthonlétet, legalábbis én így érzem. Szülés után kb. 3 hónapig csak bőgtem , iszonyúan magányosnak éreztem magam. Hát ez van, egyszer majd visszatérek a "normális" életbe. Még mielött negatív kritikákat kapnék, imádom a babámat, mindent megadok neki, minden nap főzök, hogy ne kelljen üveges kaját adni neki, sokat játszok vele, énekelek neki, de nekem túl monotonok a napok, sajnos ez van.
2013. jan. 9. 18:29
 4/9 anonim ***** válasza:
OFF. Kedves előző, megértelek, de bár nekem lennének ennyire "monoton" napjaim, mint neked...
2013. jan. 9. 20:33
 5/9 anonim ***** válasza:
De miért nem játszol vele? Építenétek, ő összerombolná. És nagyon sokat lehetne neki olvasni, mondókázni, képeket mutogatni, mi micsoda. Így hogy fogja megtanulni pl az állatokat és hogy milyen hangot adnak? Beszéde is gyorsabban fejlődne, ha sok ritmusos mondókát hallana, meg énekelnél neki. Hallgassatok gyerek dalokat, pl Alma együttes, Halász Judit. Nekem a délelőtt mindig eltelt/eltelik a sétával, bevásárlással. Ha jön a jó idő, akkor már 2× is le lehet menni vele. Lányom imádott bogarászni, órákig elvolt. Mondjuk még most is szeret, most 22 hós. De tavaly igazi élmény és felfedezés volt, mikor elindult és végre megvizsgálhatott mindent.
2013. jan. 9. 20:54
 6/9 TKI Ibolya ***** válasza:

Miért nem mentek baba-mama klubba?

Kecskeméti vagyok és ezer ilyen van a városban.

2013. jan. 9. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is klubozást gondoltam, hogy jó lenne Nektek, vagy olyan jőátszóházba is elmehettek már, ahova bemehetsz vele:).

Vagy barkácsoljatok, ő tépheti a papírt, Te pedig felragasztod, ilyesmik:). Hallgassatok zenét, táncoljatok...

2013. jan. 9. 23:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nagy a csönd, akkor kapcsold be a picurradio.hu-t, nagyon jó mondókák, mesék, dalok mennek egész nap. Én mindig építettem a fiammal, nagyon sokat olvastunk, sétáltunk, összejártunk babás barátnőkkel.
2013. jan. 10. 00:04
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as köszi már szól is a picurrádió...
2013. jan. 10. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!